maciej_pk Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Postaram się dzisiaj wstawić zdjęcia. Przed chwilą wróciłem z wydziału komunikacji i tablicą rejestracyjną, więc weekend zapowada się ciekawie ;-) Motocykl kupiłem w Niemczech w salonie motocyklowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pa2olo Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Jako nówka sztuka?Kolega też kupował z salonu ale jako używany z gwarancją salonu.Jeśli można wiedzieć ile teraz tak mniej więcej trzeba wydać na taki sprzęt? Jakie dodatkowe koszty w PL aby to zarejestrować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej_pk Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Moto z salonu, ale z października 2008. Ja dałem 4 tys. Euro plus koszty transportu (1000 km), motocykl przywieźliśmy busem. Jeśli chodzi o koszty rejestracji to 62 zł przegląd techniczny, 160 zł opłata w UM, 120 zł tłumaczenia, wydział komunikacji 192 zł i ubezpieczenie 140 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek1-72 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 (edytowane) Ja też chciałbym przywitać wszystkich użytkowników Fazerka. Od niedawna jestem jego posiadaczem. Moim pierwszym motocyklem była MZ 250 z 1962 r. Ale to było w latach 90- tych. Poprzednie dwa sezony przejeździłem Kawasaki EL 252. Mój Fazerek to FZ6 S2 z 2006 roku z przebiegiem 29000 km. Kupiłem go od kolegi więc wiedziałem , że motocykl jest zadbany i wszystko wymieniane było w nim na czas. Pozdrawiam wszystkich :crossy: Na początek witam forumowiczów bo to w sumie mój pierwszy post na FM ;-) , jako że jestem zainteresowany dość poważnie kupnem fazerka to wypadło że pierwszy post znalazł się właśnie tutaj. Sezon w pełni więc ruch na forum chyba trochę mniejszy ale może znajdzie się ktoś z zach.pom najlepiej gdzieś okolice szczecina u kogo mógłbym zrobić przymiarkę? (tak w połowie sierpnia bo dopiero będę w kraju) ;-) Czytałem już sporo postów na temat wzrostu i motocykli i wniosek taki że najlepiej po prostu usiąść i sprawdzić ;-) a cm mam 188 przy ok 100kg wagi , niby nie dużo ale jednak nie każde moto się nadaje. Pozdrawiam J.jaro82 w razie czego również służę pomocą :-) Edytowane 25 Sierpnia 2012 przez lisek1-72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pa2olo Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 cześć,mam pytanie - bo mnie ciekawi - dlaczego niektóre fazerki mają naklejkę na baku w formie napisu "Fazer", a niektóre mają w tym miejscu znaczek Yamahy - niby motocykle z tego samego roku, wg. właścicieli bezwypadkowe, a jeden jest taki:http://photos01.otom.../M3366292_1.jpga drugi taki:http://photos04.otom.../M3339043_1.jpgktoś podpowie dlaczego i od czego to zależy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro82 Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Siemka. Może mi ktoś powiedzieć czy jest jakaś fachowa nazwa plastików które znajdują się wewnątrz czaszy ? usytuowane są po bokach i sięgają chyba aż po zegary. Pytam bo być może dziś kupię FZS 600 ale zastanawia mnie właśnie brak tych elementów i wszystkie kabelki za zegarami są prawie bez żadnej osłony. Jechałem i sama czasza latać nie lata, nie trzeszczy ale denerwuje mnie jak coś powinno być a nie ma. Gdy zapytałem właściciela że chyba coś jeszcze powinno być bo widać że są mocowania to powiedział że nie wie bo w takim stanie kupił od poprzedniego właściciela (Niemca), a było to 4 lata temu , jemu to nie przeszkadzało. Pytam o nazwę bo chciał bym wiedzieć ile to kosztuje i czy w ogóle można dokupić. Pozdrawiam. LwG ;-) lisek dzięki za chęci ;-) , 2006 pozazdrościć , prowadzi się lepiej niż starszy FZS ? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mech Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Siemka. Może mi ktoś powiedzieć czy jest jakaś fachowa nazwa plastików które znajdują się wewnątrz czaszy ?Siema, Pewnie chodzi Ci o te czarne, plastikowe "wypełnienie czachy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pa2olo Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 jaro82 - znalazłem coś takiego:http://allegro.pl/wypelnienie-yamaha-fazer-600-fzs-600-fzs600-i2559294482.htmlhttp://allegro.pl/yamaha-fzs600-fzs-600-fazer-wypelnienie-i2595338217.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro82 Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 No właśnie o to mi chodzi, dziękować wam. Czasem to jest szare. jakie jest zadanie tego wypełnienia? spełnia to jakieś funkcję ? np że czasza jest bardziej stabilna, osłona itp.. ? pewnie daję trochę osłony od np deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mech Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Za stabilność czaszy odpowiada stelaż, wątpię, żeby wypełnienie miało to jakos poprawić. Wg mnie to wypełnienie pełni przede wszystkim rolę estetyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro82 Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Nom tak piszą, estetyka i ochrona kabli. Można jeździć bez i raczej tego nie odczujemy. W każdym razie dzięki. Jeszcze parę godzin i w końcu własne moto.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mech Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Mozna jezdzic bez tych wypełnień, tylko jedno ale... W przeciwieństwie do ubytków na zewnątrz, akurat brak wypełnień bedziesz widział podczas jazdy i może Cię to męczyć aż do momentu, kiedy je dokupisz :)Dużo radości z nowej maszyny życzę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek1-72 Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 (edytowane) lisek dzięki za chęci ;-) , 2006 pozazdrościć , prowadzi się lepiej niż starszy FZS ? :-) Niestety nigdy nie jeździłem starszym FZS :sad: . Ale FZ 6 prowadzi się super :biggrin: Edytowane 3 Września 2012 przez lisek1-72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro82 Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 kurczę, tak wracałem do domu , i miałem wrażenie że na wyższych biegach słabo się kręci powyżej 8000. na 1, 2 i 3cim biegu ładnie ciągnie. Jeden koleś mi mówi że to 600 i ten typ tak ma , ale na YT widziałęm że gość kręcił prawie do końca obrotomierz i na wyższych biegach bo mial ponad 200km/h na zegarkach.Dziś jużbyło za późno ale jutro sprawdzę jaki ma Vmax. może po prostu moje 105kg wagi robi mu problem :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pa2olo Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 (edytowane) sorry, za trucie ale czy ktoś się może odnieść do mojego posta wyżej?cześć,mam pytanie - bo mnie ciekawi - dlaczego niektóre fazerki mają naklejkę na baku w formie napisu "Fazer", a niektóre mają w tym miejscu znaczek Yamahy - niby motocykle z tego samego roku, wg. właścicieli bezwypadkowe, a jeden jest taki:http://photos01.otom.../M3366292_1.jpga drugi taki:http://photos04.otom.../M3339043_1.jpgktoś podpowie dlaczego i od czego to zależy? Edytowane 4 Września 2012 przez pa2olo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi