Z3US Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Witam. Właśnie nabyłem lagi od simsona i chciałbm w nich wymienić olej, lecz niemam pojęcia jak to zrobić. Napiszcie, mi co, gdzie trzeba odkręcić i ile oleju mam wlać. Chciałbym sie też odrazu dowiedzieć, jakim olejem zalać te lagi. (preferuje coś z wyższej półki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 czeee Akurat w przypadku Simka marka oleju nie ma zadnego znaczenia bo on sluzy tylko do wytworzenia poduszki hydraulicznej przeciw dobijaniu i smarowania lag .Natomiast funkcje tlumienia pełni tarcie pomiedzy lagami i goleniami . Jak wymienic ? skoro je kupiles to radzil bym je rozebrac na czesci pierwsze , wymyc , wymienic uszczelniacze(nawet nie pamietam czy tam są uszczelniacze czy nie .. ahh ta skleroza ) i dopiero poskladac . A rozbiera sie je banalnie .. odkrecasz srube M8, ktora mocuje je do gornej polki i M6 (chyba) na grugim koncu widełek i laga powinna sie eleganco wysunac z goleni . pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 22 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 A tego oleju to ila tam trzeba wlać ? Jest jakiś wskaźnik do jakiego poziomu czy coś ? Moze ktos wie na co jest warto zwrócić uwagę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin17Tbg Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 Oleju według instrukcji leje sie po 37ml na każdą lagę. Ale jak nalejesz więcej to nic sie nie stanie :) A jak już będziesz miał porozkręcane te lagi to zwróć uwagę czy ten drut co tam jest nie jest pogiety no i tak jak juz wyzej pisali wyczysc wszystko :) Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 23 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 A te uszczelnienia ? Są jakieś tam oringi czy coś ? Chciałbym te lagi zrobić żeby były jak nóweczki, a nawet lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornet Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Sa uszczelnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Ze są to kazdy wie :| w Etz na koleniach są simmeringi a pod sróbkami na gorze są oringi! Podejrzewam ze w simaczu jest tak samo! Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Oleju według instrukcji leje sie po 37ml na każdą lagę. Ale jak nalejesz więcej to nic sie nie stanieprzy mocniejszym zachamowaniu, zanieczyścisz droge <wyrzuci olej górą ><sprawdzone :)> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny Bravo Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 Do kazdego amortyzatora wchodzi 34m3 oleju koniecznie hydraulicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 Do kazdego amortyzatora wchodzi 34m3 oleju koniecznie hydraulicznego.Ty znów to samo. Gdzie Ci sie tyle oleju zmieści ? :twisted: Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek41 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 Do kazdego amortyzatora wchodzi 34m3Popieram ani mniej ani więcej :D . A co do tego hydraulicznego to ja zalałem hipol i też nic się nei działo ;) a Co do wymontowania ich to odkrecasz tą srube u góry a poźniej je wykręcasz aż same pójdą w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 Do kazdego amortyzatora wchodzi 34m3Popieram ani mniej ani więcej :D . A co do tego hydraulicznego to ja zalałem hipol i też nic się nei działo ;) a Co do wymontowania ich to odkrecasz tą srube u góry a poźniej je wykręcasz aż same pójdą w dół 34m3 to mi się ledwo w garażu by zmieściło :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek41 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 Aaa sorki :? Chodziło mi o 34cm3. Nie zauważyłem że Johny napisał m3. Sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 22 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 Aaa sorki :? Chodziło mi o 34cm3. Nie zauważyłem że Johny napisał m3. SorkiAha ta młodzież. Zero czytania ze zrozumieniem ... :D :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi