yezoo Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 dwa linki lecz dalej zadnych konkretow co do cen karty - czekamy http://ww2.tvp.pl/tvppl/780,265707,1.view http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3080857.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrashGirl Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Ale tu UWAGA . Jest tak jak pisał Marius . Liczy sie data zakupu auta. Czyli jeśli zakupiliśmy np 31 grudnia 2005 to tej opłaty 500 zł nie wnosimy. wątpie w to' date=' w takim razie każdy nowo rejestrowany samochód by miał date kupna/sprzedaży 31.12.2005 :mrgreen: :| Tylko ze nas samochody malo interesuja.dobra, jak ktos cos wie to niech pisze tez o samochodach. Mi to sie przyda, innym może też Jestem w trakcie rejestracji auta sprowadzanego z USA. W tym przypadku nie liczy sie ani data zakupu, ani data rejestracji, ale data odprawy celnej. Auto było odprawione w grudniu a rejestrowałam teraz w styczniu więc 500 zł zostało u mnie w kieszeni :).Niestety nie wiem jak jest z autami sprowadzanymi z UE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c00l Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 z tego co wiem tak samo ale to juz po ptakach bo clo trza oplacic w ciagu 5 dni od przkroczenia granicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 światełko w tunelu :twisted: -tylko szkoda, że dopiero od 1 maja 2006 :roll: http://biznes.onet.pl/0,1231107,wiadomosci.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yezoo Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 cholera i co teraz? meczyc sie i patrzec na moto w garazu i kupic sobie za to dobre rekawiczki czy tez buty czy rejestrowac wczesniej i cieszyc sie moto.... pogoda pokaze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 20 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 Racja kibel troche , jak bede miał gotówkę to pewnie nie bede patrzył na terminy . Słońce przyświeci , rtęć w termometrze podskoczy, sprzet mi oko puści i pewnie polece biegiem do urzędu (przepłacająć te kilka stówek ;) ) hmm ... ale z drugiej strony poczatek maja to jeszcze nie taka gorączka :roll: (można poczekać) chyba ze w marcu bedzie jak w przysłowiowym garncu :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viader Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 a jak wygląda sprawa z zapłaceniem podatku?? ja czekam z zarejestrowaniem moto.. i wiem że jak podpisywałem umowę to jak poniżej 1000zł to podatku ię niepłaciło... pytanie czy tego niezmienili...Jeżeli ktoścoś wie w te jsprawie proszę o posta...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_27 Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 przeczytałem cały ten post od początku i nikt nie zadał w nim pytania dotyczącego moto sprowadzonego z zagranicy: Do rejestracji przedstawiam moto w kwietniu (jest już ciepło i chcę trochę pojeździć). Dostaję tyczasowe blachy i dowód rejestracyjny na których mogę jeździć miesiąc. Po upływie miesiąca - a jest już wtedy maj zgłaszam się do urzędu po "twardy" dowód i "normalne" balachy i co ?? będę płacił za kartę 500 czy 75 zł ?? W końcu w maju będą już obowiązywały nowe "cenniki"..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 a jak wygląda sprawa z zapłaceniem podatku?? ja czekam z zarejestrowaniem moto.. i wiem że jak podpisywałem umowę to jak poniżej 1000zł to podatku ię niepłaciło... pytanie czy tego niezmienili...Jeżeli ktoścoś wie w te jsprawie proszę o posta...Pozdrawiam Musisz isc do skarbowki i wziac pismo na zwolnienie z Vatu. Placisz jedyne około 150 zł i to koniec twoich podatkowych opłat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 19 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 przeczytałem cały ten post od początku i nikt nie zadał w nim pytania dotyczącego moto sprowadzonego z zagranicy: Witam Piotrek , proponuję Ci przeczytać post raz jeszcze ( nie cały, sam początek) . Moje główne pytanie dotyczy opłat rejestracyjnych dotyczączych motocykla z IMPORTU (czyli z zagranicy ) . No dobra ale nie ważne ... jeśli masz jakieś świerze info na ten temat to ja chętnie poczytam. Do rejestracji przedstawiam moto w kwietniu (jest już ciepło i chcę trochę pojeździć). Dostaję tyczasowe blachy i dowód rejestracyjny na których mogę jeździć miesiąc. Po upływie miesiąca - a jest już wtedy maj zgłaszam się do urzędu po "twardy" dowód i "normalne" balachy i co ?? będę płacił za kartę 500 czy 75 zł ?? W końcu w maju będą już obowiązywały nowe "cenniki"..... No własnie też mnie to ciekawi , czy tak by dało rade ?? Bo nie chciał bym płacić 500zł zamiast 75zł (bo oczywiste jest , że też bym juz w kwietniu pośmigał :lol: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evolis Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 dowod tymczasowy rozumiem, ze chodzi o tablice próbne ? tez sie zastanawiam nad takim rozwiazaniem i mysle, ze to ma sens bo karte pojazdu zaczynaja wyrabiac w momencie dostania stalych,nowych tablic i miekkiiego dowodu, ktory daja na miesiac. Po miesiacu przychodze, odbieram staly dowod uiszczajac oplate za karte pojazdu. Przynajmniej tak mi sie wydaje, ze dopiero w momencie ubiegania sie o stala rejestracje wtedy zaczyna sie procedura zwiazana z karta pojazdu. Hmm :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 na probnych mozna jedzic miesiac od mometu ich wydania??? tzn czy moge rejestrowac juz w marcu i powiedzmy odebrac probne 1 kwietnia??? W ten sposob moge w sumie poczekac do maja. Moze zadzwonie do urzedu, bo mialem we wtorek skladac papiery do rejestracji, i sie dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evolis Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 a po co rejestrowac w marcu ? Chyba nawet tak sie nie da zarejstrowac bez otrzymania tablic. Idziesz 1 kwietnia rejestrowac, odrazu dostajesz tablice probne(ciekawe jakie koszta?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Jak rejestrujesz w kwietniu to nie w maju, opłata niższ jest od maja, nie ma różnicy czy dostrajesz miękki dowód czy twardy, pojazd rejestrujesz przed wejściem w życie przepisów zmniejszających opłatę za karte pojazdu. Pińset się należy :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_27 Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Wbrew pozorom pojazd, który ma tablice próbne nie jest wcale uznawany za zarejestrowany.Jeśli zrezygnujesz z rejestracji po miesiącu jazdy na próbnych to Twój pojazd wcale nie będzie miał historii, że "był zarejestrowany" (wiem bo tak mam).Czyli logicznie temat ciągnąc rejestrujesz moto w momencie kiedy zdajesz tablice próbne i odbierasz "twarde" oraz "kartę pojazdu". A w moim planie będzie już wtedy maj...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi