Skocz do zawartości

Wydech w 2T

karolb10
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

kurde czlowieku, gdziekolwiek czytam twoje posty to mnie krew zalewa    jezeli nie wiesz o co chodzi to sie nie odzywaj a nie piszesz jak zwykle bzdety zakonczone  opanuj sie z tym do jak sie moderator zobaczy to dopiero bedizesz mial    

brawa dla tego, kto pokaze jego jeden sensowny post! za wyjatkiem kazania poczytania ksiazki kordzinskiego.

Bez przesady. Koles ma pojecie o mechanice to niech sie wypowiada. Wole zdecydowanie jego posty niz niektore w stylu: "A ja mam DT80 i jest fajna i ladna" (bez urazy dla wlascicieli sprzeta)

kurde czlowieku, gdziekolwiek czytam twoje posty to mnie krew zalewa    jezeli nie wiesz o co chodzi to sie nie odzywaj a nie piszesz jak zwykle bzdety zakonczone  opanuj sie z tym do jak sie moderator zobaczy to dopiero bedizesz mial    

brawa dla tego, kto pokaze jego jeden sensowny post! za wyjatkiem kazania poczytania ksiazki kordzinskiego.

Bez przesady. Koles ma pojecie o mechanice to niech sie wypowiada. Wole zdecydowanie jego posty niz niektore w stylu: "A ja mam DT80 i jest fajna i ladna" (bez urazy dla wlascicieli sprzeta)

Fajnie że ktoś mnie rozumie.

Kij mu w oko, niech wywala te wkładki. Motór będzie ryczał jak prawdziwy potwór, pewnie z 20 KM przybędzie...

....psychologicznie.

nie zaprzeczam ze tego pojecia nie posiada. ale jesli juz to niech sie nim dzieli z nami a nie odsyla np. do biblioteki:P albo pisze tak bardziej

....psychologicznie.
;)

a takich z tym przykladowym DT to za jaja powiesic!!! ;)

nie zaprzeczam ze tego pojecia nie posiada. ale jesli juz to niech sie nim dzieli z nami a nie odsyla np. do biblioteki:P albo pisze tak bardziej

Odsyłam do biblioteki, bo książki stanowią wiarygodniejsze źródło informacji niż masa artykułów w sieci popełnionych przez pismaków niedzielnych.

Po drugie, sam z książek korzystałem jeszcze gdy byłem w twoim wieku. Było minęło, mamy sieć - zaraz ktoś napisze - ok, ale niektórym nawet nie chce się użyć forumowej wyszukiwarki, nie wspominając o google. Aż prosi się o uszczypliwość.

Ze swojej strony kończę, bo zrobił się zupełny off topic.

Tylko że robiąc wydech samemu najlepiej dysponować hamownią.

Wsiadasz na motocykl i jeździsz, regulujesz wydech - to Twoja hamownia.

A co do książek...

Hm, przydałoby sie wiekszosci z Was poczytać troche ksiazek o silnikach dwusuwowych, szczególnie o ich działaniu i troche o podstawach tuningu tychże, a nie powtarzać jak zepsuta płyta wcześniej usłyszane (niektóre) bzdurne posty.

Silnik 2T to nie jest 4T. Wiadać u niektórych kompletny brak wiedzy na ten temat...

A te niektóre strony int. to są też totalne bzdury, kopiowane z innych stron, zmieniane tysiace razy przez co tracą sens i prawde.

Ludzie! Do obliczenia wydechu nie wystarczą dobre checi! Sa do tego obliczenia i próby na motocyklu.

Pewnie niektórym są obce terminy jak np. przpłukiwanie cylindra...

Pewnie niektórym są obce terminy jak np. przpłukiwanie cylindra...

a idac dalej cykl dyfuzji w wydechu..

ja sam nie uwazam sie za niewiadomo kogo i nie pozjadalem wszystkich rozumow poprostu opieram sie na wlasnych doswiadczeniach i artykułach Sałka

artykuły T.Sałka są dobrą lekturą ale nie wyjasniają wszystkiego :D Ktoś kto chce wiedzieć więcej musi wypozyczać i chłonac wiedze:) zaczać szukac kontaktów ;) Tak prawde mówiąc nie przeczytałem tych artykułów nigdy do końca:/ Za to wciągneła mnie już dość stara książka Rychtera(chyba rychtera) Silniki 2T ;) Jest wszystko co nalezy wiedzieć o silnikach :D Szkoda tylko ze dość stare informacje:P np. mębrant to rozwiązania najnowszej generacji :P

Artykuły Sałka są dla tych którzy juz coś wiedzą o mechanice silników, a nie dla tych, którzy dopiero zaczynają przygodę z Nimi, wiec dla niewtajemniczonych radze by schowali jego artykuły głęboko do szyflady.

Wueska, nieważne jaka ksiazka byleby traktowała na temat 2T, stara,ale jara!