Bart Opublikowano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 Mam pytanko, jak z doswiadczenia kształtuje sie zużycie paliwa w slinikach różnych marek o pojemnosciach w okolicach 1000. Tzn np slyszalem ze CBR1000F pala duzo, a jak kształtuje sie to w modelach Kawy, Suzi czy innych. Najbardziej onteresuje mnie zuzycie przy eksploatacji "normalnej' tzn w normalnym ruchu bez ciągłego odkrecania bo jak wiem wtedy pala ile widza, choc takie spostrzezenia tez beda dla mnie cenne. Nie ukrywam ze ze wzgledów ekonomicznych trzeba sie z tym liczyc. Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timac Opublikowano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 jak cie stac na 1000 to stac cie tez azeby do niego lac :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 Cześć,Około 1000ccm jest dużo możliwości. Z testowanych przeze mnie intensywnie:1. VX800: trasa 4,5-5,5/100km, miasto max. 6,52. 1100XX: trasa 5,2-7,0, miasto max. 7,5-8,03. S3 955i: trasa 6,0-6,5, miasto max. 7,0 Każdy motocykl jest inny, każdy ma inną liczbę cylindrów, na każdym zupełnie inaczej jeździ się po mieście i utrzymuje się inną prędkość podróżną... ale chciałeś, masz :) PZDRJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodi Opublikowano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 bmw k12rs spalanie :arrow: 5,5-8,5 L / 100km teoretycznie i po części praktycznie :-D zbiornik mieści 21 L przy lataniu po mieście i okolicy (normalnie) wystarcza na 350 kmprzy przelotach po autostradzie i w granicach +/- 200km/h trzeba tankować co jakieś 200km. Pozdro. Cytuj " Im więcej jeżdzę tym mniej czuję się motocyklistą " . "The Nightrider, that is his name. The Nightrider. Remember him when you look at the night sky". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart Opublikowano 4 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 jak cie stac na 1000 to stac cie tez azeby do niego lac :)No taka odpowiedź godna pytania 8O dziekuje za wszystkie pozostale odpowiedzi i w miare mozliwosci czekam na dalsze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gossy Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 Raczej trudno Ci bedzie przy takiej pojemnosci zmiescic sie w 5 litr/100km.Ja nigdy takiego wyniku nie osiagnalem (nawet Afrka pomimo poj 750),moje Viaderko (2000rok, gazniki) przy podroznej 150-160 spala 7,5-8 l/100km, po miescie trzeba sie niezle "nameczyc" zeby dobic do 9 l, przy bolu prawego nadgarstka i stylu "moherowych beretów" osiagam na trasie 6,5-7l.Pomimo tego nigdy nie zamienilbym sie na cos mniejszego (500-600).PozdrMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart Opublikowano 4 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 Własnie stad moje pytanie, chce wybrac odpowiedni model (znaczy taki ktory nie zrujnuje mnie doszczetnie) bo licze sie z wiekszym zuzyciem, ale nic do turystyki nie zastapi pojemnosci ~1000. Fakt po miescie tez bede zmuszony jezdzic, ale jestem nastawiony głównie na wyjazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 Witam Suzkuki GSXR 1000K4 minimum 5,5 max 11-12 średnio dobrze latając bez przeginania 7,5 - 8. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 B12 s - w trasie cięzko przekroczyć 7,5 - prędkości 160-220, jak jadę lajtowo tzn nie przekraczam 120-130 (cięzko wytrzymać ale bywa że trzeba) to miesic się spokojnie w 5,5, rekord to jazda po ciemku od Barwinka do Warszawy z max. 120 - wyszło ledwo powyżej 5. W miescie 7-8. I tak pali mniej niż DR 800 :) Poza tym pojemności 1200 nigdy bym nie zamienił na mniejszą :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek6r Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 te spalania ksztaltuja sie podobnie a 0,5 litra w ta czy w ta moze tez zalezec od stanu moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajac Opublikowano 5 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 GSXR 1000 jeden wypad na lotnisko - jeden zbiornikGSXR 750 jeden wypad na lotnisko - jeden koma dwa zbiornika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 5 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 Mam pytanko' date=' jak z doswiadczenia kształtuje sie zużycie paliwa w slinikach różnych marek o pojemnosciach w okolicach 1000. Tzn np slyszalem ze CBR1000F pala duzo[/quote'] a ja słyszałem i czytałem że CBR1000 zamykają się w turystycznej jeżdzie w 6 litrach. Sam mam Kawe 1000RX i spokojnie w trasie 6,5 sobie zjada co nie uważam za zbytni apetyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2005 Ja ostatnio przezylem maly szok. Otoz jak zaczely sie chlodne poranki i odpalalem go z ssania (co jest naturalne) a do pracy mam bardzo blizko to spalanie wyszlo rzedu 8,5 l/100 km. Natomiast w ostatnia niedziele zrobilem z przyjeciolmi mala wycieczke do Torunia i spalanie wyszlo mi ... 5,75 l/100km. Az trzy razy liczylem bo nie moglem uwierzyc. Juz raz po wycieczce do Glowna wyszlo mi jakies 6,2 i juz wtedy bylem happy, ale to co zobaczylem w niedziele to odlot. 1300 ccm i tylko 5,75 na 100 km. A predkosc oscylowala przy 110-120 km/h i z jechalem z pasazerka. Moze to nieskromne ale pisze zeby podzielic sie swoja radoscia. XJR-OWCY LACZMY SIE!!! Post pisany 13.10.05 w temacie http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.ph...p=393297#393297 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Opublikowano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2005 Witam Yareck, mało to prawdopodobne pojemność musi swoje zjeść , zwłaszcza w dwie osoby no chyba że jeździłeś jak na zawodach na oszczędność czyli zjechałeś z krawężnika i dojechałeś do skrzyżowania jadąc z górki gasiłeś sprzęt i tp . Pozdrawiam 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajac Opublikowano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2005 Nigdy nie próbowałem jechać 120, ale jestem pewien że GSXR 1000 zszedłby do 5l na 100 przy takich prędkościach. ;) ZX9 A.D. 2003 potrafi spalić 5 i to wcale nie ślimacząc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi