Skocz do zawartości

Piach żwir cement na drogach

Barył
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy z nas napewno widział ciężarówki z których wylewają/wysypują się wyżej wymienione paskudztwa naprawdę zastanawiam się co można z tym zrobić - chyba jadąc autem zaczne notować numery i zgłaszać oficjalnie na policję może nezbyt miłe ale te buce muszą zrozumieć że jadąc ciężarówką z której wycieka np cement usiłują zrobić z nas inwalidów :)

Każdy z nas napewno widział ciężarówki z których wylewają/wysypują się wyżej wymienione paskudztwa naprawdę zastanawiam się co można z tym zrobić - chyba jadąc autem zaczne notować numery i zgłaszać oficjalnie na policję może nezbyt miłe ale te buce muszą zrozumieć że jadąc ciężarówką z której wycieka np cement usiłują zrobić z nas inwalidów :)

1. Tak, jak napisałeś.

2. Samosąd.

3. ?

Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300

Mówiąc szczerze to o tym co niektórzy nazywają "drogami" też nic dobrego nie można powiedzieć.

Jakiś czas temu widziałem program nt. zanieczyszczeń na ulicy. Policjanci po zatrzymaniu, wylegitymowaniu i wlepieniu mandatu wypuszczają delikwenta z ciężarówka w dalszą drogę. Niestety nikt już nie sprząta tego co zostało na jezdni. :cry:

Dobrze, że nie zapomnieli zasypać dziury bo czasami tak właśnie bywa. Kolega jadąc na rowerze wpadł do takiego rowu bo zamnieli oznaczyć i skończyło się na szczęście na kilku siniakach. Strach pomyśleć co by było gdyby jechał motocyklem. :)

Pozdrowienia

W zeszłym miesiącu byłem na słowacji, generalnie chodziliśmy po górach ale jeden dzień mieliśmy zwiedzający. Tylu "fajnych" sytuacji jednego dnia to jeszcze nie miałem, było na drodze: piach, kamienie, krowie placki, końskie placki, krowy osobiście, koza osobiście, traktor wprost zza drzewa, mgła i oblodzona jezdnia na serpentynkach, aaaa i gwóźdź programu kibice w mieście Poprad wracający nocą z jakiegos meczu(FZ6-S ma na pewno dobre hamulce :-) ). Generalnie to oni drogi maja lepsze ale jak zjedziesz z tej oznaczonej kolorem czerwonym na mapie to możesz się spodziewać wszystkiego. Małe dziewczynki wybiegające z pozdrowieniem na środek drogi też były. REWELACYJNY DZIEŃ MIAŁEM ALE KTOŚ TAM U GÓRY NADEMNĄ CZUWAŁ.

PS. Tak patrzę co ja napisałem i rzeczywiście nie ma słowa dzióra!! BO NIE BYŁO.

dzióra

cholera, tak Ci się spodobały ich ulice że ortografi zabyłeś :) :-D :-D :-D

A tak serio. Przypomniała mi się dawna historia:

7 - 8 lat temu jechałem sobie na zlot w Gubinie i jako że urlopu miałem od groma to zachciało mi się jechać bocznymi drogami, ale te żółte na drodzo to traktowałem jak autostrady, czyli z dala od nich. No, ale do rzeczy. Jadę sobie tak ok 160 km/h taką ładną prostą, z boku pola, żadnego lasu, idealna widoczność. Po jakiejś chwili patrzę tak na koniec horyzontu a tam cósik biało. Myślę sobie nic nie piłem, poczekam zobaczymi. No i sobie jadę. Jak juz zobaczyłem, to się tak wczepiłem w heble, że wyhamowałem ok pół metra od kopalni żwiru, znaczy chłoby sprzętem ciężkim wybierali żwir po obu stronach drogi i ładowali na ciężarówki, zasypując na grubość ok 10 - 20 cm asfalt. Curwa pikawa to mi waliła jeszcze z godzinę później. Było to na wysokości Ząbkowic Śląskich (woj. dolnośląskie).