tomilee Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Macie jakis patent na zamontowanie wentylatora do chłodnicy bo mój 125 mtx przy ciężkim terenie się grzeje. Prawie do czerwonej kreski, czy to normalne ?z góry dziękuje za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek2538 Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Panowie jaka powinna być kompresja w mtx-r 80? Po zamontowaniu nowego tłoka i pierścieni (49,50) mam 5 atmosfer i to jest maks, co może być przyczyną tak niskiego ciśnienia? motor jak odpali to trzyma 2tyś, obrotów po dodaniu gazu wkręca się bardzo powoli na obroty i dochodzi maks do 7 co może być tego przyczyną? czy ssie gdzieś jakies lewe powietrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Najpierw trzeba dotrzeć żeby mieć kompresję. Jaki zrobili Ci luz montażowy szlifując cylinder ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek2538 Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Szlif jeszcze nie był robiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 A głowę na karku zainstalowałeś ?Poczytaj sobie parę książek albo porozmawiaj z kimś kto zawodowo zajmuje się naprawą albo chociaż obróbką mechaniczną silników, bo tak to nic nie naprawisz tylko zepsujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek2538 Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 że o co ci chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 o to że założyłeś nowy tłok do zajechanego cylindra i czego oczekujesz ?? jak kupiłeś moto bez tłoka to pomiar średnicówką mikrometryczną średnicy cylindra w 3 miejscach i wtedy można ocenić jaki tłok kupić, jak gładź kiepska/porysowana to szlif...... nawet jak nie masz tego narzędzia to metoda na pałę-dobrać taki tłok który nie zmieści się do cylindra i zrobić szlif pod ten tłok...... a takto będziesz miał 5 barów kompresji i nie będzie to jeździć-i tak cud że przy tak niskiej kompresji odpala dt80 przy 6 już tylko kichała......... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek2538 Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 (edytowane) Wiesz nie kupywałem na pałe tylko miałem stary tłok i go pomierzyłem i kupiłem taki jak stary najwidoczniej czeka mnie szlif i tyle. A mam jeszcze jedno pytanie jak ma być założony symering od strony sprzęgła? gdyż wymieniłem uszczelkę od strony sprzęgła i zauważyłem że symering jest założony sprężynką do strony sprzęgła czy jest to dobrze? komary ogary mają odwrotnie do strony wału sprężynka a może jest to dobrze założone proszę o info pomoże ktoś?? Edytowane 9 Lipca 2013 przez krzysiek2538 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 czyli kupiłeś na pałę-mierzy się zawsze tłok i cylinder przy doborze kolejnego nigdy się nie spotkałem z simmeringiem sprężynką do sprzęgła więc prawdopodobnie jest źle założony, aczkolwiek nigdzie w internecie nie ma serwisówki do mtx 80...... ja to bym po kolei-zrób porządek z cylindrem, czyli szlif dobrze dobrany tłok i spróbuj to odpalić zobaczymy co się będzie dziać i będziemy myśleć nad simmeringiem-oczywiście potem trzeba dotrzeć..... chyba że simmering jest organoleptycznie uszkodzony-ma dziurę jest zawinięty itp to wtedy bezwzględnie wymiana i ja bym założył sprężynką do komory korbowej aczkolwiek to tylko moje gdybanie.... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Te od strony sprzęgła zwykle są dwuwargowe i jeśli dobrze mi się kojarzy to mają też dwie sprężynki. Ale to opinia na bazie DT80 więc zawsze mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek2538 Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Rozebrałem dziś silnik i potwierdzam ze sa dwuwargowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomilee Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 mam dwa pytania.1. Ze wzgledu na wiek rocznik 86 nie bardzo ufam mieszakowi oleju czy mogę do baku bezpośrednio lać mieszankę ? i odpiąć lub dac na minimum linkę od mieszacza. Bo gdzieś wyczytałme , że może zatrzeć się łożysko od korbowodu. 2. Czy ktoś ma do sprzedania albo wie gdzie mżnakupić łącznik silnika z gaźnikiem do 125r bo nigdzię nie mogę znleźć z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Akurat pompa dozownika to element który nie ma możliwości się zepsuć. Stała kąpiel olejowa, zerowe obciążenie i ultra prosta konstrukcja. Możesz sam mieszać ale dozownik robi to lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek2538 Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 (edytowane) Panowie a gdzie można jkupić symeringi na wał mtx-r 80 ciecz? znalazłem coś takiego ale sprzedający mówi że nie ma ich w zestawiehttp://allegro.pl/ir-uszczelniacze-uszczelki-honda-mbx-80-mtx-80-i3368260114.html a i czy ktoś wie jaki wymiar mają lożyska na wał? Edytowane 11 Lipca 2013 przez krzysiek2538 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek2538 Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Panowie wie ktoś gdzie kupię symering na wał od strony sprzęgła lub ktoś zna wymiar? to coś by się podpasowalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi