michasik2 Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 więc mam pewien problemmój obrotomierz działa jak chce :/ raz chodzi dobrze a raz jak wykręce MZ na większe obroty to zamyka mi obrotomierz. nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć. jak odkręcę mocniej gaz to momentalnie wskakuje mi jakieś 12 tyś obrotów :) tak wskazuje obrotomierz bo po dźwięku silnika słychać że jest wszystko OK. jeszcze jedno jak obrotomierz tak zgłupieje to słychać taki dziwny szum.zeby obrotomierz zaczął znów normalnie ( na chwile) działać to obroty muszą spaść do 2 tyśktoś wie co to może być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 jeszcze jedno jak obrotomierz tak zgłupieje to słychać taki dziwny szum. z okolicy pokrywy napędu obrotomierza?jeśli tak to te tryby napędząjące sie wytarły i wzajemnie sie tasują, rozkręć to i zobacz jak to tam wygląda.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciowiec Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 trzeba sprawdzić tryby, i linkę, może wystarczy nasmarować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belzebub Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 momentalnie wskakuje mi jakieś 12 tyś obrotów Smile tak wskazuje obrotomierz ojojoj ty wogole ogladales swoj obrotomierz ?? hihihi w MZ nie ma skali do12 tysiakow :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciowiec Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 michasik2 napisał: momentalnie wskakuje mi jakieś 12 tyś obrotów Smile tak wskazuje obrotomierz ojojoj ty wogole ogladales swoj obrotomierz ?? hihihi w MZ nie ma skali do12 tysiakow Laughing Laughing chodziło raczej, że poza skalę, gdzie powinno być 12 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belzebub Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 belzebub napisał: michasik2 napisał:momentalnie wskakuje mi jakieś 12 tyś obrotów Smile tak wskazuje obrotomierz ojojoj ty wogole ogladales swoj obrotomierz ?? hihihi w MZ nie ma skali do12 tysiakow Laughing Laughing chodziło raczej' date=' że poza skalę, gdzie powinno być 12 tyś[/quote'] litosci chlopie !! obrotomierz MZ zamyka sie na 8 tysiakach tak wiec jesli bys chcial osiagnac 12 to powinien obrocic sie o ponad 400 stopni czyli poza igle ograniczajaca wskazowke hehehe :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasik2 Opublikowano 17 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 powiedziałem orientayjnie te 12 tyś. ale gdyby nie igła to by tyle wskazywał :) jutro zajżę tam i zobaczymy co i jak, ale dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SOWA Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 litosci chlopie !! obrotomierz MZ zamyka sie na 8 tysiakach tak wiec jesli bys chcial osiagnac 12 to powinien obrocic sie o ponad 400 stopni czyli poza igle ograniczajaca wskazowke hehehe :-D :-D w nowszych zegarach do etz nie ma wskazówki ograniczającej więc można by wykręcić zegar na te 12 tys, a byłoby to w okolicach jednego tysiąca obr :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi