Ronin Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 Muszę wymienic oponki na wiosnę w moimnowym sprzęcie - Honda CBR 600F2, obecnie mam Bridgestone Battlax BT... (nie pamiętam jak dalej), rozmiary 120/60ZR17 przód i 160/60 ZR17 tył co będzie najlepiej wybrać?Nie będę zmieniał rozmiarów - chcę takie jak zaleca producent :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezar27 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 Jak chcesz tanio (względnie) nówki opony to daj znać. ja kupiłem komplet Pirelli diablo za 800 zł mówek nie śmiganych z 2005 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABG Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 A czy przypadkiem te opony co masz to nie piszczą Ci często?Kumpel ma takie same w F2 i nie jest z nich zadowolony do końca, chociaż żywotność mają niezłą.Ja u siebie mam założone Michelin Pilot Road tylko że 170, wcześniej miałem Pilot Race 160. I na jedną i na drugą w ogóle nie narzekam, rzekłbym nawet że są extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikitl Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Ja najlepiej sobie chwaliłem Dunlop D 207 Race Replica, chociaz latałem tez na Pilot Sportach i Pirellich MTR 22 Corsa i tez uwazam je za super oponki. Nie polecam natomiast Metzelerów (oprócz nowych modeli Sportec itp) oraz Continentali !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezar27 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 A czy przypadkiem te opony co masz to nie piszczą Ci często?Które Pirelli?Nie wiem bo jeżdziłem tylko po garażu, troche za zimno i za mokro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABG Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Nie nie, chodzi mi o te Battlax'y. Na Pirelli nigdy nie jeździłem więc nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezar27 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Jak macie ustawione zawieszenie? Tzn ile są wkręcone śruby wstępnego napięcia sprężyn przedniego zawieszenia. U mnie na podziałce widzę 4 kreski. Jak jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABG Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Nie podpowiem bo Niuni nie będę widział aż do Maja :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek6r Opublikowano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 ja mialem jeden zestaw - przod to byl diablo a tyl Battlax BT cos tam, a teraz mam na przodzie - Pilot i na tyle Battlaxa BT 54-R. Jakos sie pewniej czulem jak mialem diablo na przodzie, ale moze dlatego ze jak zmienialem na 2 zestaw to na tyl zalozylem wieksza opone 170 a tym samym wyzsza i podwyzszylem zawieszenie z przodu, takie ustawienie jest troszke bardziej turystyczne. Pozdrawiam PS: co do Battlaxa duzo osob chwali, zwlaszcza za przyczepnosc w deszczu. Piloty sa takie sobie. Jestem bardzo ciekawy jak sprawuja sie te bardzo reklamowane Continentale CONTI-ATTACK. Za 1000 mozna kupic zestaw nowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronin Opublikowano 7 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2006 Niestety nie zdążyłem na nich pośmigać ale i tak wiem, że wytrzymają maks jeden sezon i to pod warunkiem, że nie będę zbyt intensywnie z nich korzystał:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezar27 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 A czy przypadkiem te opony co masz to nie piszczą Ci często?Kumpel ma takie same w F2 i nie jest z nich zadowolony do końca, chociaż żywotność mają niezłą.Ja u siebie mam założone Michelin Pilot Road tylko że 170, wcześniej miałem Pilot Race 160. I na jedną i na drugą w ogóle nie narzekam, rzekłbym nawet że są extra.Nie piszczą.Są dosyć twardę, ale to nie opony sportowe tylko bardziej turystyczne. Do zamkniecia jeszcze troche brakuje, ale to nie z winy opon, bardziej z mojego zahamowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figer Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Chlopaki, a jak u Was z wymiarami na przod. Bo rozumiem, ze oryginalnie w CBR F2 powinna byc 120/60/17?Czy ktos z Was eksperymentowal z 120/70/17? Troche popularniejszy rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezar27 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Czy ktos z Was eksperymentowal z 120/70/17? Troche popularniejszy rozmiar.Nie, ale z oponami to nawet nie chce eksperymentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VAT Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Slyszalem, ze 120/70/zr17 ociera o blotnik w cbr 600 pc 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi