loopy1 Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 I jeszcze jedno pytanie: Czy warto brac Pannonie z 58go raku z wozkiem bocznym, na chodzie, bez papierow za tysiaka?http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73127141 Stoi 2 km ode mnie... I 2gie pytanie: Potrzebuje ktos ramy, baku, opony(degum), bebna, puszek bocznych do Junaka? Wszystko do kupy jest za 200 zela (nie jest to to moja wlasnoscia i nie ja zapodalem cene...). Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amigas Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 hmmm sporawo jak za pannonke bez papierow, bo z nimi ciezko:/ ale to b fajny motor jak bedziesz chcial wiecej info o tych moto wal na gg ja juz w nich 5 lat siedze bez przerwy:P i mowie Ci sa boskie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loopy1 Opublikowano 24 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Posiadaczem tej Panonii zostal brat mojej dziewczyny, wiec twoja pomoc na pewno sie przyda! Dzieki za otwartosc! Pozdro!! Ps.: Slyszalem ze one pala wiecej niz maluch 8O. To prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Na oryginalnym gaźniku potrafi skotłować ok 7 litrów, zwłaszcza z koszem i obciążeniem. Po zmianie gaźnika na pegaza mieści się w ok. 5 l, przy czym pojawiają się problemy z rozruchem.Moja Pannonka już prawie cała pomalowana (żeby nie było - własnoręcznie :D), odchromowana, niedługo biorę się za silnik :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amigas Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Chcialbym obalicmit palacej jak smoka pannonii, przy ekonomicznje jezdzie z koszem i obciazeniem palila mi 6 l max bez kosza iobciazenia 4.2-4.3 l na 100 km. Oczywiscie mowa o org gazniku z 27mm gardziela (nie 25 mm!! to wazne bo tego nie potrafie wyregulowac ponizej 5 l bez obciazenia) ale i tu regulacja jest b specyficzna gdyz sa de facto 2 polozenia 1. pali jak smok2. pali b malo nie bez znaczenia jest tu stan zuzycia przepustnicy oraz stn tej glupiej gumki ssania a wlasciwie ekonomizera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfonso Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Kiedyś się śmigało takim sprzętem, stare dobre lata. W mojej był oryginalny gaźnik, iglica zacinała się miała nierówności, wymieniłem na gaźnik od MZ 250, trzeba było wytoczyć tuleję dodatkową na mocowanie. Paliła sporo ale kiedyś benzyna była tańsza. Była mało awaryjna, junaki moich kolegów padały na trasie a pannonia jechała dalej, wiadomo konstrukcja im prostrza tym mniej awaryjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loopy1 Opublikowano 19 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 Czy Pannonia to motocykl trudny do naprawy dla takiego laika jak ja??Nie ma 3go biegu. Czy istnieje w polsce rynek czesci zamiennych do tego moto?? Moze jakis sklep internetowy? A moze jestem zdany tylko i wyącznie na czesci uzywane z allegro??Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 Pannonia jest prosta jak cep. Części niestety tylko z allegro albo bajzlów, jednak jest tego trochę i nie powinieneś mieć problemów ze znalezieniem potrzebnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 Czy Pannonia to motocykl trudny do naprawy dla takiego laika jak ja?? Nie ma 3go biegu. Jestem szczesliwym posiadaczem tego fajniutkiego wegierskiego patentu(PANNONIA T5) i powiem tak:silnik jest b.prosty,a co sie z tym wiąże-prosty w naprawie :lol: przede wszystkim jest duży,dzieki czemu jest latwy dostep do wszystkich elementów przy demontażu,jak również przy montażu.z nowymi częsciami jest raczej problem,ale to nic,bo przecież jak juz ktos wczesniej napisal-duzo mozna znależć na allegro i na motobazarach,np.w lodzi na bazarze widzialem dużo rzeczy do tego moto-począwszy od pojedynczych czesci,skończywszy na calych silnikach i calych pandemoniach :P A 3 biegu moze nie być przez pekniety lub wyrobiony wodzik,albo uszkodzony tryb 3 biegu... Powodzenia w majstrowaniu przy tym Wegierskim Patencie :crossy: Wrazie jakichś problemów slużę pomocą.POZDRO :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osaM52 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 WITAM WSZYSTKICH,POSIADAM TROSZKĘ CZĘŚCI KAROSERYJNYCH,ITD DO PANNONI, MÓJ WODEL TO WERSJA WOJSKOWA,SIEDZENIE JAK W IŻU, BEZ KANAPY,MOTOR ORGINALNY W 95%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loopy1 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Jest szansa ze znajda sie papiery do tego motocykla! Nie ma to jak znajomi w urzedzie... =) Ostatecznie kupilismy ja z wozkiem za 800zl. Nawymyslalismy ze wiele dupereli jest zniszczonych, poobijanych i koles sie zgodzil... Teraz tylko skompletowac niektore drobiazgi i zabieramy sie za remont... Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Gratuluje kupna!! :lol: ta cena jak za pannońke z wózkiem to nie jest cużo!!,powiem nawet bardzo malo!!! :!: przcież tak dla porównania to wózki do ponnoni i do innych starych moto można spotkać za nawet 1000zl!!No ale rozumiem takie ceny -w końcu pannonia Z WÓZKIEM(to już unikaty)!!! :!: a faktem ze papierów nie ma to ty siem nie martw,na necie napewno sie ktos znajdzie kto ci opchnie papierki,a jak nie to przecież "" Nie ma to jak znajomi w urzedzie... =)"" :) pozdro!!!! PS.ja też chce wózek do swojej T5 !!!!!!!tak ladnie by siem komponowalo ;) [ Dopisane: 09-01-2006, 16:27 ]Gratuluje kupna!! :lol: ta cena jak za pannońke z wózkiem to nie jest cużo!!,powiem nawet bardzo malo!!! :!: przcież tak dla porównania to wózki do ponnoni i do innych starych moto można spotkać za nawet 1000zl!!No ale rozumiem takie ceny -w końcu pannonia Z WÓZKIEM(to już unikaty)!!! :!: a faktem ze papierów nie ma to ty siem nie martw,na necie napewno sie ktos znajdzie kto ci opchnie papierki,a jak nie to przecież "" Nie ma to jak znajomi w urzedzie... =)"" :P pozdro!!!! PS.ja też chce wózek do swojej T5 !!!!!!!tak ladnie by siem komponowalo :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi