patryk.cbr Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Kupowałem Arlena właśnie rozmiar większy i co się okazało po niespełna miesiącu użytkowania ;) że zrobił się jak wór Juranda :wink: Musiałem zakombinować i załatwić właściwy rozmiar,tzn.bardzo opięty który to po kilkunastu traskach zrobił sie idealny i taki jest do dziś.Weż to pod uwagę.Identyczna sytuacja z kumplem jak polecieliśmy do Berlina kupować Dainese :D Trzeba było mu wytłumaczyć że skóra i tak się rozejdzie a w ciasnocie jakoś przelata kilkanaście dni i teraz jest zadowolony bo leży jak na modelce :D Jestem tego samego zdania! P.S. Yezoo czym teraz latasz bo rozumiem, że strzała, którą pamietam to już przeszłość ;) Pozdrawiam!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 heh :biggrin: ja jak swojego Nessa kupiłem (nota bene w Honda Plaza ;) ) to po przymierzeniu go na spokojnie w domu chciałem jechać i oddawać bo byłem pewien na 100% że kupiłem za mały :flesje: Już po miesiącu był idealny. Jak był nowy, ledwo się w T-shircie zapinałem, a teraz spokojnie bluzę polarową pod niego zakładam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witt Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 To mój pierwszy kombinezon, więc dokładnie nie wiem jak powinien leżeć, a wydaje mi się, że nie ma co słuchać sprzedawców, przynajmniej nie wszystkich odnośnie czy "tak ma być" czy też nie.. Ja akurat z zapinaniem nie mam większego problemu, tylko czuje lekki ucisk w przedramieniu. Podobny ucisk jest w kolanie (od ochraniaczy) gdy siedze na moto lub normalnie..Dlatego pytałem czy skóra bydlęca się rozciągnie, ale i tak nie wiadomo czy w tych miejscach sie poluzuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk.cbr Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 heh :icon_razz: ja jak swojego Nessa kupiłem (nota bene w Honda Plaza :clap: ) to po przymierzeniu go na spokojnie w domu chciałem jechać i oddawać bo byłem pewien na 100% że kupiłem za mały :icon_razz: Już po miesiącu był idealny. Jak był nowy, ledwo się w T-shircie zapinałem, a teraz spokojnie bluzę polarową pod niego zakładam. Identycznie było z moim kombi Alpinestars, jednak trochę ponad miesiąc latania pozwolił na jego idealne dopasowanie i teraz jestem pewny, że kupując nowy kombinezon nie może on być nawet trochę za luźny bo zrobi się wór. Pozdro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Tak z ciekawości :biggrin: co się dzieje jak kombi lekko zmoknie :icon_rolleyes: :icon_mrgreen: CZy przypadkiem ta skóra nie usiłuje powrócić do pierwotnej formy a nawet bardziej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Tak z ciekawości :icon_mrgreen: co się dzieje jak kombi lekko zmoknie ;) :icon_mrgreen: CZy przypadkiem ta skóra nie usiłuje powrócić do pierwotnej formy a nawet bardziej :icon_question: Nie, nawet dobrze pamiętam jadną z ostatnich moich przejażdzek w 2006 wawa-krynica morska-wawa gdzie z łacznie ok.700 kmów jakieś 300 kmów zrobiliśmy w deszczu, albo powrót z Grandysów :) wtedy to dopiero lało :icon_exclaim: Oczywiście przemokłem do suchej nitki (wstawki materiałowe, a szczególnie ta na klejnotach w taką pogodę ostro dają się we znaki ;) ), ale kombiakowi nic się nie stało :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk.cbr Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) Arek nikt nie czyta Twoich postów przez ten motyw w podpisie ;) Edytowane 4 Lutego 2007 przez patryk.cbr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Sligier nikt nie czyta Twoich postów przez ten motyw w podpisie :icon_mrgreen: To specjalnie bo jak i tak zazwyczaj same głupoty wypisuję :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulix Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 CześćDo tej pory jeździłem tylko w tekstylu, zakup skóry to dla mnie wyzwanie.Piszecie ,że kombinezon się układa i trzeba kupić ciasny.Ja mam taki problem, że jestem chudy i jak ubiorę kombinezon ciasny, to rękawy mam do połowy przedramienia :)I tutaj moje pytanie, czy można liczyć na to ,że choć trochę kombi poluzuje na długość?Mam 182cm i jak założę rozmiar 50 np Arlena, to ochraniacze na łokcie i kolanabardzo uwierają ,a 52 jest zbyt obszerny. Pozdrawiambulix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 jak ci sie w barkach poluzuje to i rekawy zdziebko opadna BTW pochodz na silke to nie bedziesz mial tego problemu :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi