Allu Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zażuć jakąś fotką i wytłumacz to dokładniej , powiedz coś więcej o tej podzielnicy . ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POM Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 spróbuj na wycinarce laserowej, mnie wyszło coś takiegohttp://img284.imageshack.us/my.php?image=t...=tarcza34ac.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 WOW macie rozmach ..;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 Pom no nie powiem ladne ladne, ale on chce orginalna tarcze nawiercic:) co do podizelnicy moze zrobie jutro fotke ale takie cos to maja tylko warsztaty slusarskie i tego typu zaklady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POM Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 przy odrobinie wprawy możesz wszysko wyznaczyć na tokarce, jesli ma podziałkę na uchwycie, podzielnica to zbytnia rozpusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miaziu Opublikowano 21 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 dobra : podziałki , tokarki :? ale to są specjalistyczne narzędzia i nie każdy ma do nich dostęp . Nie macie jakiegoś domowego sposobu ? bo miałem już kilka prób rysowania cyrklem , ale nie za ładnie mi to wyszło :roll: Nikt z was nie ma gotowego wzoru ? Albo dużego zdjęcia tarczy , żeby dało się przerysować ? (chodzi mi szczególnie o wymiary :odległość otworówod siebie i ich rozmiar ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 no wlasnie Miaziu do tego jest podzielnica, zebys nie musial sie martwic odleglosciami otworow, ustawiasz jedna odleglosc i jazda do kola:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POM Opublikowano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 jest tylko małe ale, podzielnice możesz uzyc zeby otwory wyszły z dość dużą dokładnością, tyle tlko że najpierw musisz nakiełkować a dopiero później wiercić, cały problem polega na tym że wiercąć od razu nie uzyskasz dużej dokładności bo wiertło może przekosić a nakiełkowanie może się nie udac ze względu na dużą twardość bierzni tarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 jest tylko małe ale' date=' podzielnice możesz uzyc zeby otwory wyszły z dość dużą dokładnością, tyle tlko że najpierw musisz nakiełkować a dopiero później wiercić, cały problem polega na tym że wiercąć od razu nie uzyskasz dużej dokładności bo wiertło może przekosić a nakiełkowanie może się nie udac ze względu na dużą twardość bierzni tarczy[/quote'] z tym sie nie zgodze, ja robilem bez nakielkowania i wyszly idealnie otwory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POM Opublikowano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 spierał się nie będesprawdzałes może twradość swojej tarczy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 nie sprawdzalem, mam do tego maszyne ale jakos nie widzialem sensu, zreszta to orginalna tarcza od MZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miaziu Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 chłopaki pomocy ! Zrobiłem sobie ładny wzór , ale za h$%a nie moge wywiercić ;) , zepsułem już 2 wiertła Stanleya . Morduje się cały dzień i nawet jednego otworu nie moge wywiercić ! Jakiego wiertła użyć ? Czym Wy to nawiercaliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 podzielnica zaznaczyc, a potem kolumnowa wiertara. ja dalem mojemu qmplowi i zrobil mi za flache. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 na poczatek musisz siedokłądnie dowiedziec zczego jest tarcza...Potem dobrac do tego wiertło. Inaczej nie ma szans... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miaziu Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 tarcza jest z hartowanej (roboczej) stali i ja używam dobrej wiertarki stołowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi