Boociek Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Dzisiaj wyczyściłem swój kask tą specjalną pianką do wyszło bardzo zacnie. Kask czyściutki i świeżo pachnie :biggrin: A i preparat nie jest specjalnie drogi puszka 20 zł a wystarczy na długo. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Googi Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 a moze Płyn Vanish Odplamiacz Do Tkanin bez chloru w 40 stopniach sprawuje sie dobrze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volumax Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Niezły odkop ;) ale właśnie szukam informacji na ten temat i praktycznie nigdzie nie moge znaleźć odpowiedzi na pytanie co w sytuacji kiedy wysciolka jest nie demontowalna. Posiadam shoei xr-1000 i zaczyna trochę walić. Jedynym elementem który dało radę zdemontowac to boczne gąbki. Używam higienizera ale to nie to. Klikalem na linka od Dominika ale niestety już nie bangla. Proszę jeśli ktoś ma bezpieczny sposób na wyczyszczenie-wypranie wnętrza kasu o podanie przepisu oraz wyszczegolnienie środków używanych przy tej operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 spora część kasków jest rozbieralna, trzeba tylko trochę pokombinować, jeśli skorupa nie jest integralną częścią z wnętrzem czyli styropianem ew. innymi materiałami użytymi do pochłaniania energii, to jedyne co potrzeba do ponownego montażu wszystkiego w jedną całość jest taśma dwustronna. Przynajmniej spora część kasków HJC i AGV z niższej półki cenowej tak wygląda, akurat z tymi miałem do czynienia. Mimo że wszystko jest dobrze spasowane to przy jakiś tam umiejętnościach manualnych, można to zrobić tak samo jak wyszło z fabryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gienek ST Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Witam. Ja od lat uzywam to cudo i jestem w pelni zadowolony,latwe w uzyciu i super dziala. http://www.google.de/imgres?q=helmpolster+reiniger&num=10&hl=de&sa=X&biw=1586&bih=780&tbm=isch&tbnid=Wj7aSvy_uzPG-M:&imgrefurl=http://www.wwag.com/cgi-bin/WebObjects/WebSite.woa/wa/DirectAction%3Fpage%3D!28195&imgurl=http://www.wwag.com/step/610/24756.jpg&w=610&h=610&ei=NR46UJDxEoXT4QSppIDQAQ&zoom=1&iact=hc&vpx=1321&vpy=141&dur=1678&hovh=224&hovw=224&tx=139&ty=168&sig=110908259662819106480&page=1&tbnh=148&tbnw=148&start=0&ndsp=37&ved=1t:429,r:8,s:0,i:95 Wysciolki jeszcze nigdy nie wyjmowalem do czyszczenia,przy tym srodku nie jest to wymagane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volumax Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Gienek mam to cudo pomaga ale to półśrodek. Fakt niby neutralizuje zapachy i jakoś tam sterylizuje ale więcej w tym marketingu niż prawdziwego działania. Kasku nie chce rozbierać bo jeszcze w nim trochę posmigam a trochę się obawiam, że przy rozbiórce moge coś połamać lub później uszczelki będa źle spasowane i w ogóle. Taśma dwustronna kojazy mi się już z druciarstwem. W sytuacji kiedy doprowadziłbym do tego że musiałbym coś podklejać w kasku taśmą to w przeciągu tygodnia kask wyladowałby na śmietniku a ja już bym smigał w nowym. Miałem pomysł potraktowania go od srodka karcherem :) z pianownicą ale czytałem że słabo moze być z odparowaniem całkowitym wody po drugie nie wiem jak po takim zabiegu zareagują materiały wewnątrz garnka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blood Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 (edytowane) http://www.shoei-eur...1100%20tiny.pdf Tu masz opisane jak zdjąć całą wyściółkę. Zaglądałeś? Edytowane 26 Sierpnia 2012 przez Blood Cytuj http://bikepics.com/members/vixon/09cbr600rr/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volumax Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Mam xr-1000 są do siebie podobne spróbuje jednak ją jakoś wytargać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blood Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Ahh, sorki. Źle przeczytałem. Gdzieś też miałem do XR-1000, tylko teraz nie mogę znaleźć. Jak tylko mi się nawinie to Ci podeślę. Cytuj http://bikepics.com/members/vixon/09cbr600rr/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 ja tam wolę podkleić taśmą dwustronną gdzie w oryginale też tak było, i jeździć w czystym, niż brudnym i śmierdzącym, ale to już Twój wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volumax Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Po problemie poszedł pod prysznic + wyszorowałem szczotką z rączka aby było wygodnie i dokładnie :) pachnie lenorem i suszy się na kiju osadzonym w grzejniku - musiałem odpalić ogrzewanie w garażu. W końcu jak temu poniżej nic nie było to i mój przezyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucyfer78 Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 i jak tam po suszeniu? Na przyszłość zaopatrz się w piankę do prania wnętrza kasków S100, może nie jest tanie ale bardzo skuteczne i na brud i na smród, zanim całkiem zamordujesz ten kask.. Albo kup bazujący na tej samej recepturze ProCycle, to taki zamiennik mniej ograny marketingowo a równie skuteczny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlubon Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 dokładnie tylko pianka S100 i masz wyprany kask kiedyś wyjmowałem wnętrze ale od jakiegoś casu używam właśnie s100 i jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volumax Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 i jak tam po suszeniu? Na przyszłość zaopatrz się w piankę do prania wnętrza kasków S100, może nie jest tanie ale bardzo skuteczne i na brud i na smród, zanim całkiem zamordujesz ten kask.. Albo kup bazujący na tej samej recepturze ProCycle, to taki zamiennik mniej ograny marketingowo a równie skuteczny ;) Kask jak nówka nic mu się nie stało. Suszył się dwa dni na kiju osadzonym w grzejniku. Wszystko gra i buczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adwent Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Kask jak nówka nic mu się nie stało. Suszył się dwa dni na kiju osadzonym w grzejniku. Wszystko gra i buczy.dokładnie :lalag: , też mam xr 1000 i jakiegoś cienkiego uvexa jeszcze. Oba ostatnio wyprałem w misce. Pełne zanurzenie w wodzie z proszkiem do prania, i czyszczenie średnio szorstką gąbką. Potem suszenie na dwuręcznej pompce rowerowej na balkonie. Oba pachnące i świeże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi