Maciek 426 Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Witam. Mam takie pytanie czy to normalne ze przy ruszaniu sprzęgło szarpie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Mam takie pytanie czy to normalne ze przy ruszaniu sprzęgło szarpie. Nie to nie normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek 426 Opublikowano 21 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Czyli cos jest nie tak. [ Dopisane: 21-11-2005, 13:16 ]co moze byc przyczyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Krzywe tarcze, przekładki. Jakiś wałek może krzywy. Przy kupnie nie zauważyłeś tego? No bo chyba się przejechałeś furą zanim wyciągnąłeś portfel? :) Ostatnio kiedy moja fura raczyła odpalić sprzęgło też szarpało. Obecnie silnik rozebrałem w drobny mak i łożysko na wałku na którym jest zabierak sprzęgła było rozsypane. Modlę się aby to było przyczyną szarpania.... A może było odwrotnie? Od szarpania łożysko poszło...? No tak, ale wracając do ciebie to wcześniej było ok czy odrazu szarpało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek 426 Opublikowano 21 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Przy kupnie nic sie nie dzialo wszystko bylo ok ale na pierwszym wyjezdzie cos zaczelo szarpac ale tylko przy ruszaniu i nie zawsze mam nadzieje ze to tarcze sa krzywe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 masz pewnie wybity kosz sprzęgłowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaRy Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Rozbierz i sprawdź to sprzęgło jak najszybciej. Duże prawdopodobieństwo, że to kosz sprzęgłowy ponieważ te typy miały z nim często problemy.Ja kupiłem od 426 uzywany kosz racingowy i go regenerowałem, niestety ma minimalnie większą średnicę od mojego.Może mi podpasuje do następnego moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pudzieek Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 Mam pytanie skoro jestesmy przy sprzegle. Sporadycznie zdaza mi sie ze sprzeglo sie poslizgnie, czy to juz znaczy ze musze je wymieniac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduro-bubbaa Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 nie tylko przedkladki chyba ze tak sie dzieje tylko na zimnym !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi