weasel Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Witam serdecznie i proszę o pomoc :)Niedawno rozstałem się z moją maszynką (GS500E, zrobiłem nim około 7tyś km) i stanąłem przed problemem typu 'i co dalej'. Już wiem, że napewno chcę sporta. Pod uwagę brałem większość sześćsetek. Postanowiłem więc poszperać na naszym forum i znaleźć odpowiedź na nurtujące mnie pytanie...ALE. Im dalej w las, tym więcej drzew. Im więcej tematów przeczytałem, tym więcej wątpliwości się pojawiało. Gdy byłem już przekonany, że chcę ZX-6R, to wyczytałem o pękających ramach. Przekonałem się do R6, to znalazłem temat o wadliwych skrzyniach biegów. Itd, itp.Po raz kolejny więc: Co kupić ? I w związku z tym kilka pytań do doświadczonych:1. Mam 190cm wzrostu, ważę 90kg. Czy Suzuki GSX600R nie będzie dla mnie za mały ?2. Czy ze skrzyniami w R6 rzeczywiście są problemy ?3. Czy, biorąc pod uwagę doświadczenie wyniesione z jazdy 'Gieniem', Honda cbr900rr nie będzie dla mnie za mocna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Widzisz, musisz odpowiedziec sobie na jedno zajebiscie wazne pytanie - co lubisz w zyciu robic ;-) Lubisz ostra jazde, tor, latanie na gumie, rzadko jezdzisz gdzies dalej niz tylko poza miasto - bierz R6 czy Sracza, z racji chocby radykalnie sportowej pozycji. Lubisz sie czasem wybrac w jakas dlasza trase z pasazerem i bagazami, a przy tym chcesz miec wszystkie zalety motocykla sportowego - bierz Kawę. Bardzo wygodna, oferuje duzo miejsca, a przy tym jest zwrotna, poreczna, szybka itd. Wszystko zalezy tylko i wylacznie od ciebie i twoich preferencji. A gadaniem o "usterkach" danych modeli sie zbytnio nie przejmuj, bo na to nie ma zadnej reguly, poza moze jedna - jak sie dba, to sie ma :) Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gixer Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Mysle ze z bladym bys sobie poradzil jak masz troszki rozwagi :)tylko pomysl juz o tym SC 33 bo SC28 jest slabszy niz SRAD 750 moj kolega mial wczesniej SC 28 i teraz ma SRADa 97r i mowi ze o wiele lepiej mu sie jezdzi SRADem.Ja tez jezdze SRADem i wydaje mi sie wygodny nawet jak jade w dluzsze trasy a w tym roku bylem dwa razy w gorach czyli po 500km w jedna strone i smialo sobie dojezdzalem i nie czulem az takiego wielkiego zmeczenia, wiadomo prawie na kazdym motocyklu czuje sie zmeczenie od wiatru.A co do tego czy sie zmiescisz na SRADzie to widzialem tez wiekszych gosci i jakos nie nazekali wiec poradzisz sobie:)Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 moze CBR 1100 XX albo GSXR 1100 co do mocy ja z 21 zmienilem na 50 i wcale nie odczuwam tej mocy chcociaz z 50 na 100 i wiecej to juz pewnie czuc :) ale jak pisales jestes rozwazny wiec nie rozwalisz sie na 1100 Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mur.doc Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Przed/Po przyszłym sezonie będzie mnie czekał ten sam wybór :) (zależy ile mamony będzie dostępne). Za pieniądze którymi będe (mam nadzieję) dysponował mógłbym też kupić jedną z pierwszych r6tek (a one mają swoje problemy) albo nienajmłodszego gixera. Dlatego wybór prawdopodobnie padnie na cbr 600 f3, f4 - sprzęt mocny, ale nie aż tak "ostry" jak gixer i r6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weasel Opublikowano 24 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Wszystkie Wasze porady to dla mnie skarbnica wiedzy i bardzo chętnie je analizuję i dziękuję za odzew. Powoli wyłania się obraz maszynki dla mnie. Jestem zapatrzony w ZX-6R, ale wiem, że z czasem będę chciał wchodzić na koło (te komplikacje z ramami jednak mogą wystąpić); Blady - wszystko cacy, bardzo mi się podoba, z mocą chyba oswoiłbym się, o usterkach technicznych nie słyszałem, w pionie porusza się jak trzeba, ale z kolei podobno prowadzenie w winklach nieco uciążliwe (źródło: http://www.streetfighters.pl/blady.htm );Kolega okrutny_mariuszek odradził kupowanie GSXR600, w zamian proponując GSXR750; Czyli na chwilę obecną: GSXR750, FIREBLADE... czy może ZX-6R... ech. [ Dopisane: 24-10-2005, 19:37 ]Aha... a co do potworów 1000ccm i więcej; to raczej czterocyfrowa liczba jest dla mnie barierą psychiczną :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Tez mam taki sam problem ale podjąłem juz decyzje.Na nowy sezon jak tylko fundusz pozwoli kupuje CBR 900rr. Przesiadam sie z Kawy GPZ 600R (88KM) - jezdziłem nią troche ponad sezon. Wydaje mi sie ze to jest najlepsze rozwiązanie jak dla mnie.Juz mowie dlaczego:Honda to Honda - zawory robisz co 24tysiące (nie to co w kawie co 6000).Cbra na koło idzie z gazu, nie pęka rama i takie tam...Z 600 bez sensu przesiadać sie na 600 - pojezdze sezon i znowu bedzie mało. Myśle ze 900 nauczy mnie pokory przynajmniej na początku :mrgreen: Poza tym planuje kupic motocykl na więcej niż dwa sezony.Co do suzuki nie wypowiadam sie bo nie mam na ten temat pojęcia. To tyle - mam nadzieje ze chociaz troche pomogłem :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 podobno prowadzenie w winklach nieco uciążliwe (źródło:http://www.streetfighters.pl/blady.htm); Tekst jest mojego autorstwa - prowadzeniem się nie przejmuj' date=' po prostu kup amorek skrętu.Honda to Honda - zawory robisz co 24tysiące (nie to co w kawie co 6000). Zawory w Kawie robi się co 12kkm, Yamaha (Thunderace, R1) co 40kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 25 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 Andon13 napisał:Honda to Honda - zawory robisz co 24tysiące (nie to co w kawie co 6000). Zawory w Kawie robi się co 12kkm' date=' Yamaha (Thunderace, R1) co 40kkm.[/quote']Zgadza sie! Moj błąd! Olej wymienia sie co 6000 :mrgreen: a w Hondzie co 12000 :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weasel Opublikowano 25 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 Jadę dzisiaj obejrzeć: http://allegro.pl/show_item.php?item=67890411 :) druga opcja to: http://allegro.pl/show_item.php?item=69030602 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 25 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 a to tak dla porównania cen :!: http://cgi.ebay.de/GSX-R-750-SRAD_W0QQitem...1QQcmdZViewItem przy obecnej cenie za 12 tyś masz go zarejestrowanego w Polsce.... pees. ja po następne moto jadę na 100% do Niemiec natomiast w Polsce to można kupować najwyżej od bardzo dobrego znajomego szczególnie starsze plastiki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weasel Opublikowano 25 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 O kurczaczki... różnica kolosalna :| Ciekawe czy stan techniczny taki sam.. [ Dopisane: 25-10-2005, 19:24 ]Już po testach 8O Ja PIERD*** !!! To beczka z prochem !!! Ufff... jeszcze mi się nogi trzęsą... Tego mi było trzeba !!! :) GSX750R ... muszę ochłonąć i zdecydować na zimno, ale to jest chyba maszyna dla mnie. Myślę, że więcej mocy długo nie będę potrzebował... wdech...wydech... odezwę się jak mi serce na miejsce wskoczy :P [ Dopisane: 07-11-2005, 13:34 ]Hehe... no ładnie.W moim garażu stoi GSX-R 750 97r. czerwono-srebrno-czarny. 8) Pozdrawiam wszystkich serdecznie i dziękuję za rady.weasel EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi