Skocz do zawartości

Jakich kaskow uzywacie ?

Dyfuzor
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

jak ty nie widzisz zadnych różnic pomiedzy max'em a http://img156.imageshack.us/my.php?image=kask7oj.jpg tym radzieckim kaskiem to moze skonsultuj sie z okulistą?? :) a tak na poważnie to sam fakt ze ma on 20 lat mnie odstrasza :) ty za ten używany kask + gogle dałeś 50zł, a ja za nowy max'o podobny (max tyle ze inna nazwa) dałem 85zł+ wysyłka.

naszkicowałem ostatnio na starym cross'owym kasku Lazer'a własny malunek :) daszek juz pomalowany a reszte jak skoncze to wrzuce fotki...

Edytowane przez Bubaziom

No i oprócz wlotu powietrza, i innego daszku są to identyczne kaski. Wiadomo, różnią się od siebie, ale nie jest to jakaś wielka różnica. Widzę że nie wiele wiesz na ten temat. Wygląd i wiek to jeszcze nie wszystko. Jak pokazałem go dziś mojemu koledze startującemu w zawodach MX to był strasznie zdziwiony. Jak taki, jak to Ty określasz, brzydki i stary kask może być wykonany z takiego dobrego materiału. Ani kolorkiem, ani wlocikiem powietrza głowy nie ochronisz. Udało mi się dorwać oryginalny komplet naklejek na kask Yamahy (dziwne że coś takiego produkują) i specjalny lakier (na plastik jest specjalny lakier, wątpię żeby ktoś taki kupował...). Owszem, to wszystko się przedrożyło. Bo choć sam go polakierowałem i "wtopiłem" (nie przykleiłem) naklejki, to i tak wyszło sporo pieniędzy. Ale przynajmniej dobrze wygląda. Pozdrawiam.

No i oprócz wlotu powietrza, i innego daszku są to identyczne kaski. Wiadomo, różnią się od siebie, ale nie jest to jakaś wielka różnica. Widzę że nie wiele wiesz na ten temat. Wygląd i wiek to jeszcze nie wszystko. Jak pokazałem go dziś mojemu koledze startującemu w zawodach MX to był strasznie zdziwiony. Jak taki, jak to Ty określasz, brzydki i stary kask może być wykonany z takiego dobrego materiału. Ani kolorkiem, ani wlocikiem powietrza głowy nie ochronisz. Udało mi się dorwać oryginalny komplet naklejek na kask Yamahy (dziwne że coś takiego produkują) i specjalny lakier (na plastik jest specjalny lakier, wątpię żeby ktoś taki kupował...). Owszem, to wszystko się przedrożyło. Bo choć sam go polakierowałem i "wtopiłem" (nie przykleiłem) naklejki, to i tak wyszło sporo pieniędzy. Ale przynajmniej dobrze wygląda. Pozdrawiam.

Wez wstaw jakies zdjecia.

Ciekawi mnie jak teraz wygląda. :clap:

pozdro

Niestety nie mam aparatu :clap: Wygląda naprawdę fajnie. Cały czas jest czerwony (zostawiłem czerwień- całkiem pasuje), z tym że połysk jest lepszy, i kolor wyraźniejszy. Naklejki nadały mu nowoczesnego wyglądu. Wygląda naprawdę nie źle. Nigdy nie tak jak nowoczesne konstrukcje, ale mi w 100% wystarcza :clap: Pozdro.

Polski hełm wojskowy modelu nie pamietam, kolor khaki z siateczką :biggrin: troche cięzki ale daje rade:P

:icon_razz: :lalag: :wink: :wink: :bigrazz: :icon_rolleyes: :notworthy: NARESZCIE KTOŚ NORMALNY! Popieram... i pozdrawiam :biggrin:

Raz mnie złapali i sie pytają skąd i czy mi czasami na łeb coś nie bija a ja im na to że nie czuje sie normalnie potem powiedzieli a jak to wygląda idiotycznie a ja do nich to niech se zobacza na pożadnym zlocie ile takich osób jeździ w takich to sie odczepili i tyle komara mi sprawdzili czy wszystko ok jak im pokazałem co i jak to pod wrażeniem byli ze wszystko działa i nie mieli sie czego czepić i puścili mnie wolno a potem już mnie sie nie czepiali jedni nawet w radiowozie sie śmiali

A ja mam FM'a Axe wywalone 300 zl i jest super szczegolnie na dlugie trasy:) Cicho miło, nie paruje, nie rysuje sie i hmm jest naprawde ładny:D Szczerze go polecam:)

A ja mam FM'a Axe wywalone 300 zl i jest super szczegolnie na dlugie trasy:) Cicho miło, nie paruje, nie rysuje sie i hmm jest naprawde ładny:D Szczerze go polecam:)