Skocz do zawartości

JAK Z CZ175 ZROBIĆ ENDURO???

Ryder
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nie o koles jestes dobry :) O ile sie nie mysle to CZ 175 jest silna i to enduro :?: Jesli sie mysle to powinna byc silna, jak na twoj wiek to musi bys machina ;) No a jesli to nie jest enduro to lepiej kup sobie 125 i bedziesz mial silne enduro 8)

Pozdr. Magik

Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :)

mi tam wiek nie przeszkadza jeżdzilem na cz 350

I dobrze - byle nie po drogach publicznych ;)

Mowiac o wieku mam na mysli to, ze w terenie jezdzi sie inaczej - te 16KM ktore ma CZ wystarcza na poczatek calkowicie - zwlaszcza, ze majac 14 lat dochodzi sprawa gabarytow (tylko mi nie pisz, ze masz 2 metry i 100 kilo wagi bo i tacy bajkopisarze juz tu byli :mrgreen: ).

Silnika nie ruszaj - tym bardziej, ze co z niego mozna wyciagnac wiecej w amatorskich warunkach ? Pol konia Cie nie zbawi a cholera wie jak wplynie na zywotnosc ;)

Bardziej pomysl o lepszym zawieszeniu bo to ktore ma 175 w standardzie raczej na jazde typowo enduro sie nie naddaje kompletnie :mrgreen:

a i w grudniu bede mial 15

A ja 19 to i tak nic nie zmienia ;)

Pozdrawiam serdecznie :D

cz to normalny motorek jak wsk

Niekoniecnzie - byly tez wersje typowo crossowe. Np. 125, 250 i 380 (albo 360 - nie pamietam dokladnie)

Moj mail jest w podpisie - [email protected] - ale nie bardzo kapuje co do tego maja skutery ? 8O

Ja zrobiłem sobie coś takiego z Urala. Zaraz tu się pewnie odezwą kolesie, którzy skrytykują mój pomysł, że za słaby silnik, że za ciężki, itd, ale mam to gdzieś. Mocy ma wystarczająco dużo: 32 KM jak dla mnie wystarczają aż nadto. A że ciężki? Jak ktoś jest cienki, to i rower będzie dla niego za ciężki. Zamiast oryginalnego przodu założyłem przód od Yamahy Tenere razem z crossową kierownicą i kołem 21". Z tyłu zamiast oryginalnej opony 3.75-19" założyłem inne koło z typowo motocrossową oponą 5-18". Dodatkowo zapakowałem wysoki plastikowy przedni błotnik oraz przerobiłem układ wydechowy. Wygląda O.K. i jeździ naprawdę nieźle. Zaliczyłem już na nim ze trzy gleby, a raz nawet utopiłem w rzece :D A jutro jedziemy z kumplami znowu w teren.

Jak masz pomysł, to nie poddawaj się i działaj. Poszukaj w internecie firmowej strony Jawy i CZ - tam jest pokazane, co i jak.

Mylisz sie - CZ 175 to zwykly motorek (wyglada podobnie jak ostatnie WSKi). Moc do jazdy w terenie dla 14 latka to ma az za nadto ale niestety zawiecha nie ta...

No wlasnie juz sie dowiedzialem ze to nie jest enduro. :D

Nie lepiej sprzedac ta 175 i kupic 125 ? Tylko nie pisz ze chcesz sprzedac ale nie masz komu ;)

Pozdr. Magik

Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :)

Lepiej albo kupic cos enduropodobnego (tzn jakies stare enduro japonskie z lat 80). Albo jakas cz ale nie przerobke tylko cz cross! 28KM, dobre zawieszenie, i wogule mozna poszalec. Tylko jest strasznie wysoka (prawie metr wysokosci :evil:) i jest tak potwornie glosna ze jesli masz duzo sasiadow to nie jest najlepsze wyjscie!