bekriss Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Gitta nie czepiam sie to miala byc odpowiedz dla mateuszm'a ;) Ja mam wzor umowy niemiecko-polskiej na kompie. Zostala przyjeta przez urzad wiec jest dobra. Jak cos to moge wyslac na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logum Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 a co to jets ten vat 25 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gitta Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 a co to jets ten vat 25 ??Podatek od sprowadzonego pojazdu z zagranicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 a co to jets ten vat 25 ??Podatek od sprowadzonego pojazdu z zagranicy Na szczescie nie:) vat-25 to zaswiadczenie o zwolnieniu z podatku od towarow i uslug. Aby je dostac musisz zlozyc wniosek o zwolnienie vat-24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszm Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 Gitta, bekriss a napiszcie mi jeszcze jedną rzecz. Jak kupuję motocykl od polskiego właściciela, który sprowadził tenże motocykl z Niemiec jakiś czas temu, to mam spisać umowę z tym polskim właścicielem czy z Niemcem?Jak chcesz to moge na na priv wyslac taka jak ja sporzadzilam. Ja mam wzor umowy niemiecko-polskiej na kompie. Zostala przyjeta przez urzad wiec jest dobra. Jak cos to moge wyslac na maila Jakbyście mogli to wysłać na [email protected] to byłbym bardzo wdzięczny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gitta Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 Na szczescie nie:) vat-25 to zaswiadczenie o zwolnieniu z podatku od towarow i uslug. Aby je dostac musisz zlozyc wniosek o zwolnienie vat-24. Mądrala :P Nie chcialo mi sie otwierac dokumentow a po za tym, dobrze ze skontrolowałeś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magister Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 juz wiem co zrobie, ktos moze juz to ćwiczył? http://bap-psp.lex.pl/serwis/du/1997/0602.htmArt. 74. 1. Czasowej rejestracji pojazdu dokonuje, w przypadkach określonych w ust. 2, kierownik rejonowego urzędu rządowej administracji ogólnej właściwy ze względu na miejsce zamieszkania (siedzibę) właściciela pojazdu, wydając pozwolenie czasowe i tymczasowe tablice (tablicę) rejestracyjne.2. Czasowej rejestracji dokonuje się: 1) z urzędu - w razie konieczności sprawdzenia lub uzupełnienia dokumentów wymaganych do rejestracji pojazdu, 2) na wniosek właściciela pojazdu - w celu umożliwienia:a) wywozu pojazdu za granicę,B) przejazdu z miejsca zakupu lub odbioru pojazdu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej,c) przejazdu związanego z koniecznością dokonania badania homologacyjnego, badania technicznego lub naprawy.3. Czasowej rejestracji dokonuje się na okres nie przekraczający 30 dni. Osoba ubiegająca się o rejestrację pojazdu może ubiegać się o jednorazowe przedłużenie terminu czasowej rejestracji pojazdu o 14 dni w celu wyjaśnienia spraw związanych z rejestracją pojazdu.4. Po upływie terminu czasowej rejestracji pozwolenie czasowe i tymczasowe tablice rejestracyjne zwraca się do organu, który je wydał, z wyjątkiem przypadku, o którym mowa w ust. 2 pkt 2 lit. a). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 Gitta, bekriss a napiszcie mi jeszcze jedną rzecz. Jak kupuję motocykl od polskiego właściciela, który sprowadził tenże motocykl z Niemiec jakiś czas temu, to mam spisać umowę z tym polskim właścicielem czy z Niemcem?Jakbyście mogli to wysłać na [email protected] to byłbym bardzo wdzięczny :) Z NIEMCEM. Tez kupilem swoje moto od polaka ale w umowie byly luki na dane i tam jestem wpisany ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaDo Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Gitta nie czepiam sie to miala byc odpowiedz dla mateuszm'a :)Ja mam wzor umowy niemiecko-polskiej na kompie. Zostala przyjeta przez urzad wiec jest dobra. Jak cos to moge wyslac na maila mozna prosic o taka umowe? pado (at) kg.net.pl dzieki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi