ernestZL Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 zrzuć dekiel od sprzęgła i bedziesz miał odpowiedz! Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 zrzuć dekiel od sprzęgła i bedziesz miał odpowiedz! Nie do końca. Nie mam jeszcze serwisówki Fazera, więc nie chcę się wypowiadać jak dokładnie jest w tym motorze to rozwiązane. Najpierw jeszcze powiedz, czy regulowałeś może już sobie sprzęgło na lince? W którym miejscu "łapie" Ci sprzęgło (tzn. w którym miejscu na klamce)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 prog co nie do końca? Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Co wy tam narzekacie na pozycję. Ja mam 187 cm wzrostu i jazda na nim sprawia mi przyjemność, nie czuję zbytnio zmęczenia, pozycja jest bardziej wyprostowana niż pochylona, a że w lekkim pochyleniu jedziemy to lepiej przeciwdziałamy wiatrowi.Mówicie, że owiewka słabo chroni, ja jakoś nie narzekam mimo, że mam akcesoryjną przyciemnioną. Kupcie sobie samochód wtedy nie bedzie wiało :) , bynajmniej ja to lubię czuć wiatr we włosach, przecież to jazda na moto. Fazer to bardzo fajny sprzęt, twierdze tak mając go 2 tygodnie i mając przejechane nim 600km.Więc nie marudźcie tylko wsiadajcie na moto, lejcie wahę i w drogę :buttrock: .PS. Nie ma moto idelanych :bigrazz:Napisal koles, ktory przejechal motocyklem cale 600 km ,a wczesniej dosiadal motorower :buttrock: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 prog co nie do końca? Napisałem już, że jeszcze nie przeglądałem serwisówki Fazera, ale zdjęcie samej pokrywy to za mało. Trzeba przecież pomierzyć tarcze. Nie chcę się autorytatywnie wypowiadać, ale w GS'ie trzeba rozbierać sprzęgło aby pomierzyć grubość tarcz. Tutaj pewnie jest podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 :D no jasne ze za mało-mierzysz tarcze i spręzyny i porównujesz z serwisówką-przekładki tez wartro sprawdzic-chociaz moje były troche podpalone ale je zostawiłem w spokoju i było ok-czasami wstarczy zmienic na nowe sprężyny i sprzęgło wróci do życia! Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sea Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Wielkie dzięki za te podpowiedzi, najgorsze jest to że jakieś 3 tys km temu zmieniałem olej+filtr :biggrin: i teraz znowu dodatkowy wydatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Wielkie dzięki za te podpowiedzi, najgorsze jest to że jakieś 3 tys km temu zmieniałem olej+filtr :buttrock: i teraz znowu dodatkowy wydatek. Nie poddawaj się tak od razu. Może uda Ci się odroczyć wymianę tarcz, albo sprężyn. Jeżeli brakuje Ci regulacji na lince to odkręć pokrywę i sprawdź stan sprężyn, tak jak pisał ernestZL. Sprężyny nie są aż tak drogie, a dzięki wymianie ich na nowe będziesz mógł trochę jeszcze pojeździć na starych tarczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sea Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Ale żeby odkręcić dekiel od sprzęgła to nie trzeba wcześniej spuścić oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Ale żeby odkręcić dekiel od sprzęgła to nie trzeba wcześniej spuścić oleju? Można też przechylić motor na bok, ale jednak lepiej jest zlać olej. Będzie wygodniej i IMHO bardziej bezpiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAJDOR Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 WitamMam takie pytanie odnośnie wskaźnika paliwa - zepsuł się jakby bo cały czas pokazuje FULL - rezerwa sie włącza normalnie, da sie to jakoś ustawić bo wydaje mi się jakby się zawiesił - any ideas ? Fazer 600 98 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sea Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Z tym wskaźnikiem to różnie bywa, mi pokazuje rezerwę a w baku jeszcze duuuzo waszki, ogólnie w tym modelu to chyba nikomu poprawnie nie wskazuje (mogę się mylić) chętnie się dowiem jak ten problem rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1sport Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 (edytowane) Jak oceniacie widoczność w lusterkach rocznik 2004-2006?Bo dla mnie mogłyby być trochę szerzej rostawione, ale to już się zmieniło od rocznika 2007. Jednak widoczność oceniam pozytywną, tylko czasem trzeba lekko odchylić głowę gdy chcemy spojrzeć w lusterka :cool: . Edytowane 7 Sierpnia 2008 przez Marcin1sport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiasnyBaniak Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Siema.Dawno nie byłem w tym dziale :cool:Szukam stelaza pod kufer do fzs600 z 2000r.W tej chwili mam stelaz + płyta od givi, ale potrzebuje kufry boczne, NIe wiem czy moge rozbudować stelaż istniejący czy trzeba montowac cały nowy z bocznymi rurkami.Czy do bocznych kufrów - też stosuje sie płyty czy są inaczej ( do rur) mocowane. Jak ktoś ma doświadczenia w tym temacie - to proszeo rady ew namiary gdzie moza kupic lub schemat jak pospawać ewentualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rawiak Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Jak oceniacie widoczność w lusterkach rocznik 2004-2006?Bo dla mnie mogłyby być trochę szerzej rostawione, ale to już się zmieniło od rocznika 2007. Jednak widoczność oceniam pozytywną, tylko czasem trzeba lekko odchylić głowę gdy chcemy spojrzeć w lusterka :evil: . To samo jest u mnie :icon_rolleyes: , trochę uciążliwe, ale idzie się przyzwyczaić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi