mz_1987 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 witam !!! chciałem odpalic moją mz po jakimś miesiącu staniu w garażu i miałem problem musiałem kopać na ssaniu chyba z 15 razy aż w końcu zaskoczyła, poprostu nie poznałem swojej mz zawsze na raz. Patrzyłem na świece iskra jest niebieska ale cała w benzynie i dodatkowo czarna,zawsze była brązowa i sucha patrzyłem za zapłon jest git. Chciałem sie was spytać czy to może złe ustawienie gaźnika czy coś innego. prosze odpiszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 nic, po prostu sie zalala. najlepiej ja porzadnie przejechac i ja rozgrzac (na razie ze wzgledu na aure - niemozliwe). jezeli problem wystapi nadal - oznaka czegos nie tak. na razie sie nie stresuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mz_1987 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 szukałem na forum i na internecie i nie znalazłem jak trzeba ustawić pływak acha i dysze biegu jałowego mam zapląbowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 Skoro prędzej paliła normalnie a potem nie to może na zimnym silniku ją zalałeś i tyle :P Nie grzeb odrazu w gażniku skoro przed odstawieniem jej było dobrze,dopiero jak będzie się to powtarzać.Dysza raczej nie jest zaplombowana co najwyżej śruba do ustawiania składu mieszanki.Aha a co do koloru świecy-skoro odpaliła na bogatej mieszance to się mogła troche zakopcić a robi się brązowa jak się nagrzeje do swojej właściwej temperatury pracy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mz_1987 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 oki poczekam do wiosny zobacze jak bendzie chodziła jak ją rozgrzeje jak bandzie tak samo pojade do mechanika i problem z głowy, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 na wiosne wkręcisz nówke świece i bĘdzie git. :P zima zwsze trudniej o rozruch nieprzejmuj sie tym <bo nam jeszcze zejdziesz !!w każdym bądź razie teraz tam nic nie grzeb, bo i tak tego nie sprawdzisz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Empire Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 Ja dzisiaj mialem ze mi simmering zamarzł...I nie chcial palic motor. Moze u ciebie to samo jest Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 wszystko z nia okej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SOVIETVW Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 poprostu zalales ecie,na ssaniu trzeba delikatnia ja pompnac z 3 razy,pozniej przeskoczyc sprezanie wlaczyc zaplon i kopną i musi zararac jak masz wszystko dobrze,nawet po miesiacu czy dluzej,przynajmniej moja tak pali nawet teraz w mrozie czasem ja pale zeby popyrkala se...hehe pozdrowka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi