Skocz do zawartości

Fazer to jest to! ( FZS , FZ )

Rekomendowane odpowiedzi

Motorrader88 napisał:

Poza tym to spalania 5l nie udało mi się jeszcze osiągnąć. Na pełnym do rezerwy zrobiłem niecałe 200km -czy to normalne???

Gratuluję jeszcze raz :)

Ja wyjeździłem cały bak z rezerwą i zrobiłem 340km przy takiej spokojnej jeździe po okolicy z prędkościami ok. 110km/h... :bigrazz:

Średnio to pali mi ok. 5L może 5,5L :(

Chociaż wczoraj na A2 jak jechałem za Audi S6 to przy ponad 240km/h paliwo ubywało w strasznym tempie :D

Chwila moment i jedna kreska na poziomie paliwa mniej :(

Edytowane przez B@rtek

duze spalanie - skad ja to znam.... uwirzyc nie moglem ze moj fazer przy mega lagodnej jezdzie palil 6.2 a jak odkrecalem to nawet do 7 dochodzil... a chlopaki tu na forum pisza 5 - 5.5... byli nawet twardziele co 4.5 spalili...a mi najmniej 6.2 nie wierzylem do poki moto nie dotankowalem przypadkowo ropa (3l nalalem nim sie skaplem co leje) a nastepnie przeplukalem kilka razy 100oktanowa z shella.... od tego czasu moto pali mi 5 -5.5 .... nie wiem czy to kwestia ropy czy lepszej benzyny - od tamtego czasy caly czas tankuje na shellu ale nie koniecznie 100okt.

popek napisał:

.. byli nawet twardziele co 4.5 spalili...

W drodze do Brna mój się zadowolił 4,6. Liczyłem parę razy bo nie wierzyłem.

W najbliższym czasie mój Fazer idzie pod młotek. Póki będzie pogoda to śmigam, a potem będzie trzeba pomyśleć nad katamaranem. Tako lajf.

Boniek

gg 644826

Yamaha TDM900

Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl

Mam pytanko do Was...

W FZ6 mam akumulator pod bakiem, zbliża się zima i trzeba pomyśleć powoli (powoli, bo zamierzam jeździć do pierwszych śniegów) o prostowniku :icon_question:

Jaki polecacie i czy można zrobić tak, że wyprowadzę sobie gdzieś przewody, aby go nonstop nie wyciągać i tak go ładować? :icon_rolleyes:

B@rtek napisał:

Mam pytanko do Was...

W FZ6 mam akumulator pod bakiem, zbliża się zima i trzeba pomyśleć powoli (powoli, bo zamierzam jeździć do pierwszych śniegów) o prostowniku :)

Jaki polecacie i czy można zrobić tak, że wyprowadzę sobie gdzieś przewody, aby go nonstop nie wyciągać i tak go ładować? ;)

Na Twoim miejscu w zimie wyciągnąłbym akumulator z motocykla i w razie potrzeby podładował go raz na dwa miesiące. Twój akumulator ze wględu na to, iż jest nowy na pewno przetrzyma do wiosny bez ładowania, o ile masz ogrzewany garaż.

Witam

Koniec sezonu ... wiec pytanko .. może ktoś zastanawia sie na sprzedarzą fazerka 600 ... ??? roczniki 98-02 w dobrym stanie ?

ja dalej sie bujem .. a co lepsze sztuki to mi znikają zprzed nosa ..

jak ktoś zainteresowany to pliz info na priv-a

Fazer_Penetrator napisał:

Witam

Koniec sezonu ... wiec pytanko .. może ktoś zastanawia sie na sprzedarzą fazerka 600 ... ??? roczniki 98-02 w dobrym stanie ?

Mój Fazer miał być na jeden sezon, ale tak mi się nim dobrze jeździ, że pomyślę o zmianie motocykla dopiero za rok. Chcę kupić litra...

Cały czas wygląda jak na zdjęciach :icon_biggrin:

http://www.bikepics.com/members/occult/00fazer/

Edytowane przez Occult

Fazer_Penetrator napisał:

Witam

Prawdopodobnie moj pojdzie niedlugo, czas zaczac rozgladac sie za nowym wlascicielem :icon_mrgreen: Na wiosne mam w planach zasiasc na VFR V-TEC-u :icon_rolleyes:

Napisze Ci pozniej blizsze info na PW.

Pozdrawiam.

Occult napisał:

Mój Fazer miał być na jeden sezon, ale tak mi się nim dobrze jeździ, że pomyślę o zmianie motocykla dopiero za rok. Chcę kupić litra...

Cały czas wygląda cały czas jak na zdjęciach :icon_rolleyes:

http://www.bikepics.com/members/occult/00fazer/

ooo widze że to twój był w ŚM. Naprawdę piękna sztuka. Jak na takie patrzę to się zastanawiam czemu nie kupiłem starego modelu...

Occult napisał:

Twój akumulator ze wględu na to, iż jest nowy na pewno przetrzyma do wiosny bez ładowania, o ile masz ogrzewany garaż.

Moto akurat stoi zimą zawsze w takim miejscu gdzie jest ciepło, więc pewnie nic się nie stanie :P

fazer72 napisał:

B@rtek, a na cholerę masz go wyciągać ? Odkręcasz 2 śrubki, unosisz zbiornik, podłączasz kabelki i ogień (a przy okazji nie rozprogramuje Ci się alarm, jeśli takowy masz).

Alarm dopiero będę kupował, bo mi w salonie dziwnym trafem nie dorzucili :smile:

Zrobię tak jak mówisz tylko powiedzcie jaki prostownik kupić? :biggrin:

W ogóle to jaki my mamy aku?? Wiem, że bez obsługowy, ale żelowy czy zwykły? :biggrin:

Ario napisał:

@Occult

masz fazera w zdecydowanie NAJLEPSZYM malowaniu! super! :icon_mrgreen:

Mi się takie najbardziej podoba i właśnie takie malowanie sobie zamówiłem. Większość osób, które spotykam w różnych sytuacjach pyta się mnie czy ten motocykl jest nowy :icon_mrgreen:

To malowanie fazerka bardzo ładne, mam podobne :)

Mam pytanko, czy wiecie gdzie dostać oryginalną osłonę łańcucha?

Może ktoś z Was ma do sprzedania albo chciałby się wymienić.

Ja mam taką:

http://photo.livevideo.com/photo/allsize.a...99952E257B0E73B

ale nie podoba mi się i jest zbyt krótka.

Jeszcze jedna sprawa, w lusterkach nic nie widać ;), skąd dłuższe ramiona do nich? Czy do starego modelu pasują z FZ6?