Carlos Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 Czy ktoś z Was nie wie gdzie można kupić takie fajne kufry (bliżej jak w Stanach ;) ) do draga/choppera/cruisera?http://www.motoleather.com/hasanacycrsa.html(tutaj mają wyprzedaż, ale to w Stanach...)http://store1.yimg.com/I/motorcycle-accessories_1869_72324091' alt='motorcycle-accessories_1869_72324091'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 O gustach się nie dyskutuje (de gustibus non est disputandum, czy jakoś tak). Każdemu może się podobać co innego i ma do tego pełne prawo, które nie powinno być w jakikolwiek sposób ograniczane.ALE CZEMU DO CRUISERA KTÓRY NIE JEST HD-KIEM DODAWAĆ PLASTIKOWE SAKWYYYYYY ?!?!?!?! :) :twisted: ;) To już polska skóra z polskich krów niektórym nie wystarcza, tak?To juz nie łaska np. brezentowych sakiew sobie sprawić, co by rozwój polskiego lenu (czy tam lnu) popierać na pohybel unionistom oraz innym amerykanskim kapitalistom? To już nie tylko Jewropy sie niektórym zachciewa ale i Hameryki oraz jej plastikowych śmieci?!! :-) :-) :-) :-) A tak na serio, rzecz gustu rzeczą gustu, ale faktycznie plastikowe sakwy są nieporównywalnie praktyczniejsze od innych (wodoszczelność, zabezpieczenie, czasami trwałość)Reszta kwestią indywidualnego wyboru (gustu).Dostać je dostaniesz chyba jedynie poprzez sprowadzenie od któregoś z wytwórców europejskich ( w RP nikt tego typu plastików chyba nie produkuje a i w fabrycznych akcesoriach Drag Stara brak takich propozycji a przynajmniej w znanych mi katalogach ich nie zamieszczono).Można skorzystać z oferty innych producentów moto (np. Honda je oferuje do Valkirie) lub spróbować dopasować w ramach samej Yamahy (np. od FJR)No i oczywiście pozostaje sieć HD, ale tak jak jakość zapewnią ci prawdopodobnie OK, to ceny będą ją i tak znacznie przewyższać (na wszelki wypadek studiuj cennik na siedząco) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos Opublikowano 18 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 Toż to ja patologicznie niecierpię Ameryki... :P i całego jej syfu, American Way of Life i tego co ci imperialiści robią na świecie :) A kogo normalnego stać na HD?! ;) Za te pieniądze, to bym takiej "konstrukcji" nie kupił...Ale, że mi się nie podoba, to nie znaczy, że innym bronię ;) Po prostu jakoś nie czuję ani legendy HD, ani amerykańskich MC's (jak czytałem historię Hell's Angels to się prawie posikałem i bynajmniej nie ze strachu :-D ) - to nie mój klimat... Ale te plajstikowe kufry to zupełnie inna sprawa - ja używam motocykl do jeżdzenia, a nie na pokaz (wiem...trzeba było se kupić enduro... :) ) i jak pisałem sakwy skórzane się nie sprawdzają. Nie mam samochodu, więc dopóki mogę (dziś też jestem na moto :twisted: ) to jeżdzę nim nawet po zakupy, na treningi, itp. i trochę rzeczy muszę przewieźć - a po kilku dniach deszczu jest w środku mokro!!! Mam już szczerze dosyć zawijania wszystkiego w foliowe torebki. Już nie mówiąc o tym, że strach coś w tych sakwach zostawić.Wzór tych kufrów mi się podoba, bo przecież nie przyczepię sobie kufrów od turystyka czy enduro (funduro).Myślałem, że jacyś "nie-Amerykanie" robią coś takiego w Europie... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomGór Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 Ja mam kufry od turystyka i jest GIT.Wystarczy je trochę pochylić i będą się dobrze prezentować.Prześlę Ci na maila jak chcesz zobaczyć.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x. Maślak Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 I ja używam do turystyki aftermaketowych "Junior II" Hepco&Becker'a (polska produkcja choć dystrybucja oficjalna przez zachodnie katalogi wysyłkowe) - jeśli Cię interesuje wygląd, zajrzyj na www.motocyc.pl pod moją ksywkę. Kferki chwalę zwłaszcza za dwupunktowe zamknięcie, solidną konstrukcję i estetykę. Przy jednej niemiłej wywrotce, do spółki z gmolem prawy boczny uratowal mi nogę przed zgnieceniem, a motocykl wyszedł prawie bez śladu. Upps... Na zdjęciu zobaczysz niestety spacerowe sakwy, natomiast widoczny jest tam mocny stelaż pod tylny kufer. Fotkę z kuframi prześlę, jesli wyrazisz zainteresowanie i podasz adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 Na motocyc-u pod innymi ksywkami znajdziesz kilka "plastików" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x. Maślak Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 Ventura Jamiego oraz Royale Malego i Roberta maja kufry fabryczne - to znaczy takze lepiej zintegrowane z linia motocykla. Sa za to nieco mniejsze od tych dostepnych w ofercie GIVI, Hepco&Becker'a, Krausera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 W swoim czasie widziałem toto(?) w MotoStylu na Pradze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x. Maślak Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 Piszesz, Zbycho, o zdjęciu z witryny czy o którymś inszym? Zawiesiłem w albumie "moje cacko" 2 fotki Charliego-Dajpysiora z kuframi turystycznymi. Krytykujcie, a ja i tak już na drugim motocyklu je ciągam po świecie. Praktyczne, pojemne i nie do zdarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos Opublikowano 18 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 A ten "X" przed Maślakiem to od księcia czy księdza? :D Czy może od tego, że "chrzciłeś" benzynę? :-D :-D :-DJak możesz to proszę prześlij mi te zdjęcia kufrów.Kufry na zdjęciach w albumie "moje cacko", mi osobiście nie pasują. Do turystyka - jak najbardziej! Wiem, że są one funkcjonalne i wytrzymałe, ale...spaskudziłyby mi maszynę ;)Te kufry fabryczne na motocycu już mi bardziej pasują, ale...te amerykańskie prezentują się fajniej ;) przynajmniej na zdjęciach. Amerykańskie nie mają tych wielkich zapięć po bokach. Są więc bardziej "jednolite". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x. Maślak Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 :-D Chrzciłem... motocykle, jestem księdzem od 17 lat. 8) Chociaż mam kolejnego XVS1100A, to kufry zachowałem te same - nie zainetresują Cię. Poszukaj lepiej na www.motorcyclecruiser.com Road Stara z firmowymi - obłe, po prostu śliczne. Kłopot w tym, że nie pamiętam, jak się ten konkretny model nazywa, ale w ofercie Yamahy na kończące się rok na pewno był. Zachwyty nad jego liniś spotkałem też na stronie ISRA www.star-riders.org - musisz jednak poszperać sam w poprzednich numerach ich wirtualnego czasopisma. Miłej lektury! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 W innym temacie pomagałem komuś w poszukiwaniu osłon na dłonie. I tak się złożyło że w tej samej firmie mają taki stelarz na którym są zainstalowane kufry z tworzywa. Są obłe i całkiem nieźle wykonane. Więc poraz kolejny podam www.wmw.com.pl ostatnie zdjęcie po prawej sama góra. (na wysokości wyświetlacza kasy je widać)A tak w kwestji użytkowej to cholernie trudno będzie je utrzymać w nienagannym stanie (mam na myśli te lakierowane i powstające na nich rysy). Jak by co to mam super metę na sakwy odpinane na kliki z zamkami i pokrowcem zrobione z ekologicznej krowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos Opublikowano 18 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 Dzięki Robert! Są! Takie jak chcę ;) Tylko ciekawe za ile... :? Pewnie drogo... :evil: Właśnie znalazłem na ebay.com te kufry National Cycle za $ 304http://cgi.ebay.com/ebaymotors/National-Cy...1QQcmdZViewItem Tylko do małych poprawek lakierniczych...Ale nie mam nikogo w Stanach...A! Jest przecież wujek Omar w Guantanamo! :lol: :lol: :lol: :lol: A standardowa cena ok. $700 to dla mnie za drogo.. No proszę a z x.Maślaka to prawdziwy Krzyżowiec! :-D Ciekawe czy jeździ w takim białym płaszczu? :) :-D :-DDzięki Maślak za namiary - też czytam www.motorcyclecruiser.com Tydzień temu znalazłem tam fajny artykuł porównujący różne rodzaje sakw/kufrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 Piszesz, Zbycho, o zdjęciu z witryny czy o którymś inszym? Zawiesiłem w albumie "moje cacko" 2 fotki Charliego-Dajpysiora z kuframi turystycznymi. Krytykujcie, a ja i tak już na drugim motocyklu je ciągam po świecie. Praktyczne, pojemne i nie do zdarcia. Raczej o inszym ;) Te co widziałem to były małe, tak ok.12-15L, w macie i widziałem je dosyć dawno. Ale raczej na pewno bywają w dobrych sklepach motocyklowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 No jak pamiętam do tanich nie należały. Ale zadzwoń i zapytaj. Jak podliczysz koszty transportu z USA to może wyjść na to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi