Joe Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 Co chcesz od niego , moze w garazu siedzi i "ulepsza".....bo zeby sobie Junaczkiem posmigac trzeba posiedziec w garazu z Nim - sam na sam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 od gadania na forum maszyna sie niestety nie zrobi....:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilq Opublikowano 19 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 Witam!! Wcale Was nie olałem. Problem jest w tym że dostęp do sieci mam niestety sporadyczny i nie jestem w stanie odpisywać tak często jak bym chciał. Swoją drogą to do właśnie dla tego będe się dopiero teraz wybierał, bo już wiem co mam sprawdzić. W moim przypadku to jest tak że Janka kupiłem tylko i wyłącznie ze względu na to że mi się podobał 8) i nic nie wiedząc o nim. Szybko jednak zaczęły się pojawiać problemy(które można znaleźć w innych moich postach). Nie wiem czy dałem się nabić "w butelkę" przez poprzedniego właściciela czy nie płacąc cenę ze względu na jego stan, ale w sumie to mnie już nie obchodzi bo naprawdę pokochałem tą maszynę. Nio ale wracając do spraw mechaniki. Nie znam się na niej prawie w ogóle i naprawdę boję się rozbierać go bardziej niż z pokryw silnika(jak coś spieprzę to jak ja to później sam naprawie). Skądinąd wiem że w końcu będę musiał robić coś z tymi rzeczami które już się sypią czyli właśnie wycieki nio i ta skrzynia z którą problemu jeszcze nie rozwiązałem do końca. Dzięki bardzo Wam wszystkim za wasz tak liczny odzew. Teraz udam się do serwisówki czytać na temat tego co pisaliście bo nie wiem jeszcze np o jaki simmering chodzi :? I ponawiam moje pytanie z poprzedniego posta. Czy jest na Forum ktoś kto mógł by mi pomóc z moim Jankiem z okolic Oświęcimia? PozdroWilq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 czeee Proponuje zapisac sie na liste dyskusyjną Dziki Junak ( http://www.dzikijunak.org/ ).. istnieje wieksze prawdopodobienstwo ze po grzecznym przywitaniu sie i poproszeniu o pomoc znajdziesz kogos z okolic Oswiecimia ;) pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 Na dzikim Junaku jest dużo osób za Śląska i z Krakowa więc z chęcią pomogą w remoncie Junaczka. Znajdziesz ich wszystkich na Liście Dyskusyjnej Dzikiego Junaka. Sam tam jestem zapisany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 ja slyszalem cos o tych wyciekach ze wlasnei kazy silnik kapie i wogole ale kumpel jakis patent opracowal albo sie dowiedzial od kogos i zawsze ma suchy bo z teog co slyszalem to jest za duze cisnienei i wypycha olej to prawda wogole ?? 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 8O moze napisz o sso ci chodzi bo ni w zab zrozumiec tego posta nie idzie...:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 z tego co wiem to w silniku w pewnym miejscu robi sie dziurki 2 male fabrycznie ponoc to dotego jest zostawione na to i wtedy jak sie taki patent tam wykorzysta to z silnika nie cieknie olej tak jak widze niektore juznaki ktore sa pooblepiane blotem z olejem , bo wtedy silnik ponoc ma za wysokie cisnienie w sobie i wypycha ten olej a jak sie zrobi te 2 dziirki to nadmiar cisnienia ulatuje i wtedy silnik nie jest ulany olejem nie wiem czy to prawda ale widzialem jzu takie junaki z tym pomyslem i odziwo nie cieklo z nich 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 czeee sie dziurki 2 male fabrycznie ponoc Gdzie i jakie dziurki.. o czym Ty w ogóle mowisz ??Masz na mysli odme ?sie dziurki 2 male fabrycznie ponoc to dotego jest zostawione na to i wtedy jak sie taki patent tam wykorzysta to z silnika nie cieknie To jest wedlug Ciebie napisane po POLSKU ? :roll: pozdrawiam herflik Ps. Ja Cie bardzo prosze ... naucz sie pisac zrozumiale ! Nikt tutaj nie wymaga literackiego stylu wypowiedzi , a jedynie zrozumiałosci jezyka !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 nie wiem jak to sie nazywa fachowo bo nie mialem nigdy junaka w kazdym badz razie jest to przy glowicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 8O sluchaj albo zaczniesz pisac jak czlowiek, zrozumiale albo ten belkot bedzie odsylany do moderatora....:mrgreen: P.S.O czym on ku*wa pisze, ktos cos zrozumial :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 ja z tego cos zrozumialem skoro nie pojmujesz tego to nie wiem moze ksiazke napsize o tym ;p moze inni zrozumia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 czeee Ty chyba nie chwytasz o co nam chodzi :? podam Ci przyklad .. Twoja ostatnia wypowiedz powinna wygladac tak => "Ja z tego cos zrozumiałem .Skoro nie pojmujesz tego to nie wiem , może książkę napiszę na ten temat . Moze inni zrozumieli ." W skrócie ... CHODZI KUR..A O INTERPUNKCJE ! moze inni zrozumiaMusze Cie niestety rozczarowac .. ni cholery nie mozna wyczaić o co Ci chodzi :? pozdrawiam herflik ps. W któryms temacie napisałes ze w tym roku masz mature . Niniejszym przesyłam szczere wyrazy wspolczucia , zarówno dla Ciebie jak i dla sprawdzających Twoją pracę . :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaMart Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 wiecie co, jak sobie tak to czytam to mi sie smiac chce i niemoge sie pwstrzymac :-) "jak sie bawic to sie bawic drzwi wywalic nowe wstawic" :) pozdroffki [ Dopisane: 22-11-2005, 18:14 ]a jeszcze jedno :)do Pana MOCY . Pan trzyma z moderatorami ??:) z nimi sie nietrzyma bo jak sie przedobzy to potem ci korba bokiem wyjdzie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 Tak zdaje mi sie ze Radziowi chodzi o odme.Miejsce o ktorym pisze Wilq ma kilka mozliwosci wyciekow, nie mowiac o tym ktory konstruktor zaprojektowal na smarowanie lancucha.Moze cieknac od strony sprzegla, ale moze i od strony skrzyni jezeli simmering zebatki zdawczej nie trzyma, nie mowiac o wycieku po walku glownym pod zebatka zdawcza. Ogolnie Wilqu zapisz sie na `Dzikiego Junaka` i szybko nauczysz sie podstaw mechaniki, albo sprzedasz ten motocykl :) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi