Gość Occult Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) a tak orientcyjnie ile kosztuje taka regulacja zaworów bo jestem zielony w tym temacie...?? Zadzwoń do Pawła. Na pewno nie powie Ci, że będzie to na bank np 200 PLN ponieważ może dojść ewentualny koszt nowych płytek. Czy ktoś ma u siebie założony filtr K&N? Jest jakaś różnica po wyminie? Edytowane 13 Listopada 2007 przez Occult Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Czy ktoś ma u siebie założony filtr K&N? Jest jakaś różnica po wyminie? Ja mam.. ale oleju .. róznic brak poza ceną :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Ja mam.. ale oleju Chodziło mi o filtr powietrza :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glizda Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam.Potrzebuje kupic zbiornik paliwa do Fazerka rok 2002, i mam pytanko od jakiego rocznika bedzie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturxxx Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam ja mam w Fazerku 600 z 2002 K&N załozyłem po wymianie tłumnika na przelotowy leo vince gdyż zwiekszył aie przelot spalin i Fazerek musi więcej powietrza w płuca złapac. Teraz czuje wyrazny przyrost mocy:) Polecam 110 konna honda łapie mnie dopiero na 4 biegu a sv 650 wygrywa tylko na 1 biegu R6 wygrywa zawsze ale trzymam sie doś blisko na ogonie:) Zbiornik bedzie pasował od rocznika 2002 i 2003 tylko bo te zbiorniki mają 22l pojemnosci a w fazerach 98-01 tylko 18l pojemnosci. Poszukaj na allegro trafiają się czasem nowsze zbiorniki tylko przeważnie odrapanne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glizda Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam ja mam w Fazerku 600 z 2002 K&N załozyłem po wymianie tłumnika na przelotowy leo vince gdyż zwiekszył aie przelot spalin i Fazerek musi więcej powietrza w płuca złapac. Teraz czuje wyrazny przyrost mocy:) Polecam 110 konna honda łapie mnie dopiero na 4 biegu a sv 650 wygrywa tylko na 1 biegu R6 wygrywa zawsze ale trzymam sie doś blisko na ogonie:) Zbiornik bedzie pasował od rocznika 2002 i 2003 tylko bo te zbiorniki mają 22l pojemnosci a w fazerach 98-01 tylko 18l pojemnosci. Poszukaj na allegro trafiają się czasem nowsze zbiorniki tylko przeważnie odrapanne:) Dzieki. To musze teraz poszukac na allegro.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) Zbiornik bedzie pasował od rocznika 2002 i 2003 tylko bo te zbiorniki mają 22l pojemnosci a w fazerach 98-01 tylko 18l pojemnosci. Poszukaj na allegro trafiają się czasem nowsze zbiorniki tylko przeważnie odrapanne:) '98-'99 18 litrów'00-'01 20 litrów Edytowane 14 Listopada 2007 przez Occult Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewka Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 W przyszłym roku planuje zmienic tłumiki na akrapovicze czy po wymianie tłumików konieczna jest wymiana filtra powietrza lub czegokolwiek innego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krizu Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Nie potrzebuje ktoś stelaży pod sakwy do swojego Fazera?U mnie leżą nieużywane. 606 857 349 gg 2422197 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lutek Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 sluchajcie potrzebuje serwisówki do fzs 600, 1999r. jesli ktos ma niech sie podzieli :icon_rolleyes: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 sluchajcie potrzebuje serwisówki do fzs 600, 1999r. jesli ktos ma niech sie podzieli :flesje: [email protected] Leniwy jestes...:flesje: ale poszło :) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duch21moto Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam! Koledzy orientujecie sie ile oleju wchodzi do silnika FAZERKA z 2006r .Kupiłem niunie miesiąc temu:) i jestem zielony -ale szybko się ucze.Z góry dziękuje.Aha jeszce jedno pytanko chciałbym sie dowiedzieć czy musze regulować zawory i jak czesto???? Aktualny przebieg mojej ślicznotki to 12 500km,i jakie czynności serwisowe jeszcze mnie czekają?? DZIĘKUJE :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam! Koledzy orientujecie sie ile oleju wchodzi do silnika FAZERKA z 2006r .Kupiłem niunie miesiąc temu:) i jestem zielony -ale szybko się ucze.Z góry dziękuje.Aha jeszce jedno pytanko chciałbym sie dowiedzieć czy musze regulować zawory i jak czesto???? Aktualny przebieg mojej ślicznotki to 12 500km,i jakie czynności serwisowe jeszcze mnie czekają?? DZIĘKUJE :biggrin:Wchodzą 3 litry :wink: Masz napisane w instrukcji obsługi... Wymień olej, filtr oleju, naciągnij łańcuch jeśli jest taka potrzeba... to chyba wszystko :wink: Sądzę, że przy przeglądzie na 10kkm sprawdza się tylko luz na zaworach :wink: Gratuluję :flesje: Jaki kolor?? :cool: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam! Koledzy orientujecie sie ile oleju wchodzi do silnika FAZERKA z 2006r .Kupiłem niunie miesiąc temu:) i jestem zielony -ale szybko się ucze.Z góry dziękuje.Aha jeszce jedno pytanko chciałbym sie dowiedzieć czy musze regulować zawory i jak czesto???? Aktualny przebieg mojej ślicznotki to 12 500km,i jakie czynności serwisowe jeszcze mnie czekają?? DZIĘKUJE :clap: Wchodzi dokładnie 2.8 L (z wymianą filtra oleju) Jest nawet napisane z prawej strony silinka (na obudowie sprzegła 2.8)U mnie w Fazerze przy 10 tys wymieniali: świece(4szt), olej z filtrem. Nawet przy 20 tys nieregulowali zaworów (swiece, oleje, f. powietrza, płyny hamulcowe)Z tego co sie orientuje w fazerach zawory reguluje sie dopiero przy 40 tys.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturxxx Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Po wymianie tłumika na sportowy powinno się wymienic także filtr powietrza na np K&N robi się wtedy wiekszy przelot spalin i motorek musi zassac wiecej powietrza poprawi to jeszcze bardziej jego osiągi. Ale jak nie zmienisz to nic się nie stanie:) podobno powinno się pod tłumnik ustawic silnik a dokładnie gazniki poziom paliwa ale wiekszosc ludzi tego nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi