Skocz do zawartości

Yamaha MT 01 ( MT01, MT-01 )

Rekomendowane odpowiedzi

Odnośnie dróg na Ukrainie to poruszaliśmy sie tylko drogami głównymi i autostradami.Trasa przebiegała z Dorohuska do Kijowa i na dół do Odessy a potem już na Krym.Drogi kiepskie,gorsze niż u nas chociaż niektóre odcinki autostrad w bardzo dobry stanie,a za chwilę kilka km dziurawych i łatanych i znowu dobre nawierzchnie i tak w kólko.Bylem tam drugi raz-ostatnio 5 lat temu na Valkyrii,więc stresu nie miałem.Kraj bezpieczny ,ludzie życzliwi-choć denerwujące sytuacje na stacjach benz.gdzie najpierw domagają się pieniędzy a potem można tankować.Wiadomo,że my tankowaliśmy zawsze do pełna więc trochę zamieszania zawsze było.Mam szybkę małą,ale dość skutecznie owiewa,chociaż nie mogliśmy rozwijać zbytnich prędkości,bo mandatów ani łapówek nie byliśmy skorzy wręczać Panom Milicjantom.Poduszkę żelową zakupiłem w Moto-akcesoriach w Poznaniu za niecałe 300 zł,ale na dłuższe wyjazdy się opłaca,bo wygoda własnej dupy jest bardzo ważna.

trufel-prawdę nie potrfię ocenić kosztów.Benzyna była tam trochę tańsza niż u nas.Nocleg w Odessie,w hotelu 70 zł,a na Krymie 4 noclegi 110 zł w kwaterze prywatnej-bez specjalnych wygód.Reszta to koszty jedzenia-w knajpie obiady tyle co u nas.Do tego wina i gorzała-tańsza niż u nas.Piwo w tej same cenie i pozostałe produkty żywnościowe tak jak u nas. To tyle.

Panowie co do spalania, przeprowadziłem mały test, trasa z łodzi do katowic i powrót (około 200km, czyli po jednym tankowaniu w każdą stronę), w jedną stronę prędkość podróżna na poziomie 3500 obrotów (150 - 160km/h) spalanie 6,8 l/100km, powrót obroty nie przekraczające 3000 (130 - max 133km/h) spalanie 6,7 l/100km.

Wam też tyle palą? wydaje mi się, że w poprzednich sezonach był mniej paliwożerny:)

afrikaniec,coś mu troche ten apetyt wzrósł ;) sprawdzałeś ostatnio filtr powietrza? jeszcze kwestia która mapa jest zapodana na PC?

Filtr powietrza sprawdzałem w poprzednim sezonie, więc nie zaszkodzi do niego spoglądnąć:) do map się nie dotykałem odkąd mam MT (która będzie optymalna?)

pali tyle ile przynosi frajdy i przyjemności :) :)

a tu filmik ja podciągnąć trochę te nasze zabawki :)

i filmik z hamowni oraz wyniki w porównaniu do stage 3

Edytowane przez trufel

Shell przy Ptaku jest na wyjeździe z Łodzi w kierunku częstochowy troche ponad 100km dokładnie nie wiem. To trochę wam palą te mteki:) mój w trasie do 130km/h bez większego szarpania poniżej 6l. jak jest odkrecanie i pod 200 to też pali. Taki to już jest Mtek:) swoją droga w tamtym roku na wakacjach jeździłem skuterem piaggio 50cm i palił 4l tylko ciągle oporowo:) wiec z mlekiem nie ma jeszcze tragedii. Pozdrawiam!

Filtr powietrza sprawdzałem w poprzednim sezonie, więc nie zaszkodzi do niego spoglądnąć :) do map się nie dotykałem odkąd mam MT (która będzie optymalna?)

Jeżeli dostałeś z MTekiem wszystkie dodatki które dałem,to był tam gdzieś wykres z hamowni i albo na nim albo na innej kartce było napisane najlepsza mapa i jej numer :biggrin: