Bubaziom Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) jak ty nie widzisz zadnych różnic pomiedzy max'em a http://img156.imageshack.us/my.php?image=kask7oj.jpg tym radzieckim kaskiem to moze skonsultuj sie z okulistą?? :) a tak na poważnie to sam fakt ze ma on 20 lat mnie odstrasza :) ty za ten używany kask + gogle dałeś 50zł, a ja za nowy max'o podobny (max tyle ze inna nazwa) dałem 85zł+ wysyłka. naszkicowałem ostatnio na starym cross'owym kasku Lazer'a własny malunek :) daszek juz pomalowany a reszte jak skoncze to wrzuce fotki... Edytowane 17 Maja 2006 przez Bubaziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesnik. Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 No i oprócz wlotu powietrza, i innego daszku są to identyczne kaski. Wiadomo, różnią się od siebie, ale nie jest to jakaś wielka różnica. Widzę że nie wiele wiesz na ten temat. Wygląd i wiek to jeszcze nie wszystko. Jak pokazałem go dziś mojemu koledze startującemu w zawodach MX to był strasznie zdziwiony. Jak taki, jak to Ty określasz, brzydki i stary kask może być wykonany z takiego dobrego materiału. Ani kolorkiem, ani wlocikiem powietrza głowy nie ochronisz. Udało mi się dorwać oryginalny komplet naklejek na kask Yamahy (dziwne że coś takiego produkują) i specjalny lakier (na plastik jest specjalny lakier, wątpię żeby ktoś taki kupował...). Owszem, to wszystko się przedrożyło. Bo choć sam go polakierowałem i "wtopiłem" (nie przykleiłem) naklejki, to i tak wyszło sporo pieniędzy. Ale przynajmniej dobrze wygląda. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedfriend Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 No i oprócz wlotu powietrza, i innego daszku są to identyczne kaski. Wiadomo, różnią się od siebie, ale nie jest to jakaś wielka różnica. Widzę że nie wiele wiesz na ten temat. Wygląd i wiek to jeszcze nie wszystko. Jak pokazałem go dziś mojemu koledze startującemu w zawodach MX to był strasznie zdziwiony. Jak taki, jak to Ty określasz, brzydki i stary kask może być wykonany z takiego dobrego materiału. Ani kolorkiem, ani wlocikiem powietrza głowy nie ochronisz. Udało mi się dorwać oryginalny komplet naklejek na kask Yamahy (dziwne że coś takiego produkują) i specjalny lakier (na plastik jest specjalny lakier, wątpię żeby ktoś taki kupował...). Owszem, to wszystko się przedrożyło. Bo choć sam go polakierowałem i "wtopiłem" (nie przykleiłem) naklejki, to i tak wyszło sporo pieniędzy. Ale przynajmniej dobrze wygląda. Pozdrawiam.Wez wstaw jakies zdjecia.Ciekawi mnie jak teraz wygląda. :clap: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesnik. Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Niestety nie mam aparatu :clap: Wygląda naprawdę fajnie. Cały czas jest czerwony (zostawiłem czerwień- całkiem pasuje), z tym że połysk jest lepszy, i kolor wyraźniejszy. Naklejki nadały mu nowoczesnego wyglądu. Wygląda naprawdę nie źle. Nigdy nie tak jak nowoczesne konstrukcje, ale mi w 100% wystarcza :clap: Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarrider Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Polski hełm wojskowy modelu nie pamietam, kolor khaki z siateczką :icon_rolleyes: troche cięzki ale daje rade:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesnik. Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Polski hełm wojskowy modelu nie pamietam, kolor khaki z siateczką :biggrin: troche cięzki ale daje rade:P :icon_razz: :lalag: :wink: :wink: :bigrazz: :icon_rolleyes: :notworthy: NARESZCIE KTOŚ NORMALNY! Popieram... i pozdrawiam :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarrider Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 No tylko w tym czuję się luźno nie skrępowany i co najlepsze wiatr wieje gdzie popadnie :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 A co policja na takie chełmy??? przecież atestu one nie mają. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarrider Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Raz mnie złapali i sie pytają skąd i czy mi czasami na łeb coś nie bija a ja im na to że nie czuje sie normalnie potem powiedzieli a jak to wygląda idiotycznie a ja do nich to niech se zobacza na pożadnym zlocie ile takich osób jeździ w takich to sie odczepili i tyle komara mi sprawdzili czy wszystko ok jak im pokazałem co i jak to pod wrażeniem byli ze wszystko działa i nie mieli sie czego czepić i puścili mnie wolno a potem już mnie sie nie czepiali jedni nawet w radiowozie sie śmiali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubaziom Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 http://www.allegro.pl/item104399051_okazja...osa_enduro.html właśnie taki kask kupiłem i nawet od tego samego gościa :icon_rolleyes: 9 godzin do końca aukcji wiec moze ktoś sie pokusi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesnik. Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 No i co? Twój "Max" jednak się nie sprawdził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubaziom Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 sprawdził sie i to nawet bardzo dobrze :] poprostu to jest aukcja takiego samego kasku jak mój, ja kupiłem od tego samego gościa co ten sprzedaje. Tylko nie zdziwcie sie jak zamiast XL (tak napisane na aukcji) będzie L :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Ja ostatnio kupilem nexo :D i jestem mile zaskoczony jakościa kasku ;) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amigas Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 A ja mam FM'a Axe wywalone 300 zl i jest super szczegolnie na dlugie trasy:) Cicho miło, nie paruje, nie rysuje sie i hmm jest naprawde ładny:D Szczerze go polecam:) A ja mam FM'a Axe wywalone 300 zl i jest super szczegolnie na dlugie trasy:) Cicho miło, nie paruje, nie rysuje sie i hmm jest naprawde ładny:D Szczerze go polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 ja mam PROBIKER X1 sprowadzony z niemiec z LOUISA za 100 naprawde polecam dobry kask za małe pieniądze bez porównania z TIGERAMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi