zibi9 Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 no 7-go otworzyłem sezon 120 km zrobiłem swietna aura :icon_mrgreen: Pozdrawiamja troche wczesniej juz nawinolem jakies 600 km w tym sezonie pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Przyznawać się kto tu dużo z plecaczkiem jeździ :)Chodzi o to, że moja Piękna narzekała w poprzednim sezonie na wibracje prawego podnóżka, pochodzące jak się domyślam od wydechu. Spotkaliście się z czymś takim? Da radę coś z tym zrobić, czy ten typ tak ma? Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Przyznawać się kto tu dużo z plecaczkiem jeździ :) Chodzi o to, że moja Piękna narzekała w poprzednim sezonie na wibracje prawego podnóżka, pochodzące jak się domyślam od wydechu. Spotkaliście się z czymś takim? Da radę coś z tym zrobić, czy ten typ tak ma? He he he, moja dama tez trochę narzeka na wibracje od prawego podnóżka , twardą kanapę i że zjeżdża na moją część siodełka :icon_mrgreen: Zajrzyj do tego silentblock'u, który jest w miejscu mocowania wydechu do podnóżka.Być może że jest juz sparciały i nie spełnia swojej roli.Jeżeli jest sparciały, to trzeba zastosować jakiś zamiennik, a metalową tuleję która jest węwnątrz gumy zeszlifować o jakieś 2mm, żeby w momencie przykręcania śruby guma bardziej napęczniała :icon_mrgreen: Aha, zajrzyj tez do dolnego mocowania wydechu, tam tez mozna zastosowac patent z zeszlifowaniem metalowej tulejki :icon_eek: Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Ja km w tym sezonie powiekaszm caly czas (o ile sie da). Zakupilem juz sakwy tirystyczne i mam nadzieje ze niedlugo je jakos wykorzystam :flesje:Dzisiaj zabralem sie za naped, wyczyszczenie lancucha, nasmarowanie od nowa i ogolnie zmonitorowanie sytuacjiw napedzie i troszke mnie to zaniepokoilo!! Koledzy Fazerowcy czy mozecie spojrzec na ten temat i cos podpowiedziec?http://forum.motocyklistow.pl/Luz-przednie...uzo-t68873.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi9 Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Ja km w tym sezonie powiekaszm caly czas (o ile sie da). Zakupilem juz sakwy tirystyczne i mam nadzieje ze niedlugo je jakos wykorzystam :banghead:Dzisiaj zabralem sie za naped, wyczyszczenie lancucha, nasmarowanie od nowa i ogolnie zmonitorowanie sytuacjiw napedzie i troszke mnie to zaniepokoilo!! Koledzy Fazerowcy czy mozecie spojrzec na ten temat i cos podpowiedziec?http://forum.motocyklistow.pl/Luz-przednie...uzo-t68873.htmlWlasnie sprawdzilem umnie jest tak samo wiec chyba ten typ tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ersker Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 własnie sam rozgladałem sie za jakims zabezpieczeniem i znalażłem firme produkującą Crash Pady, dla Fazerka 600 niby też są ... pytałem sie ich to potwierdzają cena 130zł http://www.womet-tech.pl/akcesoria%20moto.html moze ktoś kupował już ? to bym poznał opinie o nich :flesje: ja kupilem u nich Crash Pady . są ok . mysle ze moge polecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Przyznawać się kto tu dużo z plecaczkiem jeździ :wink:Chodzi o to, że moja Piękna narzekała w poprzednim sezonie na wibracje prawego podnóżka, pochodzące jak się domyślam od wydechu. Spotkaliście się z czymś takim? Da radę coś z tym zrobić, czy ten typ tak ma? zdarza się. ja po wymianie wydechu na przelot nie dałem podkładki i wibracje powodowały paraliż rąk po 20 km :wink: i wykręcenie śruby od zbiornika paliwa w główce ramy :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagly Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Na początku chciałem podziękować za rady jakie uzyskałem na forum, gdyż właśnie dzięki nim kupiłem piknego Fazerka ;) na początku się obawiałem tego potworka ale po przejechaniu 10km czułem się jak ryba w wodzie :buttrock: Teraz muszę przygotować go do sezonu i z tym się wiąże moje pytanie. Ile mniej więcej powinna kosztować wymiana króćców ssących oraz regulacji gaźników i zaworów.U mnie w Olsztynie jest mało takich miejsc gdzie mogę to zrobić więc pewnie będą chcieli ze mnie zedrzeć :banghead: Na razie moto stoi w Poznaniu więc tam może będzie taniej :buttrock: lecz nie zawsze taniej znaczy lepiej, już się na tym przejechałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bula10 Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Czesc :banghead: wlasciwie to samo pytanie mnie gnebi :( tez kupilem fazera jakies 2 tygodnie temu i musze zrobic mu jakis przegladzik przed sezonem aby w miare bezproblemowo posmigac. I tu powtorze pytanie kolegi : podajcie przyblizona cena za przygotowanie moto do sezonu tj olej, filtr, zaworki i moze cos jeszcze drobnego . Ile to moze kosztowac?? pozdrooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagly Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 bula10 zrobiłem małe rozpoznanie:Króciec ssący kpl (4szt)- 396 zł; regulacja zaworów - 200 zł; regulacja i czyszczenie gaźników - 180 zł. Info z serwisu Hondy www.moto-rex.pl. U mnie w Olsztynie regulacja i czyszczenie gaźników - 150 zł więc z tymi cenami to może być różnie :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 wczoraj dopiescilem moto w garazu i na koncu jak juz ciemno sie robilo doszedlem do wniosku ze w koncu zaczne sezon i wyjade nim gdzies na miasto. Na poczatku byla opcja zeby tylko odpalic i niech pochodzi. Ostatecznie przebralem sie w stroj "batmana" i jazda... male problemy z odpaleniem, ale pojechalem. nie przejechalem nawet 1km - gosc przezde mna hamuje ostro...ja daje w przedni i nic, przyciskam klamke mocniej...... i leze. Dobrze ze zaledwie toczylem sie. moto na boku przelecialo moze 3 metry. ja zbieralem plastiki z asfaltu to mi sie plakac chcialo. lepszego poczatku sobie nie wyobrazalem. :biggrin: Pytanie. bede probowal pospawac te plastiki, ale moze ktos ma tanio oddac plastik lewy tylny i owiewke przednia ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamaha Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 hej, witam wszystkich !!Sezon się już zaczął na dobre :icon_rolleyes: .Powiem Wam wszystkim że zrobiłem kompletny przegląd motorka-synchro, nowe świece, płyny, oponka z 2% zużyciem. Bajka. Moto jeździ rewelacyjnie. W tą niedzielę śmigałem mimo słabej popołudniowej pogody. Pierwszy raz na tym sprzęcie rozpędziłem się do 230 km/h- DALEJ SIę JUż BAłEM BO BYł DUżY WIATR.Oprócz tego jak zawsze odpalałem go z gazem ( cały zeszły rok)to teraz tylko przycisk i sam chodzi.Pozdrawiam i do zobaczenia na jakimś zlocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Pytanie. bede probowal pospawac te plastiki, ale moze ktos ma tanio oddac plastik lewy tylny i owiewke przednia ???Współczuję początku sezonu. Najważniejsze, że sam nie ucierpialeś. Duże są te pęknięcia owiewki? Może taniej będzie to zrobić u jakiegoś fachury niż szukać czegoś do kupna.Na Allegro jest kilka owiewek w stanie różnym. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 no wlasnie nie pekniety jest tylko lewy bok.. mysle ze da rade to pospawac.. hprzej z przodem tu juz odpadl mi kawalek i pekniete sa mocowania szybki (szybka nieruszona) lusterko przytarte.... no i moj chyba mam kciuk wybity/zlamany/ cos z nim nie halo, drugo tylko boli i lewe biodro stluczone (czytaj sinak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 no wlasnie nie pekniety jest tylko lewy bok.. mysle ze da rade to pospawac.. hprzej z przodem tu juz odpadl mi kawalek i pekniete sa mocowania szybki (szybka nieruszona) lusterko przytarte.... no i moj chyba mam kciuk wybity/zlamany/ cos z nim nie halo, drugo tylko boli i lewe biodro stluczone (czytaj sinak)Co do owiewki to koszty pospawania nie powinny być duże. Do 100 zeta spokojnie się zmieścisz.Z tym kciukiem to lepiej nie ryzykować i skocz na jakieś prześwietlenie. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi