rad3k Opublikowano 24 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2003 Mam pytanko.. Wypelnilem prawie caly pit PCC1 ,prawie caly bo zastanwiam sie co wpisac w miejsce "Numer Identyfikacji Podatkowej". Nie mam jeszcze 18 lat wiec nie mam takze NIP-u. Co tam wpisac?? I jeszcz jedno. W picie jest pyatnie: "Czy jeden z podatnikow jest zwolniony od podatku?". Jak kazdy wie w umowie k/s napisane jest ze wszystkie koszty czynnosci cywilnoprawnych ponosi kupujacy. Rozumiem ze mam zaznaczyc odpowiedz "tak, jest zwolniony" i tym samym ja pokrywam wszystkie koszty tychze czynnosci. PS.Pierwszy raz robie cos takiego i nie za bardzo sie orientuje. Za wszelka pomoc dzieki! Pozdrawiam Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 24 Marca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2003 Stwierdzilem ,ze moto kupje sobie za wlasna kase i tak tez zrobilem, wiec nie widze powodu dla ktorego moi starzy mogliby sobie, kiedys tam, roscic prawa do mojego moto. W zyciu to jest tak : nigdy nic nie wiadomo ,najlepiej liczyc na samego siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 24 Marca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2003 pesel to ja mam (jak kazdy polak) a do 18 niedaleko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 24 Marca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2003 Ok! Bede walczyl "Do krwi ostatniej kropli z zyl (..)"!! Ps. Jak ktos cos jeszcsze wie na ten temat to prosze sie nie krepowac i smialo pisac ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 24 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2003 Pesel dostajesz jako wyprawkę od państwa przy ( po ) urodzninach. Państwo biedne na więcej go nie stać więc chociaż numerek Ci wlepi ;) ZbychoXJ900s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 24 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2003 Ja podpisałem z byłym właścicielem umowę na równiutkie 1000 zeta (no ale w sumie to MZtka może byc tyle warta ;))... myślałem że muszę coś podpisać czy coś - a urzędniczka spojrzała na umowę i odesłała mnie prosto do urzędu komunikacji :( To jest kolejny plus tanich sprzetów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidewinder Opublikowano 25 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2003 Nie jesteś pełnoletni , niemasz dowodu osobistego , NIP-u, pesela Wszystko dostajesz w dniu urodzenia - trzeba się tylko po to upomnieć. Mam znajomego który NIP dostał w wieku 23 lat, bo motocykl kupował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 25 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2003 Rad3k-najprostsze rozwiązanie to złożyć podanie o nipja swój dostałem w wieku 16lat jak pierwszy raz poszedłem do jakiejś tam roboty sezonowej-był później potrzebny do rozliczenia się z fiskusem abym dostał zwrot podatkuna pewno w niedługom czasie przyda Ci się znowu więc zgłoś się po niego od razu Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 25 Marca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2003 Ufff !! Zadzwonilem wlasnie do US i powiedzieli zeby nic tam nie wpisywac tylko przy skladaniu pitu musze wystapic o NIP i to zaswiadczenie ,ze wystapilem o nip zostanie dolaczone do PCC1. Powiedziala ,ze z tym nie ma najmniejszego problemu. Dzieki wszystkim za informacje. Pozdrawiam Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi