Skocz do zawartości

Fazer to jest to! ( FZS , FZ )

Rekomendowane odpowiedzi

Boniek a na niezawodnym Allegro sprawdzałeś ??

(...)

Może wybierzesz coś z tego dla siebie :biggrin:

Wszystkie aukcje już widziałem, ale dzięki za pomoc :biggrin:

ufff pryznam szczerze ze jak zobaczylem zdjęcie to az sie przerazilem dobrze ze wszystko jest ok

Pzdr

Sprzęta się poskłada. Mi się nic nie stało. Plecaczek parę dni narzekał na kolano, teraz śnią jej się światła stopu i wypadek, ale mam nadzieję, że da radę i śmigać dalej ze mną będzie. Wypadek w sumie nic wielkiego. Za późno zacząłem hamować i przywaliłem :/ Hamowałem do samego końca co było w sumie lepszym wyjściem niż położenie sprzęta, jazda rowem czy wyjazd na czołowe.

Boniek

gg 644826

Yamaha TDM900

Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl

no to panowie i panie wróciłem ze Zdyni i co się okazuje ?? spalanko na poziomi 4,1 (szok) V przelotowe średnio koło 100 km/h bo z XTekiem jechałem. Niestety oszczędność paliwa i winklowanie zakończyły karierę mojej tylnej oponki, i mam pytanko jakie macie tylke lacie i co byście polecali, miałem pilotka z michelina i nie wiem czy zmieniać czy tą samą kupiś, dzieki za rady

no to panowie i panie wróciłem ze Zdyni i co się okazuje ?? spalanko na poziomi 4,1 (szok) V przelotowe średnio koło 100 km/h bo z XTekiem jechałem. Niestety oszczędność paliwa i winklowanie zakończyły karierę mojej tylnej oponki, i mam pytanko jakie macie tylke lacie i co byście polecali, miałem pilotka z michelina i nie wiem czy zmieniać czy tą samą kupiś, dzieki za rady

jesli winklowanie zakończyło jej żywot... możesz jak najbardziej zostać przy tej oponce ;) w złożeniach spisuje się b.dobrze. :icon_evil:

mam wrazenie, że jest nawet trwalsza niz D-208 (spostrzeżenie dotyczy przodu).

u mnie piloty power wytrzymały... aż cały trzydniowy weekend pędzlowania po torze na grandysach :D nie licząc jednego powerslide'a na wyjściu pod mostek, wszystko naprawdę znakomicie!

ps.

spalanie przy szybkiej jeździe i puszce Arrow'a na poziomie 10,5-11,0 ltr :icon_mrgreen:

a co powiecie o dunlpie D220 ST bo jest tańszy prawie o 200 zł a nie mam za wiele kasiorki

p.s. dzięki za rady odnośnie oleju z pierwszego tłoczenia, dwa dni w deszczu w Zdyni i miałem straszne problemy z przekręceniem kluczyka

Edytowane przez Sławek_Czeladź

a co powiecie o dunlpie D220 ST bo jest tańszy prawie o 200 zł a nie mam za wiele kasiorki

p.s. dzięki za rady odnośnie oleju z pierwszego tłoczenia, dwa dni w deszczu w Zdyni i miałem straszne problemy z przekręceniem kluczyka

Byles w Zdyni? To jesli zauwazyles FZ6S z kufrem Givi (byl jeszcze drugi FZ6S z kufrem ale innym) toto moj byl :D . Co do opon to posiadam wlasnie D220 i daja rade, przejechalem juz na nich kilka tysiecy. Trwalsze mysle od D208, 220 sa bardziej turystyczne. A jesli chodzi o stacyjke po Zdyni to ja nasmarowalem kluczyk WD-40, pokrecilem stacyjka i teraz zero zacinania sie.

A ja zaczynam sie rozgladać za nowym łańcuchem...

Wiem ze w rowerach zaleca sie wymiane tylnych kół zębatych razem z nowym łańcuchem... Czy moto też ?

Znacie jakieś miejsca gdzie mozna kupić tanio łańcuch napędowy- i jakiego ewentualnie unikać i co ewent. polecacie ?

We wrocławiu i chorzowie bedzie niedługo bazar wiec moze jeszcze dokrece do tego czasu...- ale moze jakiś sklep w sieci ?>

no i Faazerowcy jak sie fazeruje wam w tym sezonie :biggrin: ile KM nakrecone i jaka ocena maszyn??

Ja bardzo skromnie z racji braku czasu(praca). Skromnie, nieco ponad 6000 km, ale jak tylko mam okazję to nadal smigam.

Fazera oceniam bardzo wysoko, nie mam do czego się doczepić - może tylko do za niskiej szyby przedniej i nieco za twardej kanapy :biggrin:

Motocykl niezawodny, dynamiczny silnik i do tego niezwykle ekonomiczny.Bardzo dobrze śmiga mi się po mieście jak i po ciasnych zakrętach. Na trasie same plusy, zawsze jest czym przycisnąć w razie potrzeby. Z pasażerem nieco gorzej, ale nie mozna tego traktować jako minus przy takiej pojemności :biggrin:

Jedyna awaria jaka mnie spotkała, to zerwanie linki sprzegła przy klamce.Wisiała na ostatnim włosku.Z racji tego,że na nową trzeba było długo czekać, to dorobiłem nową i mocniejszą linkę do starego pancerza(jest w idealnym stanie). Cena 30 zł :biggrin:

Początkowo miał to być otocykl na jeden sezon, ale juz wiem że zostanie ze mna dłużej :biggrin:

A ja zaczynam sie rozgladać za nowym łańcuchem...

Wiem ze w rowerach zaleca sie wymiane tylnych kół zębatych razem z nowym łańcuchem... Czy moto też ?

Znacie jakieś miejsca gdzie mozna kupić tanio łańcuch napędowy- i jakiego ewentualnie unikać i co ewent. polecacie ?

We wrocławiu i chorzowie bedzie niedługo bazar wiec moze jeszcze dokrece do tego czasu...- ale moze jakiś sklep w sieci ?>

Możesz kupić za pośrednictwem internetu lub telefonicznie w OLEK-MOTOCYKLE. Ma teraz oddział w Goczałkowicach.

www.olekmotocykle.pl

Z pewnością dobierze Ci odpowiedni zestaw napędowy dostosowany do twojego moto i u Olka jest ten plus, że mozesz negocjować cenę.

Ja polecam łańcuchy D.I.D + zębatki Sunstar lub PBR :)Oczywiście wymienić musisz kompletny zestaw.

Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają...

U Olka nie trzeba negocjowac, oni sami spuszczają - przynajmniej jak sam sobie przyjedziesz(nie wiem jak jest z zamawianiem przez telefon) :biggrin: Zawsze, jezeli tam przyjade cos kupic(bo mam niedaleko) to gdy koncze zakupy slysze "to bedzie 430 zł .... no dobra daj 400 :biggrin: " Za to ich lubie :biggrin: Polecam :biggrin:

To tak na marginesie - sorki za offf

Edytowane przez andrzejtomecki

Jedyna awaria jaka mnie spotkała, to zerwanie linki sprzegła przy klamce.Wisiała na ostatnim włosku.Z racji tego,że na nową trzeba było długo czekać, to dorobiłem nową i mocniejszą linkę do starego pancerza(jest w idealnym stanie). Cena 30 zł :biggrin:

ja musiałem kupować w Niemcowni -> klaus goertz polecam!

Ja polecam łańcuchy D.I.D + zębatki Sunstar lub PBR :)Oczywiście wymienić musisz kompletny zestaw.

w Louisie zestaw chodzi za jakieś 130-140 EUR (kupowałem w zeszłym roku) X-Ring + Sunstar