piotrass Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Witam. Jak w temacie, mam problem, ponieważ przy zakupie moto niemiecki handlarz, pośrednik twierdził że wedle nowych zasad wystarczy jedynie pieczątka o wymeldowaniu z tyłu biefu, niestety w polskim urzedzie kom. twierdzą że trzeba wymeldowanie na nowym druku. kto ma rację ? dodam że otrzymałem duży brief z wyrejestrowaniem i umowę. nie mam wymeldowania, no i w niemieckim urzędzie podobno zatwardziale twierdzą że po 01.10.2005 dokumentu wymeldowania nie wydają. handlarz podał mi do nich nr tel. ale niestety ani ja, ani nikt z moich znajomych biegle po niemiecku nie szprecha. Moto pochodzi spod Monachium. [ Dopisane: 29-11-2005, 23:44 ]jadąc po moto dostałem strzała z niemieckiego fotoradaru przy 80/50 ( nieźle oślepia ) Jak myslicie, przyjdzie fotka do Polski? W końcu jesteśmy w EU ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Jak dotąd po wymeldowaniu pojazdu w Niemczech dostawało się zieloną, a czasami białą karteczkę zwaną Abgemeldetkarte lub Abgemeldetscheinigung. Mnie osobiscie nic nie wiadomo na temat tej zmiany, ale przyznam że po 01.10.2005 nie byłem w Giermanii także b. możliwe, że mogło coś się zmienić. Podjedź do jakiegoś autokomisu lub do Urzędy Celnego i tam spytaj się ludzi ściagających auta czy rzeczywiście coś takiego zostało wprowadzone. Co do fotki to myślę, że przyjdzie. Niemcy są dosć skrupulatni w tej materii, a przekroczenie predkości o 30 km/h to dosć duzo jak na tamte warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the-one Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Co do fotki to jak bylem w niemczech z ojcem to tez nam blyslo, ojciec mowil ze jakos pol roku tez go skrzyneczka zlapala ale jak do tej pory nic narazie nie przyszlo do domu =) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrass Opublikowano 30 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 PROBLEM SAM SIĘ ROZWIĄZAŁ. Niemiec - poprzedni właściciel po szóstym telefonie handlarza znalazł stary dowód rejestracyjny ( mały Brief ). wymeldowania rzeczywiście już w tej sytuacji nie potrzeba. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajac Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Zmieniło się ostatnio u szkopów, Ze nie dają wymeldowania a obcięty i podstęplowany mały brief. Fotki z niemiec przy normalnych przekroczeniach typu50/80 nie przychodzą. Tak samo jak nasi nie wysyłają do nich. Płacisz tylko złapany na goącym uczynku chyba że będzie to coś poważnego to mogą się upomnieć przy następnej wizycie w ich "gościnnym" dla Polaków kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopmen Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 otki z niemiec przy normalnych przekroczeniach typu50/80 nie przychodząfakt, ja dlugo jezdzilem na polskich numerach i fotek to mialem, hohoo...ale jak pierwsza zrobiono chyba ze 4 lata temu to do dzis nic nie przyszlo, gorzej jesli jest to suszarka z radiowozu, wtedy jest podwojnie przerypane, bo jako ze nie moga polakowi punktow karnych przydzielic to placisz 2x badz tez 3x wiekszy mandat niz niemiec. [ Dopisane: 30-11-2005, 20:40 ]w dodatku na miejscu, a jak nie masz wystarczajaco kaski to sprzecior na parking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrass Opublikowano 30 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 no to mnie trochę podbudowaliście. dawno dawno temu ( a było to jakieś 8 lat wstecz ) przed czeską granicą na suszarę złapała nas austriacka policja. wracaliśmy z chorwacji do domu i musieliśmy oddać ostatnia kasę za przekroczenie prędkości 70/50. w alternatywie było zabranie sprzęta. gość wziął polskie 100 zł i puścił wolno. tak tak, ostatnie 100 zł a wracaliśmy junakiem. to były czasy, :-) [ Dopisane: 01-12-2005, 20:04 ]Zmieniło się ostatnio u szkopów' date=' Ze nie dają wymeldowania a obcięty i podstęplowany mały brief. quote'] a na czym dokładnie polega to podstemplowanie i obcięcie? czy wtedy nie potrzeba tablic rejestracyjnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi