NaczelnyFilozof Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 CZ 350.Kupiłem nowy kranik. Bo stary trochę ciekł.Lipa. Tyle że dziadostwo sie zapchało jakoś. Zrobiłem na nim 1 km. Powietrze przepuszcza. A paliwa już nie. Ja nie wiem, czy to jakieś miniotwory tam ma w środku. Stary kranik lał paliwo z rdzą, badziewiem i sie nie zatykał. Teraz paliwo czyste i nic nie leci. Kranik prosty. Bez filterkowy... Czy gwinty w bakach Jaw/CZ/MZ/Komarków/etc są różne? Na allegro pełno kraników http://allegro.pl/search.php?string=kranik (mojego dziada nie ma) widzi Ktos jakiś ładny kranik? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motórzystka Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 Ja mam w cz 175 taki sam kranik jak w jawce50 (mozna je zamieniać). Ja mialam w nich taki problem, że za wolno "lecialo" paliwo, też jakby się zapchalo. Problemem w tych kranikach są za małe otworki w gumowej uszczelce. Nie jest prosto je powiększyć bo trzeba to zrobic tak żeby dziurki miały równe krawedzie tzn. niepostrzępione. Ja je robiłam takim szpejem do robienia dziurek w pasku do spodni i dopoero wtedy wszystko bylo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaczelnyFilozof Opublikowano 11 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 Problemem w tych kranikach są za małe otworki w gumowej uszczelce. Nie jest prosto je powiększyć bo trzeba to zrobic tak żeby dziurki miały równe krawedzie tzn. niepostrzępione. Ja je robiłam takim szpejem do robienia dziurek w pasku do spodni i dopoero wtedy wszystko bylo ok. :cry: Mój kranik jest nierozbieralny więc otworków w nim nie powiększe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 :cry: Mój kranik jest nierozbieralny więc otworków w nim nie powiększe... w jawach i jawkach napewno sie rozbiera kranik, w CZ jest chyba ten sam ikov wiec musi sie rozbierać i zrob tak jak Kobieta każe bo ma całkowitą racje z tym ze ja spotykałem sie tylko z podkładkami skórzanymi nie gumowymi. Jak wyrównanie uszczelki z otworami nie pomoże to możesz rozkalibrować dziurki ale nie za wiele. Ja w CZ cross kranik od jawki musiałem rozkalibrowac bo nie nadążał napełniać komory pływaka pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaczelnyFilozof Opublikowano 11 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 w jawach i jawkach napewno sie rozbiera kranik, w CZ jest chyba ten sam ikov wiec musi sie rozbierać Sęk w tym że kupiłem kranik "beznazwowy" i on jest nierozbieralny. Jadę jutro na sklepy. Może jakiś sensowny kupię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi