Gość Occult Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 "tiuningu" Jaki to język? ;) Dużo ostanio w polsce mówi się o slangu polaków w UK. Powiedz jak to naprawde jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 :cool: Spoko ja z reguly uzywam normalnego jezyka, a to bylo zamierzone. Taki krotkie ksztalty moto kojarza mi sie zaraz z wsk-ami i poucinanymi błotnikami (od razu pisze ze nic do nich nie mam) Efekt widoczny na zdjeciach jest konsekwencja naprawy uszkodzen, nie zrobionych przeze mnie tylko poprzedniego wlascicela, ktory w bezpardonowy sposob zakleil to wszystko tasma izolacyjna i wygladalo to poprostu....fatalnie. Ale teraz juz bedzie pieknie :] Mam nadzieje ze niedlugo to wszystko skończe i umieszcze fotki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 :cool: Spoko ja z reguly uzywam normalnego jezyka, a to bylo zamierzone. Taki krotkie ksztalty moto kojarza mi sie zaraz z wsk-ami i poucinanymi błotnikami (od razu pisze ze nic do nich nie mam)Z tego co kojarzę to na tego typu sprzęty właśnie w Anglii mówiono scramblery. Zresztą Triumph ma taki model w ofercie. Jeszcze podnieś wydech, zmień opony i będzie git :crossy: Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czari Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Zakładał Ktoś ostatnio jakiś sensowny alarm do Fazera i może coś polecić.Jest teraz trochę czasu i chciałem przed sezonem założyć. Oferta jest bardzo duża a nie chciałbym założyć czegoś z czym w trakcie jazdy będzie problem. Cez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ladzior Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Zakładał Ktoś ostatnio jakiś sensowny alarm do Fazera i może coś polecić.Cez Bry.Mam u siebie partola. Do kupienia za circa 300zl na allegro. Bardzo dobry sprzet. Sluzy juz w drugim moim motocyklu bez zadnych problemow. pozdrladzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Bry.Mam u siebie partola. Do kupienia za circa 300zl na allegro. Bardzo dobry sprzet. Sluzy juz w drugim moim motocyklu bez zadnych problemow. pozdrladziorJak to jest z tym Patrolem? Bo czytałem, że ma taką upierdliwą przypadłość. Lubią się światła awaryjne włączać jak za krótko będzie włączony kierunkowskaz. Prawda to? Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ladzior Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Jak to jest z tym Patrolem? Bo czytałem, że ma taką upierdliwą przypadłość. Lubią się światła awaryjne włączać jak za krótko będzie włączony kierunkowskaz. Prawda to? Owszem.Ale wszelkie opcje zwiazane z kierunkami (awaryjne lub przypomiczacz o wlaczonym) mozna bez problemu wlaczyc/wylaczyc za pomoca programatora do tego alarmu. Dealerzy Yamahy takie montuja do nowych moto i oni powinni miec takowy programator (w Krakowie dzwonilem do jednego na probe i mieli). Moim zdaniem to dobry alarm. Nie mialem w rekach FOX'a, ale z partola jestem zadowolony. Ma swoje zasilanie, przydatne wyjscia na czujniki obwodowe itp. No i pobor malutki - fazer stoi z wlaczonym caly czas i nie ma najmniejszego problemu z pradem. pozdrladzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Owszem.Ale wszelkie opcje zwiazane z kierunkami (awaryjne lub przypomiczacz o wlaczonym) mozna bez problemu wlaczyc/wylaczyc za pomoca programatora do tego alarmu. Dealerzy Yamahy takie montuja do nowych moto i oni powinni miec takowy programator (w Krakowie dzwonilem do jednego na probe i mieli).Jeśłi można te opcje powyłączać to git. Z alarmem zawsze bezpieczniej. Coś tam ciekawego planujecie dokupić do Fazerków na nowy sezon? Ja pewnie rzucę się na Monoracka z kufrem i sakwy Oxforda. Tak żeby było na wypady wakacyjne. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ladzior Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Jeśłi można te opcje powyłączać to git. Z alarmem zawsze bezpieczniej. Ano zgadza sie. Choc jak beda chcieli wziac to i tak wezma :) Coś tam ciekawego planujecie dokupić do Fazerków na nowy sezon?Ja pewnie rzucę się na Monoracka z kufrem i sakwy Oxforda. Tak żeby było na wypady wakacyjne. Ja juz koncze ubieranie ;-)Dostal przewody w oplocie, zrobilem sobie oslone na chlodnice i mysle jeszcze o oslonie na lancuch. Kusi mnie jeszcze na przerobke siedzenia - dupa mi dretwieje ;-) No i kufer na 2 kaski, ale to tuz przed sezonem. pozdladzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Ja kupilem mojemu Fazerkowi nowiutki pełny zestaw DIDa.Mam w zwizku z nim pytanie: Łancuch jest fabrycznie zakuty, czy zakladal ktos z Was juz taki lancuch? duzy jest problem ze zdejmowaniem wachacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiasnyBaniak Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Też planowałem kupić zakuty- ale stwierdziłem ze nie bede kombinował, Zakucie łańcucha to 5 minut- i to bez wprawy, A jeśli chodzi zakupy do fazera, to kupiłem ostatnio monoracka, + płyte givi. Założyłem to cudo i wg mnie poprawia to wygląd motóra.Jest jakby masywniejszy, i dłuższy.Czeka mnie jeszcze zakup kufra, Ale to kolejne 600zł ...:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ladzior Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Czeka mnie jeszcze zakup kufra, Ale to kolejne 600zł ...:/ Tak z ciekawosci: na jaki sie zdecydowales ?Bo sie wahom miedzy Maxxia a V46 :-) pozdrladzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Ja kupilem mojemu Fazerkowi nowiutki pełny zestaw DIDa.Mam w zwizku z nim pytanie: Łancuch jest fabrycznie zakuty, czy zakladal ktos z Was juz taki lancuch? duzy jest problem ze zdejmowaniem wahacza?Zakładałem zakuty łańcuch w GS500. Robiłem to sam, także trochę mi zeszło, ale generalnie nie jest to ciężka robota. Dobrze jest mieć klucz dynamometryczny, żeby odpowiednio podokręcać śruby i smar do łożysk, żeby jak jest okazja od razu nasmarować łożyska wahacza. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Ja kupilem mojemu Fazerkowi nowiutki pełny zestaw DIDa.Mam w zwizku z nim pytanie: Łancuch jest fabrycznie zakuty, czy zakladal ktos z Was juz taki lancuch? duzy jest problem ze zdejmowaniem wachacza? Osobnik słabo obeznany z mechaniką 5 piw :icon_razz:Osobnik średnio obeznany z mechaniką 3 piwa :biggrin:Osobnik dobrze obeznany z mechaniką 2 piwa :crossy:Ogólnie prosta robota, więc dasz radę. Radzę jeszcze dokupic do zestawu nową nakrętkę na zebatkę zdawczą i nowe zabezpieczenie na nią :biggrin:No i weź jednak więcej piwa niż sztuk 5......wiesz czyszczenie, chwila zadumy itd :flesje:Też planowałem kupić zakuty- ale stwierdziłem ze nie bede kombinował, Zakucie łańcucha to 5 minut- i to bez wprawy, I tutaj popełniasz błąd :lalag:Łożyskowanie wahacza, to taki zakamarek, do którego mało kto zagląda i uważam to niemal za przestępstwo.Wbrew pozorom te łożyska nie są wieczne. Przyda się profilaktyczna ich kontrola, wyczyszczenie i przesmarowanie. Po takim zabiegu motocykl będzie chodził po długich łukach jak nówka :clap: Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Ja kupilem mojemu Fazerkowi nowiutki pełny zestaw DIDa.Mam w zwizku z nim pytanie: Łancuch jest fabrycznie zakuty, czy zakladal ktos z Was juz taki lancuch? duzy jest problem ze zdejmowaniem wachacza? Jak się ma dużo czasu to można się pobawić z wyjęciem wahacza. Z reguły kupuję łańcuchy ze spinką, które w łatwy sposób można spiąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi