Kaśka Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 A wedlug mnie to pytanie z pasami jest proste i logiczne. W czym tam jest problem Skoro motocykl zostal wyposazony w pasy i "dach" chroniacy w razie wypadku, to w czym tu sie mozna pogubic? To mniej wiecej tak samo jakby uzywac kasku jadac maluchem Chyba sie czepiacie...A skąd kolego drogi można wiedzieć, że motocykl może mieć dach i pasy :?: Bo ja nigdy czegoś takiego nie widziałam 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Wystarczy przesunac temat troszke wyzej,aby zobaczyc motocykl z dachem i pasami :notworthy: Skoro chcesz jezdzic motocyklem ,to powinnas tez cos na temat motocykli wiedziec. Mniej wiecej tak samo jak podczas zdawania testow na samochod trzeba znac np. zasady przewozu dzieci w foteliku na przednim siedzeniu w pojezdzie wyposazonym w poduszke powietrzna.A to ze nie mam w aucie poduszki ,a tym bardziej dzieci -to juz nikogo nie obchodzi :-D Musze te zasady znac i tyle. Moze kiedys sie przydzadza :buttrock: Jezeli Cie to pocieszy, to dawno temu podczas egzaminu obowiazywala tez znajomosc mechaniki i budowy pojazdow, to dopiero bylby raj dla kobiet :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 eee coś mi się wali z kompem.. zdjęć mi nie wyświetla... a C1 to nawet fajna rzecz.. chciałby się kiedyś nim przejechać :notworthy: dla mnie największym absurdem było pytanie (test na samochód) co należy zrobić jeśli rogatka jest zepsuta. wyszło na to że nie wolno pod żadnym pozorem przejechać tylko czekać na dróżnika!! (a to że on leży pijany w rowie i przyjdzie jak wstanie to już nikogo nie obchodzi :buttrock: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prot Opublikowano 16 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Ech tyle masz lat-bez urazy a jeszcze CIE dziwi absurd jakichkolwiek testow panstwowych?Nie. Nie dziwi mnie. Wk ...wia ! :notworthy: A wedlug mnie to pytanie z pasami jest proste i logiczne. W czym tam jest problem Skoro motocykl zostal wyposazony w pasy i "dach" chroniacy w razie wypadku, to w czym tu sie mozna pogubic?To szkoda, że o ruchach Browna cząsteczek powietrza w dętce nie ma pytania. Dla mnie to też oczywiste, że takowe się odbywają. Albo o metodach wyznaczania współczynnika Cx dla motocykla. A przecież taki współczynnik jest pojęciem bardziej znanym niż informacje na temat pasów w motocyklach. A tak serio- to czy nie ma innych pytań sondujących naprawdę potrzebną wiedzę z zakresu Kodeksu Drogowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madee Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Madee to nie chodzi o to czy da się tego nauczyć czy też nie. Jak nie usiądziesz i nie wyryjesz pewnych pytań i odpowiedzi na pamięć to mogiła. Tak na zdrowy rozsądek to z 450 pytań ze 100 jest całkowicie bez sensu. generalnie można chyba uznać, że system egzaminowania przyszłych kierowców jest po prostu do bani... niestety taka prawda. Jeżdzę samochodem od paru lat, bez (odpukać) spowodowania jakiegokowliek wypadku czy kolizji, a jak próbowałam rozwiązać testy bez przygotowania to robiłam jakieś 6-9 błędów. Cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 To szkoda, że o ruchach Browna cząsteczek powietrza w dętce nie ma pytania. Dla mnie to też oczywiste, że takowe się odbywają. Albo o metodach wyznaczania współczynnika Cx dla motocykla. Ale te pojecia nie maja duzego wplywu na bezpieczenstwo jazdy-w odroznieniu od pasow bezpieczenstwa :notworthy: A tak serio- to czy nie ma innych pytań sondujących naprawdę potrzebną wiedzę z zakresu Kodeksu Drogowego ?Widzisz-jakbys jezdzil skuterem z pasami, to twierdzilbys ze pytanie jest jak najbardziej trafione i potrzebne. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Ja samochodem z przyczepka w zyciu nie jechalem, wiec po co musialem znac przepisy tego dotyczace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrashGirl Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Ja tez robilam testy i powiem szczerze ze wiekszosc wcale nie jest taka bezsensowna jak sie wydaje. A moje bledy raczej wynikaly z nieznajomosci przepisow (mimo ze juz 6 lat jezdze autem). Niestety jak widac wiedza jest rzeczą ulotną :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaśka Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Nie, no oczywiście, że te testy nie są bezsensowne bo jak się wczyta w połowę encyklopedii i nowinek ze świata moto :mrgreen: to wszystko staje się jasne.Problem polega na tym, że osoby które dawno temu zdawały prawko w bezpośrednim zetknięciu z nowymi testami robią wielkie oczy 8O Przecież faktycznie jest jakieś moto, które ma pasy :notworthy: czy samochody z 7 biegami, natomiast fakt jest faktem, że jeśli ktoś nie interesuje się motoryzacją to niestety ale bezbłędnie nie jest w stanie wykonać żadnego testu. Zmieniły się też przepisy ruchu drogowego i ja wiem, że się zmieniły ale jakie zmiany wprowadzono to zabijcie mnie ale nie powiem bo nie potrafię odpowiedzieć na tak trudne pytanie :twisted: Wydawało mi się, że skoro człowiek jest już tak obyty na drodze to takie testy to z palcem w d...... zrobi a tu padaka :buttrock: .Niestety przed egzaminem trzeba będzie testy wykuć, żeby obciachu przed młodszą młodzieżą nie było :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_87 Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Najciekawsze, że ten skuter, a właściwie motocykl, bo ma pojemność 125 lub 200 :notworthy: , został już wycofany z produkcji, bo bardzo słabo się sprzedawał na zachodzie, nie wspomnę już o Polsce, w której jest pewnie kilka sztuk. Czy dla tych paru sztuk trzeba było zmieniać przepisy? :buttrock: Aha jest jeszcze jeden model, ze składanym dachem Benelli adiva 125/150, bardzo podobny do C1, z tym że nie wiem czy można jeździć nim bez kasku z racji składanego dachu(tego modelu pewnie w ogóle nie ma w Polsce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 no i jeszce samorobki z garbusa - tam mozna w sumie dac fotel z pasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaśka Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 No i widzicie :!: :!: :!: Przecież właśnie to co kolega wcześniej opisywał stwarza te absurdy w testach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi