Gala Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Witam! Mam zamiar wybrać się w listopadzie na giełdę do Lwowa po klamoty do ruska. Słyszałem, że można tam coś dostać do różnych wytworów radzieckiej myśli technicznej.Był tam może ktoś kiedyś, warto jechać? Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anretam Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Ja nie byłem ale też rozważylbym jazdę do LwowaKolego kiedy i gdzie dokładniej jest ta giełda a i to jest zwykła giełda czy weteran :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 zwróćcie proszę uwagę czy nie będzie tam może jakiejś Yamahy fjr 1300 w grafitowym kolorze do sprzedania albo części do takiego moto. Na tegorocznym Rajdzie Katyńskim właśnie we Lwowie skradziono koledze taką sztukę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gala Opublikowano 19 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Wiem, wiem, też byłem na Katyńskim w tym roku, z Dominiką:) Sprawa tej FJR się wyjaśniła, ponoć kolesie sprzedali ją gdzieś do środkowej Ukrainy zaraz po kradzieży, będę miał oko i ucho na pulsie. A co do giełdy to zwykła samochodowa co niedzielę, ale kogo sie nie spytałem to wszyscy w części czy do Wołgi czy do Dniepra zaopatrywali się "na bazarie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Wiem, wiem, też byłem na Katyńskim w tym roku, z Dominiką :) :D :) serdeczne pozdrowionka dla Ciebie i Dominiki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gala Opublikowano 14 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 No i byliśmy, pakupiliśmy i pozwiedzali to piękne miasto P.S.Na grobie Marii Konopnickiej leży jeszcze majestatycznie nasz motocyklowy wieniec z Rajdu Katyńskiego. Serce rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 napiszcie cos wiecej.... po ile czesci, jak z dostepnoscia etc.... w najblizszym czasie bede potrzebowal spoooooro czesci wiec moze taki wyjad by sie nawet oplacal :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gala Opublikowano 15 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Z tą opłacalnością to jest różnie. Części są ale nie zawsze dostępne. My kupiliśmy np. dyfer 9 za 100 hr, gaźnik K 68 za 135 hr, widziałem alternator za 230 hr, wałek rozrządu do Dniepra chyba 50 hr, regulator el. 30 hr. Największa przebitka jest na gumowych duperelach, które tam można po 2,3 hrywny kupić, a u nas za byle co krzyczą 10 PLN. Wszystko to na bazarze Torpedo (marszruta nr 71 z centrum) Generalnie mają nowe części, nie widzieliśmy tzw. "antykwariatów" do Kaśki czy M-ki, czyli mają to co potrzebne do codziennej jazdy raczej niż do odrestaurowania wraka, no i nie zawsze mają wszystko ze sobą na bazarze. Do Lwowa zawsze polecam pojechać, cudowne miasto, mogę podać namiar na Polaka, co może przenocować za jakieś 6$ od głowy, ale co do finansowej opłacalności takiego interesu to się nie wypowiem:) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 a ten bazarek tam to jaki taki cykliczny ? :notworthy: jak tak to powiedz kiedy sie odbywa :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gala Opublikowano 17 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 To zwykły bazar, odbywający się napewno w soboty i niedziele, podejrzewam, że w tygodniu też - no i w 2-ch budkach kolesie mają części do motocykli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marshall Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 A jak z bezpieczeństwem na ulicach Lwowa :?: Jakieś zaczepki, kradzieże, wymuszenia :?: Legendy krążą o tym jak tak "kochają" Polaków. Przekroczenie granicy jest problemem :?: Wiem, że jak żużlowcy z motocyklami wjeżdżali na zawody to minimum 8 godzin stali pod szlabanem dopóki celnicy nie dostali łapówek - wcześniej zawsze był problem z numerami motocykli i brakiem rejestracji co było oczywiście totalną bzdurą. Chętnie bym się wybrał turystycznie ale nie wiem czy z żoną i dzieckiem to dobry pomysł..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gala Opublikowano 23 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Sorki, że temat poruszam na forum weterańskim ale już odpowiadam! Zdecydowanie polecam! Wspaniały klimat miasta, piękne kamienice, mnóstwo barów i kafejek (szkoda tylko, że większość zamykają o 23)Ja się osobiście nigdy nie spotkałem z przejawami niechęci do Polaków, wręcz przeciwnie - ludzie bardzo mili i to nie tylko Polacy tam mieszkający ale i Ukraińcy (nawet jeśli nie czują sympatii to raczej jej nie pokazują) - żadnych rozbojów i dresiarzy czy to w mieście czy na wsi nie widzieliśmy. We Lwowie radziłbym tylko uważać na kieszonkowców i innej maści złodziei - tak jak w każdym innym turystycznym mieście.Co do granicy to jest różnie, czasami nie jest słodko, ale opłaca się trochę postać i nawet powkurzać. No może stan ulic i ruch drogowy pozostawiają trochę do życzenia, ale wszystko to można przeżyć - a zobaczyć warto nie tylko Lwów ale i całe Podole, Karpaty etc. Co wiosnę organizowany jest tam rajd motocyklowy "Ojców Naszych Starym Szlakiem" Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Na granicy ostatnio sa straszne koleji, wiem bo mieszkam niedaleko.A co do lwowa to nie radził bym wychodzić tam w nocy, łatwo można dostać, chaba że ma sie tam znajomych braci :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi