Blazej_mtx Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Ejjj :D dzięki za wypowiedzi... ale ja nie mówie, że mój mtx nie idzie na koło :P tzn.. nie chce wejść ze sprzęgła :P z gazu go wyrywam :) Tylko, że to nie jest to, czego oczekuje... jak poderwe go z gazu to przejedzie pare metrów i nie ma siły, żeby go utrzymać w powietrzu... poprostu kończą się obroty :roll: dlatego chciałem sie uczyć bić ze sprzęgła na siedząco tak, by wszedł do pionu i tam uczyć sie utrzymywać równowage... tylko, że... on po walnięciu ze sprzęgła po mocnym szarpnięciu i i odchyleniu sie do tyłu odrywa koło z 20-30 cm :roll: i normalnie przyśpiesza... więc dupa... Może macie racje.. że się boje... sam nie wiem... staram się rwać go jak najmocniej :roll: Chce sie uczyć wyrwać go do takiego stanu, że będzie dało sie operować gazem... mimo tysięcznych ilości prób udało mi się to z 2-3 razy... Dlatego... chcę zrobić 12 o'clocka i tylni hamulec w lewej łapie... dzięki temu bankowo nie będe bał się go rwać na "chama" do tyłu. I tak będe sie uczył :) poleci za mocno to będe miał hamulec w zabezpieczeniu :evil: Troche namieszałem, ale mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi :evil: Pozdrawiam Ps... jak by ktoś nie wierzyłhttp://www.dna.foxnet.pl/upload/galeria/Tr...ng_vol.1/25.JPGhttp://www.dna.foxnet.pl/upload/galeria/Tr...ng_vol.1/22.JPGhttp://www.dna.foxnet.pl/upload/galeria/Tr...ng_vol.1/19.JPGhttp://www.dna.foxnet.pl/upload/galeria/Tr...ng_vol.2/15.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucass Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 ja myslalem ze zatarte motory nie jezdza ? kurde nawet koło idą Kumpla WSK miała taki przypadek, że po jeżdzie bez filtra do cylindra dostał się tuzin kamieni, kupa piachu, tłok był uszczerbiony w paru miejscach i korbowód w jednym miejscu lekko nadcienty. Jak zgasił motor to nawet koło sie niekręcilo, bo piach w cylindrze spowodował zblokowanie się tłoka. Wracając do tematu o stawianiu na koło, ja mam taką technikę podobną do karola1001, że staję wysoko na podnóżkach, najpierw przechylam się lekko do przodu żeby zeszło troche przednie zawieszenie, dodaje gaz i razem z gazem odchylam się mocno dotylu szarpiąc lekko za kiere. Tą techniką motocykl etz 251 (który waży trochę więcej od DT 80 bo 146kg, ogólnie nie nadaje się wogle do terenu i ma szosowe opony) bez problemu dochodziła mi do stanu ruwnowagi w kopnym piachu lub trawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hiui Opublikowano 10 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 Aha. Ok to wszystko jasne , ale szlifa itak zrobie :) i tak przy okazji to moze chce ktoś sie zamienić dyfuzorami ? Ja daje odblokowany bez tego ślimaka przy cylindrze a wy mi oryginał :D Jeśli sie ktoś chce zamienić to zagadać na gg. ;):D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 moj rx nie idzie na kolo. Co prawda jest calkowicie seryjny , ale i tak chyba powinien ;// pewnie ja nie umie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 mój idzie bez problemu, ale tak samo sie dygam do pionu i manewrować gazem, czasem coś wychodzi ale to nie jest to, róznież chciałbym mieć taki hamulec o jakim wspominał błażej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 Po co wam hamulec w lewej ręce. przecież tam jest sprzęgło i jak sie je wcisnie to też motocykl opada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 Chodzi mi od dodatkowy spowalniacz... pod klamką sprzęgła :D takie coś można spotkać w motocyklach profesjonalnie przygotowanych do stuntu :) Trzymasz gaz i lekko co jekiś czas naciskasz hamulec, żeby nie polecieć na plery ;) wiem że działa ;) widziałem już takie coś w akcji ;) mój idzie bez problemuTy swoją wybijasz z pędu... i przejedzie tyle, aż bieg sie skończy..potem dupa...... taka jazda na kole jest krótko mówiąc do dupy... :roll: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 Ty swoją wybijasz z pędu... i przejedzie tyle, aż bieg sie skończy..potem dupa...... taka jazda na kole jest krótko mówiąc do dupy...no ja tak na poczatku robilem, teraz powoli gazem manipuluje a ostatnio nawet 4 wrzucilem ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 Trzymasz gaz i lekko co jekiś czas naciskasz hamulec' date=' żeby nie polecieć na plery wiem że działa widziałem już takie coś w akcji [/quote']No to noga naciskaj :D . Trzeba cwiczyc i tyle... Ja na poczatku bylem zdania ze KDX nie idzie na 2 z gazu a teraz to 0 problemu! Sprawdzcie czy napewno odkrecacie manetke do konca :) . Ja mam dosc duzy skok w roll-gazie i wydaje mi sie ze mam juz opor a jest jeszcze zapas pod reka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hiui Opublikowano 10 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 JaK bym u siebie w Dt zrobił hamulec w lewej ręce to by sie kumple ze śmiechu o ściane zabili :D:D Aha i tak przy okazji w dziale " Co i jak kupić " napisałem temat " Wyceńcie moja Yamahe DT " ... pomóżcie coś w tym ;d .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 No to noga naciskaj Jest to do opanowania, ale trudne... no.. i nie w moim MTX'sie :D bo tam jest ON/OFF... no... może coś lekko pośredniego też sie znajdzie, ale trzeba go zarąbiście wyczuć... Każdy kto pierwszy raz na nim jedzie przy hamowaniu blokuje koło :) taka brzytwa ;) Pzdr :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 Napewno ten kto jeździ na kole na wyczynowum crossie 2t,lepiej jeździ od tego co jeździ na 4t.Chodzi o to że więcej umiejętności trzeba mieć przy dwusuwie a tym bardziej przy crossie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 Moja 80 idzie jak szalona na kolo :] Mozecie nie wierzyc ale raz na 6 ja podrzucilem na kolo i ok 20 metrow przedylalem ( Na stojaco ) Widziale na zawodach jak kolesie na YZ i CR 4t naparzali na kole cos pieknego , manipulowiali tylko gazem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi