Solo Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 Witam.Virowka nie chce palic na jeden cylinder. Co moze byc przyczyna? co sprawdzac po kolei?P.S Swece dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Przewody WN, poziom benzyny w gaźniku (może za wysoki i zalewa gar :roll: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Jezeli kabel i fajka na swiecy nie dzialajacego cylindra sa dobre i po zamianie swiec miedzy soba dalej ten sam cylinder nie pali to trzeba sprawdzic co sie dzieje z paliwem.1 pytanie, czy swieca wsadzona z dzialajacego cylindra jest mokra czy sucha ?Odpowiedz na to pytanie wskazuje co dalej robic.Nie wierze w za wyoki poziom i zalewanie swiecy - taka swieca odezwala by sie na wyzszych obrotach, bardziej prawdopodobny jest brak paliwa. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Zapchany gaźnik :?: Ja bym na to stawiał raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dymsha Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Miałem kiedyś coś podobnego, zwłaszcza po długim przestoju! Przegląd i regulacja gaźników pomogły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek3578 Opublikowano 27 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 tez stawial bym na gazniki!bo oczywiscie swiece sprawdziles... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solo Opublikowano 28 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Tak swiece sa nowiutkie.poprostu od pewnego czasu nie pali na jeden gar albo sporadycznie...Slychac charkterystyczne stukniecie - zaplon...sprawdze gazniki i cala reszte i jak problem bedzie dalej istnial to sie odezwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaper Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 ja mam podobny problem i wina byly swiece wiec wymienilem na nowe i po miesiacu znow to samo wiec teraz stawiam na przewody WN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viragogaraz Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 Cylinder nie pracuje czy tylko na wolnych obrotach?Czy choć trochę łapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek3578 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 moze masz zbyt duzy poziom paliwa w gaznikach - tez moze byc taki efekt - moga Ci sie swiece zalewac.Sprawdz to. [ Dopisane: 03-01-2006, 09:58 ]POZDRAWIAM :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabio Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 W mojej byłej kochanej XV750 rocznik 93 kłopoty z "tylnym" garem przy rozruchu typu późniejszy "zaskok" lub nierówna praca było znakiem rozsynchronizowania gaźników i konieczności wyregulowania ich.Działo się to średnio między 8 a 10 tys. kilometrów.Instrukcja zalecała w moim roczniku synchro co 6 tys km i wymiane świec też co 6 tys. km co było lekką przesadą bo świece normalnie wytrzymywały 12 tys i wymieniałem je dla zasady.Synchro starałem się przeprowadzać przy 8 tys. km gdyż do tego momentu nic się nie działo ale nauczony doświadczeniem wiedziałem że to górna granica gdzie powyżej tego przebiegu może coś się zacząć dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi