anretam Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 WitamPanowie jak w temacie - czy i w jaki sposób można zwiększyć twardość tylnych amortyzatorów. Na razie próbowałem przekręcić taką tajemniczą obejmę która bardziej ściska sprężynę ale nie na wiele się to zdałoNajgorsze jest to , że jestem od niedawna posiadaczem urala i brak mi porównania -może mają być tak miękkie ( buja się jak galareta...)DarekAha cały czas jeżdżę z koszem - przy solówce nie było to zauważalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 moze oleju w nich brak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anretam Opublikowano 4 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 też o tym pomyślałem - tylko jak się zabrać do rozebrania tego ustrojstwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 moze oleju w nich brak? [ Dopisane: 04-11-2005, 18:14 ]sorki ze zajebal$% dwa razy to samo ale cos mi sie zawiesilo trzeba by ogladnac ten amortyzatorek dokladnie. Niektore maja nakie dwa polpierscienie ktore sie wyciaga i zdejmije oslony. No a pozniej sie dobierasz do tlumika olejowego. Nie wiem jak u ciebie wyglada to cacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anretam Opublikowano 4 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 Są u góry właśnie takie półpierścienie - czyli próbować je wyciągnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 musisz scisnac sprezyne razem z ta oslona tak zeby sie zluznily te polpierscienie, no a pozniej je wyciagnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 uwazaj tylko przy wyciaganiu bo jak ci sie sciagacz zemsknie z amora to sprezyna moze daleko zawedrowac o ile nie spotka sie na swej drodze z twoja broda, a to boli cholernie...:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anretam Opublikowano 5 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 Myślę zastosować pas ściągający do paneli ze zmienioną końcówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietroni Opublikowano 7 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 Ten temat jest mi dobrze znany po rozebraniu licz się z tym że musisz oddać sprężyny do habrowania uszczelniacze napewno do wymiany i jeśli żaden kacap nie łapał przy rozbieraniu trzpienia w imadło i go nie porysował to jesteś szczęściarzem bo właśnie ten główny uszczelniacz pracuje na tym trzpieniu i porysowanie go powoduje wycieranie się warg uszczelniacza i pamiętaj uszczelniacz jest montowany napisem do góry tam jest chyba napisawne wierch czyli góra, olej oczywiście amortyzatorowy. Pamiętaj jeszcze że to są amortyzatory jednostronnego działania po zdjęciu sprężyn wepchnąć je można z łatwością ale wyciągnąć bardzo ciężko wtedy działają oki.pozdrP.B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 7 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 hamrowania - jesli juz, tylko po raz pierwszy slysze o takim zabiegu w przypadku sprezyn 8O :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietroni Opublikowano 7 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 możliwe że się pomyliłem z nazwą ale robiłem to w zakładach sprężyn na woli wyciągneli mi je o dobre 8 cm wszystkie trzy ta od kosza jakieś 2 cm wyśrutowali i poszły do chromu i teraz są cacy i dzięki za poprawną nazwe choc możliwe że w przypadku sprężyn nazywa się to inaczej może poprawnie będzie regeneracja PozdrawiamP.B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi