mariuszkalisz Opublikowano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 wpadłem na taki pomysł żebyscie pisali i pokazywali żeczy które wykonaliscie samodzielnie ,czyli adam słodowy zrób to sam w garażu.Ostatnio widziałem kolesia miał samodzielnie wykonane piękne osłony w kształcie płomieni na wydech ,zrobione z blachy ręcznie wycinane i polerowane załuje że niemam fotki .Cos pięknego ,a moze ktos z was zrobił cos fajnego jakiś gadzet pochwalcie sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 CzescProponuje podgrzewane manetki zrobione domowym sposobem... Wlasnie zrobilem sobie takie w rusie. Kilka zwojow wolframowego drutu oporowego (dlugosc w zaleznosci od tego jaka temp. chce sie uzyskac)nawienietego na manetke, obszyte skora i do tego przelacznik i przekaznik... Calkowity koszt 10zl, kupilem tylko przekaznik i przelacznik pozostale elementy byly w garazu ;) Grzeje jak pieron - my sie zimy nie boimy :) Pozdrawiam Storm007XTZ750, MW 750, M 67, ETZ 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maeko Opublikowano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 Storm007 mógłbyś dokłądnie opisać co i jak bo ja bym se takie coś wykonał ,jeśli masz to pokaż fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 Storm007 mógłbyś dokłądnie opisać co i jak bo ja bym se takie coś wykonał ,jeśli masz to pokaż fotki Tak jak napisalem wyzej. Kilka zwojow drutu wolframowego nawinietego na manetki(w moim przypadku drut o dlugosci 50 cm), podlaczone do aku po przez przekaznik. Na koniec calosc obszyta skura Zamiast drutu wolframowego mozna wykozystac spirale grzejna z suszarki, lub z piekarnika elektrycznego. Moc grzewcza wyszla mi w granicach 30W na reke. Pozdrawiam Storm007XTZ750, MW750, M67, ETZ150http://www.bikepics.com/members/storm007pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 Czego to ludzie nie wymyślą do rusków.hehe. ale to jest niezły pomysł trzeba przyznać.Ja tam w zimę nie jeżdze bo nie mam takiej okazji, ale w ruskach oprócz podgrzewania manetek to ogrzewanie piszczeli jest zapewnione.Storm jaki ty masz akumulator<chyba 12v>?? 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 Z wlasnorecznie zrobionych to tak:SzybaLightbary (z mocowaniami kierunkow)Fredzle na manetki :evil: Walek (piornik)Siedzenie I jeszcze pare innych :evil:Z tymi podgrzewanymi manetkami tez zajebisty pomysl :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 Z wlasnorecznie wykonanych to tylko diody led w kolach, cos wstylu magicznych wetyli z allegro tylmo 5x lepiej swiecily, niestety wygladaly dobrze tylkow nocy troche za wiejsko 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi