eloelo Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 a ja tam nie mam problemu czy akumulator padnie :Dswiatla zawsze na on, raz kopne motorek chodzi i swiatla dzialaja :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodi Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Ja nie mam wielkiego wyboru... z chwilą włączenia zapłonu włączają mi sie równocześnie światła. :D U mnie tak samo :-D Cytuj " Im więcej jeżdzę tym mniej czuję się motocyklistą " . "The Nightrider, that is his name. The Nightrider. Remember him when you look at the night sky". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szypeczek Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Ja tam nigdy się nad tym nie zastanawiam. Zapalam, włączam światła, potem wyłączam je i gasze silnik... :D Natomiast mój brat w moto wersji "Amerykańckiej" nie miał nawet włącznika/wyłącznika... :P Ale się nabijałem, że w ameryce nawet na tym oszczędzają...! :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wróbel Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 Witam. Ja też zawsze włączałem światła dopiero po uruchomieniu silnika, ale RAZ - dokładnie RAZ zapomniałem włączyć świateł i akurat tymrazem zatrzymała mnie Policja. O mało co i bym dostał mandacik - i dlatego od tamtego czasu mam załączone światła cały czas. Można powiedzieć, że nie używam już włącznika/wyłącznika :DPozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EEEmm Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 Witam. Można powiedzieć' date=' że nie używam już włącznika/wyłącznika :DPozdrawiam, Marcin[/quote'] jako i ja :) - często zapominałem zapalić i latałem po mieście bez -teraz nawet o tym nie myśle ;)pozdr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 Zawsze odpalam motor (w znaczeniu 'silnik'!) i rozgrzewam bez włączonych świateł - oszczędzam żarówki. :D Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 odpalam z wyłączonymi. zawsze. aku nie dostaje tak po dupie, poza tym więcej mocy jest do rozruchu. a o światłach pamiętam bo raz mnie zatrzymali i od tego czasu zawsze zapalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowak Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 wer US zapalam moto ---> swiatla wlaczonegasze moto --> swiatla off po przekreceniu kluczyka w stacyjce i powiem szczerze ze jest OK, przynajmniej nigdy nie zapomne ich wlaczyc :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sputnick Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 Najepiej to robi moj dziadek, przed odpaleniem malacza w zimie pare razy wlacza i wylacza swiatla "zeby rozruszac prad" :-D Jawke zapalam--rozgrzewam--wlaczam swiatla gasze razem z silnikiem (inaczej sie nie da :D ) a jak juz jest ciemno to stawiam na podnozek z pracujacym silnikiem i oswietlam sobie drzwi podczas otwierania Chart jak silnik pracuje to wlaczone (zwalony przelacznik on-off) ale tam jak w jawce reflektor jest zasilany z osobnych cewek i niczemu to nie szkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 Jeśli jest już temat o światłach to sie zapytam, może troche OT ale światła to światła :mrgreen: Jest możliwość włączenia świateł pozycyjnych w CBR przy wyciągiętym kluczyku :D ? hej, Pewnie stacyjka jest taka sama, jak w innych Hondach. W XXie np. (i we wszystkich moich innych motocyklach) możliwośc zostawienia pozycyjnych po wyjęciu kluczyka istnieje - przekecasz kluczyk w pozycję blokady kierownicy i jeszcze jeden ząbek dalej. Wyciągasz kluczyk, pozycyjne zostają, kiera zablokowana.PZDRJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wats Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 Ja zapalam moto zawsze na włączonych światłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi