bohen Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 WitamWczoraj udałem sie do lasu pojeździć po dłuższej przerwie. Zaskoczyło mnie to że "podłoze" w lesie było całe przykryte pomarańczowymi liśćmi (zajefajny klimat:) ). Nawet nie było widac gdzie były drogi którymi zawsze jeździłem. No ale nic, jeździc trzeba. Po pewnym czasie trafiłem w takie fajne miejsce (naturalne, leśne kocie łby - bardzo podobne). wszystko zakryte liścmi , nie widać kolein lub innych nierówności, no więc jade. ale przejeżdżając przez ostatni łeb zaliczyłem klasyczny lot przez kierownice (dobrze że nikt i nic nie ucierpiał). A dlaczego - bo ostatni łeb to nie była naturalna górka ale kupa smieci (i to cakiem spora) przysypana liśćmi. Gdyby to było w lecie to na pewno bym zauważył a teraz w jesieni nie ma bata. w ogóle cos ostatnio spotykam sie z coraz wiekszą ilością nielegalnych wysypik śmieci w lesie. Też nie mają gdzie śmieci wywalać :-x . ludzie nie szanują przyrody nic a nic.Tak że jeżdżac o tej porze w lesie nie pchajcie się w nieznany teren bo nie wiadomo co leży pod liściamipzdr i uważajcie na siebie Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Kurde, coś pechowo się ten sezon kończy... coraz więcej gleb... to było coś poważnego? nic Ci sie nie stało? :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Na MZcie jechałeś??Heh ni Ty tylko kończysz sezo pechowo :D wczoraj kickstarter w Cr rozciął mi noge :mrgreen: :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 kurde człowieku jak możesz mieć pretensje do ludzi nieszanujących przyrode jeśli sam jej nie szanujesz jeżdżąc w lesie!!!!!!!! :)kurde ale sie obśmiałem :D jesteś wielce zbulwersowany i oburzony bo co okropni ludzie zaśmiecają nasze piękne polskie lasy ;) a ty sam sie wpierdzielasz i ryjesz ściółke leśną ;) coś tu chyba nie tak ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aders Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Jeżdżę sobie w terenie na rowerze(moto się jeszcze nie dorobiłem) i rzeczywiście te pomarańczowe liście wyglądają nieźle:) A co do śmieci: raz szedłem sobie(bo jechać się nie dało) w takim gąszczu, że nie wiedziałem gdzie idę, widziałem tylko niebo, a tu pac! Pudełko po śmietanie, zaraz dalej jakaś reklamówka. Ludzie chwalą się tym, że śmiecą w lesie. Raz byłem z takim gościem i mówię mu: "patrz ile śmieci, po***ani są ci ludzie.", a on na to: "o patrz! moja reklamówka! A tam mojej koleżanki!" i cieszy michę jakby niewiadomo co zrobił... :roll: :D PS: Śmieci mogą być też przydatne ;_ Jadę sobie po takim zadupiastym lesie, że co chwilę wyskakiwało jakieś zwierzę, noc się zbliża (jakieś 30 min. do zmroku), a ja nie wiem gdzie jestem. Hardcor! :twisted: W końcu trafiłem na jakąś dróżkę, jadę, jadę, patrzę a na ziemi leży papierek po ukraińskim cukierku. Od razu wiedziałem, że jestem już blisko jakiejś miejscowości ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Stwierdzilem to samo co adam87 ale w sumie to jezdzac po lesie chyba narobisz mniej szkod niz rozwalac smieci po lesie :D Dochodza jeszcze spaliny i smieci nie plosza zwierzat ;) Pozdr. Magik Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doozer Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Ja tez czasami zastanawiam się co ci ludzie chcą udowodnić tym co robią.Pare tygodni temu,jade sobie przez las tam w miare spokojnie bo po raz pierwszy jechałem daną ścieżką,no i po wyjściu z zakrętu w ostatniej chwili zauważułem głęboką na ponad metr wyrwę w ziemi.Była na całej szerokości ścieżki,a odstępn między jej początkiem a końcem to jakies 1,5-2 metry.Poprostu ktoś niewiedząc czemu wykopał wąski dół na całą szerokość ściezki.Oczywiście dałem po hamulach,ale i tak jechałem jakies 40 km/h,wiec myśle sobie za*ebiście wjade przednim kołem w ten dół i pewnie wylece przez kiere a motor na mnie.Ale stanąłem na podnożkach,gdy przód był juz w tym dole to dodałem gazu i jakimś cudem przednie koło wyszło spowrotem na ściezke.No i nie rozomiem po co ktoś kopie takie doły,jaki w tym cel,żeby ktoś jadąc autem lub samochodem wpasował się w tę dziure?.Także w moim lesie robili niedawno wycinke drzew.Jade sobie po ścieżce leśnej no i przede mną małą gorka,podjeżdżam i gdy juz mam odkręcać przy zjeździe w doł zauważąm w ostatniej chwili przewalone drzewo na drodze.Dałem ostro po hamulach i zatrzymałem sie jakis metr od drzewa.Dobrze że w miare wolno jechałem,bo gdyby mnie poniosło to ładna bryndza by była.No ale glebe w tym sezonie tak czy siak zaliczyłem,jakies 60-70 km/h jechałem,linka od gazu mi się zacięła,było ślisko,podbiło mi motor na korzeniu,nawet sam nie wiem dokładnie jak to było,ale zaro obrażeń na szczęście,tylko szyja mnie troche bolała. :D Cytuj nowadeba.com.pl- tor motocross/ATV-zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisterZG Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Takie rowy kopią Twoi sąsiedzi zebys własnie w nie wpadł :? Moj ojciec zawsze mi mowi ze własnie wywalilem sie bo "niedostosowałem predkosci do sytucaji w terenie" i bam!Drzewko :lol: :D Co do smieci w lesie to fakt!Jest tego pełno i az wszędzie kolorowo!My tez nie jestesmy swięci ale to nasza pasja a wywalanie smieci chyba nie :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 z tymi rowami to u mnie tez jest taki problem, tylko ze to rowerzysci kopia dziury zeby sobie jakies male hopy porobic, a po bokach wszedzie rowy, w ktore jak wpadniesz to nieciekawie bedzie :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 tylko ze to rowerzysci kopia dziury zeby sobie jakies male hopy porobic' date=' a po bokach wszedzie rowy, w ktore jak wpadniesz to nieciekawie bedzie Rolling Eyes[/quote']kolo mnie jest taki lasek maly i tam sobie ludzie jezdza na rowerach czasami motorach i nie wiem kto, wlasciciel , rolnik wykopal taki dol kurewski i to na samym wzniesieniu. Sam prawie wjechalem ale na szczescie wolno jechalem bo sportem po lesie to nie za bezpiecznie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesnik. Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Przwaznie jest to poto zeby motocyklisci i rowezysci nie jezdzili zbyt szybko tymi drogami. A co do smieci, to najczesciej wyzucaja je ludzie bogaci. Wiem to z praktyki. Czlowiek biedny zaplaci za wywuz smieci, ale bogaty wywiezie je do lasu. Takie to sa chamy. Drogi leśne sa demolowane nawet przez Leśnikuw, gdy jezdza po nich chociazby traktorami. I nikt niebedzie sie buzyl ze ktos jedzie po drodze leśnej. Ale jak ktoś po lesie jezdzi, tam gdzie drug niema, to sie niedziwcie ze doly sa :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL----B Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Czlowiek biedny zaplaci za wywuz smieci' date=' ale bogaty wywiezie je do lasu. Takie to sa chamy[/quote'] jak ci to do glowy przyszlo to ja juz nie wiem chlopcze najpierw mysl potem pisz :!: :!: :!: :!: :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Lesnik. napisał: Czlowiek biedny zaplaci za wywuz smieci' date=' ale bogaty wywiezie je do lasu. Takie to sa chamy jak ci to do glowy przyszlo to ja juz nie wiem chlopcze najpierw mysl potem pisz :!: :!: :!: :!: :!: [/quote']dokladnie. Komu, kto ma troche wiecej pieniedzy bedzie sie chcialo wywozic syfy do lasu , pomysl.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 lesnicy czasami kopia takie doly przy drogach bo przechowuja w nich sadzonki drzew, wiec po prostu moze na taka dziure trafiles, bo one maja tak 2m x 2m i z metr prawie glebokosci, u mnie nie raz na takie natrafilem, raz tylko row mi wykopali w poprzeg drogi, ale waski byl wiec, tylko pczulem ze cos puknelo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen Opublikowano 6 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 kurde człowieku jak możesz mieć pretensje do ludzi nieszanujących przyrode jeśli sam jej nie szanujesz jeżdżąc w lesie!!!!!!!! a powiedz czy Ty ani razu po lesie nie jeździłeś? Ok, na pewno ta gleba to w dużej mierze moja wina bo pchałem sie w nieznany mi teren (ale nie mogłem sie powstrzymać po dłuższej przerwie), ale wina lezy też po stronie tych ludzia co zrobili to wysypisko (mogli zrobić je w jakiejś dziurze a nie na płaskim) bo jakby na to nie patrzeć nie powinno miec to miejsca.pzdr Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi