artur17711 Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Jest zarejestrowany na motorower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysepka Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Witam . Mam zamiar kupić honde mtx 125 . Mam pytanie czy owa honda ma jako taką moc? :) jeździł ktoś taką ? wiadomo nie lata to jak np cr 125 bo to w ogóle inne klasy ale mtx 125 coś w ogóle wyrywa na koło ? w teren się nadaje ? :) i wiece może ile to wgl KM ma ? Edytowane 1 Lutego 2015 przez wysepka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 cały temat masz o tym motocyklu :D moc ok 18-20KM najsłabsza wersja bez zaworu wydechowego , około 24 z ATAC nie nie nadaje się w teren i nie wyrywa na koło :laugh: co pytania :D ...........starsze dobre trwałe enduro mniej pali od dt ale jest słabsza , na koło pewnie ale może nie z gazu i na lenia tylko przy odrobinie techniki...... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysepka Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) Warto kupić za 1700 bez papierów ? Niby tłok wymieniony ale na jaki to nie wiadomo :D I co lepsze honda mtx 125 czy za podobną cenę honda CR 80 tylko ze starą bo 85 rok . Bo chyba CR ma większą moc ? Edytowane 2 Lutego 2015 przez wysepka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 ja bym wolał mtx -mniej wysilony sprzęt dłużej pojeździ i przyjemniejszy do lasu , cr będzie bardzo lekka ale maks moc przy 12 tys obr swoje zrobi z dołem i żywotnością :D 1700 moim zdaniem trochę drogawo widywałem często za 2kpln z kwitem.......tłok raczej chiński bo w PL wossner czy inny firmowy do tego motocykla jest nie do dostania , tylko że nie popadajmy w paranoje -taki prosty niewysilony silnik na tym polata , ja w xr600 mam tkrj i też jest ok.... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysepka Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Ok dzięki za odpowiedź :) dopiero potem pomyślałem ze cr'ka jest malutka a ja mam 190 wzrostu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysepka Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 A tłoki do mtx są na allegro vertexa I wossnera za około 300 zł ale i są jakieś badziewia za 50 zł :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobago Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Wykręcał ktoś stacyjkę z mtx 80? Potrzebuje dorobić kluczyk a za cholerę nie wiem jak zdemontowac stacyjkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boodryl Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Kilka miesięcy temu próbowaliśmy z kumple rozkręcić stacyjkę w MTX 80 ,tak chyba tylko dla zabawy/ciekawości, no i skończyło się na wymianie i kupnie nowej.Nie wiem od czego to zależało. Błąd w sztuce? Kumpel jest zaprawionym majsterkowiczem no i na MTX 80 jeździ już od 2/3 lat. Także, jeżeli czujesz się pewnie, to próbuj. Cytuj Wszystko o motocrossie. Zawieszenie, tuning, regulacja, Szukiel:http://www.szukiel.eu/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobago Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 A jeszcze zapytam o gaźnik.Jest tam taki grzybek za który sie pociąga, domyślam się że jest to ssanie. Czy on powinien sie jakoś blokować po wyciagnięciu? U mnie jak wyciągnę i puszcze wraca spowrotem a motor nie chce palić. Odpali jak wykręcę świece i podam górą trochę paliwa, wtedy zassie i już chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisterDui Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Elo. Mam kilka pytań: 1. Jaka jest orginalna dysza w gaźniku od MTX 125R. bo w 3/4 gazu robi jakby odcine2. Jak odkręcić urwany odpowietrznik 3. Jak podłączyć obrotomierz do MTX 125r 93.rZ góry dzięki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 1. a sprawdzałeś wszystko inne ? świece , filtr powietrza etc ? dysza myśle ma najmniej do gadania........2. od hamulca ? można spróbować wylać wszystko , wyjąc wszystko co gumowe i grzać palnikiem obudowę jeśli jest za co jeszcze złapać ten odpowietrznik ....3. elektryczny jest czy mechaniczny na linkę ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisterDui Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Filtr jest czysty bo ostatnio go czyściłem i sprawdze świece a może to być spowodowane złą regulacją gaźnika lub coś z modułem.Obrotomierz jest elektryczny.I mam kolejne pytanie po odkręceniu pokrywy silnika lewej jest coś z dzwigienkom. Co to? Zdj w załącziku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gattling Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Witam! Pilnie potrzebuje schematu elektroniki do Hondy MTX 80 rocznik 82. Dostalem ja jako moj pierwszy motocykl (oczywiscie do remontu) i ktos zrobil jesien sredniowiecza z instalacji elektrycznej... Nie przejmowalem sie tym zbytnio bo moto pali, ale fajnie byloby wiedziec co jest do czego :) Z góry bardzo dziekuje.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yo998 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zapraszam wszystkich chętnych posiadaczy na grupę Honda MTX POLSKA na facebooku https://www.facebook.com/groups/466236220230227/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi