radziok16 Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 mam pytanie poniewa niecche ciac ramy ani nic takiego czy silnik od WSki 175 bedzie pasowal do ramy bez przerobek od WSKi 125 (jednoramowki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 bedzie jak przerobisz mocowania :banghead: Ale 175 rozerwie na strzepy tylne koło od 125 :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 30 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 az tak tragcznie by bylo ale czemu przeciez nie rozn sie kolo zbyt wiele z tego co widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 tylko zabierakiem :] Weź pomyśl :/ to ma 2x tyle co 125 :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 Silnik bedzie pasowal jak zmienisz mocowania :P Ale ja bym sie martwil o te tylne kolo bo u mnie w wsce 125 te bolce trzymajace zebatke tylna wygiely sie i to dosc znacznie tyle ze mowimy tu o ostrej jezdzie a pomysl sobie ze silnik z wski 4 ma 2x tyle mocy i duzo lepiej sie wkreca na obroty w porownaniu do wski 3. Wiec jak nie masz ramy z 175 to przerob te mocowania i sobie zalatw tylne kolo z wski 175, a najlepiej byloby jakbys rame chociaz na jakies zlomnicy prosta kupil z wski 175 i kolo wtedy nie bedzie zadnych problemow :( :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 tylne koło wsk 175 potrzebuje innego szerszego wahacza:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szypeczek Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 Panowie... Ja miałem motorynkę z silnikiem od WSK 125. Faktem jest, że nie miała tylnego hamulca, bo łańcuch idzie z innej strony i musiałem przełożyć, ale wszystko da radę zrobić i to naprawdę nie dużym kosztem. A silnik od 175 nie jest na tyle silny żeby pourywać cokolwiek w 125. Nie przesadzajmy...!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 2 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2005 założysz się;> 14KM 2X większa moc i moment motocykla :) Wzorowa reakcja na gaz;] I duze drgania :] kołki w wsk 125 to porazka, silnik 125 potrafił je zniszczyć :) a 175 je porostu rozerwie:) Pozatym 175 osiąga ponad 100km/h :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 2 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2005 tylne koło wsk 175 potrzebuje innego szerszego wahacza:] dokładnie, oh jakie było moje wielkie zdziwienie gdy odkryłem że ośka od 125 jest za któtka do wachacza od 175, do ramy od 175 najlepiej załóż koło od cz350, jest mocne i zebatka ma 52 zęby, co ci daje mocy wiecej, chyba że zależy ci na prędkości i nominalnym wygladzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 5 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 narazie czekam na silnik az mi przyjdzie bo niestey zamowilem a zalezy mi na tym zeby w terenie pojezdzic bo tak nie ma do niej papierow a motor skladalem od podstaw szukalem czesci i cos tam poskladalem ale niestety silnik od 125 zaczal nawalac takze go sprzedalem za przyzwoita cene i kupilem od 175 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meydey Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 Jak bedziesz nia smigał po terenie to załatw sobie pare wiader ze skrzynia biegów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 wiecie co :] Dominujatu chyba wiejskie przesądy :] Jak skrzynia w 175 jest nie trwała to 125 powina padać przy ruszaniu;] Zaraz prewnie jeszcze ktoś wyskoczy z przerubką "bez akumulatora" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meydey Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 NIe no wiadomo, wszystko zależy. Jedni mówia, że pada inni, że nie. Ale ja akurat spotkałem sie z dośc dobrymi WSK175 i jednak sie sypnęły skrzynie, tylko w jednej nie. Mam sąsiada, który miał prawie nówke silnik od 175 i wsadził go do ramy od mińska. Chodził mu baardzo długi czas, a jezdził tym moto tylko po terenie, ale do czasu (teraz akurat siedzi w piwnicy i składa silnik-poszła skrzynia). NIe miałem zamiaru sie kłucic czy wsk175 jest awaryjna czy nie. Ogólnie to myśle, żeby nie wypowiadac sie o tym w tym temacie (można załozyć inny), ale zaraz pewnie i tak kazdy będzie krzyczał przez drugiego: "nie jest awaryjna", "jest awaryjna" itd. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 5 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 kazdy wie jak jest - ma swoje wyrobione zdanie zalezy na jaki moto sie trafi poprostu tak smo jak mi kazdy wmawial ze wsk 125 nie jest awaryjna a z nia najwiecej mialem problemow poprostu trafilem na jakis wlniety silnik i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 175 do 125 ni jak sie nie ma jesli chodzi o awaryjnosc, prace, odpalanie, przebiegi itp. itd. wg. mnie to byl najmniej udany silnik w calej historii naszego kraju...:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi