marcin.j007 Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Siemka! Mam MTX'a 80 z 1983r. Dziś rano jeździłem i było ok, odpalił bez problemu itd, po powrocie ze szkoły chce odpalić a tu nic... Nie mam iskry między elektrodą a piórem świecy, tylko raz na jakiś czas jedna błyśnie i dalej nic, a znów jak odsunę lekko świecę do masy np. od cylindra to między cylindrem a np. gwintem świecy skacze iskra... i to nielicha... a jak złapię ręką za metalową część świecy to bardzo mocno kopie... Co się mogło stać że mam przebicie czy jak to się nazywa?? I nie mam iskry tam gdzie powinna być?? Pozdrawiam Adek... Zmień świece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adekm89 Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 TO była pierwsza rzecz którą zrobiłem... Na 3 świecach nowych i jednej starej to samo... Przewód WN też zmieniony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Landryn Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Mam pytanie czy 80-ki chłodzona cieczą i powietrzem mają taki sam kosz sprzęgłowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.j007 Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 TO była pierwsza rzecz którą zrobiłem... Na 3 świecach nowych i jednej starej to samo... Przewód WN też zmieniony... Dziwne. Może fajka ma jakieś przebicie? Spróbuj z inną. Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adekm89 Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 (edytowane) Iskrę udało mi się uzyskać, poczyściłem styki, nową masę zrobiłem i było ok ale... jak odpali to zaraz gaśnie a świeca jest cała w oleju, mieszanka nie jest za bogata w olej... i nie wiem... i jest pełno oleju w tłumiku... czarnego i gęstego... Może brać go z przekładni?? Edytowane 18 Października 2009 przez adekm89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Najprawdopodobniej padł ci simmering od strony sprzęgła i ciągnie olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adekm89 Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Też tak mnie się wydaje że to olej z przekładni... A znacie może przyczynę czemu iskra skacze od elektrody do gwintu swiecy a nie do piora? a przerwa jest mała miedzy piorem a elektroda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 brudna albo przebita świeca Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adekm89 Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Michao racja... Brudna to nie... Ale motor powywalał mi wszystkie świece... nawet nowe, kopnąłem lekko nie było iskry... a jak mocno była... Kolega dał mi teraz świecę najprawdopodobniej od malucha, lekko kopnąłem i motor odpalił, pracuje równo i nic nie przerywa... Tylko nadal mnie martwi ta zbyt duża ilość czarnego oleju... Mieszanka jest około 1:40, bo jeszcze jest na dotarciu... Ale to i tak mnie się wydaje że nie powinien aż taką ilością sie pokazywać... bo mam delikatnie pęknięty wydech na samym dole z 20-30cm od kolektora i jak stoi na jałowym i kręci obroty około 2tyś to kapie sporawo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Michao racja... Brudna to nie... Ale motor powywalał mi wszystkie świece... nawet nowe, kopnąłem lekko nie było iskry... a jak mocno była... Kolega dał mi teraz świecę najprawdopodobniej od malucha, lekko kopnąłem i motor odpalił, pracuje równo i nic nie przerywa... z nowymi świecami ngk bosh etc trzeba delikatnie nie wolno ich zalać, trzeba je wygrzać etc.....a stara polska iskra f75 jest niezniszczalna :D aczkolwiek w mojej z rocznika 85 była duża róznica w szybkości wkręcania sie na obroty między denso a iskra f75 ale denso wystarczyło że raz przez awarie instalacji zgasła mi zimna na ssaniu i po świecy...... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adekm89 Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 ja mam iskrę f95coś tam coś tam... zalana czy nie zalana pali... ale nadal mam pełno oleju w tłumiku :( motor hałasuje i kopci jak szalony... przerywa podczas jazdy i ciągnie ledwo co... 45km/h na 6 biebu to max :( czemu tak :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Dostałeś wcześniej odpowiedź sprawdź simering, pisanie na forum nie pomoże musisz przysiąść i podłubać jeśli chcesz jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho150 Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Witam, chciałbym sie dowiedzieć jaki gaźnik można zakupić nowy do Hondy Mtx, i gdzie ponieważ musze wymienić a nigdzie niemoge znaleźć na internecie starego taki jak teraz mam. I jeszcze pytanie jakimi Kolorami kabla podłącza się Światło przednie?? Czekam na odp i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KABV Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Witam ma ktoś instrukcje do Hondy MTX 50 bo mam Honde MTX 80 z 84r. i szukałem po necie i nie znalazłem i tylko jest do kupienia książka do Hondy MTX 50 do 80 to niema i mam problem ze skrzynia biegów mam cały silnik rozebrany i nie wiem jak ją mam dobrze złożyć icon_rolleyes.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho150 Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 (edytowane) Mam ale po Niemiecku, ale na obrazkach jest duzo pokazane http://www.megaupload.com/?d=TEGR4D1I Edytowane 22 Października 2009 przez krzycho150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi