O-L-O Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 WitamChciałbym zaprezentować wam przyklad bolesny(bo własny)co moze spowodowac korbowód, który nie został wymieniony..... http://www.bikepics.com/pictures/444375/ Kupilem RXa który był po kompletnym remoncie(w.g. właściciela)a sie okazało, ze tego jednego elementu nie wymienił i po 35 km motor padł. Na szczescie juz jest po drugim remoncie i docieram go. Przy okazji takie pytanie. Robie mieszanke 1:40 i dzis mojemu tacie zgasł. Okazało sie, ze świeca była zapaćkana i z tłumika lał sie olej. Czy nie zrażać się tym, czy może coś trzeba z tym zrobić?z góry dziekuje wszystkimpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Ja w Hondzie MTX robiłem mieszanke 1:33 ( :twisted:) a i tak motorek pięknie śmigał! Wprawdzie całe tylne koło i błotnik były w oleju wywalanym przez tłumik ale świeca sie nie brudziła. Jeśli coś takiego występuje to stawiam na źle wyregulowany gaźnik bo to od tego świece ćmi a nie od ilości oleju. A do docieranego motorka nie można robić mniejszej mieszanki przecież! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 ile dałes za tego rxa? z papierami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 ile dałes za tego rxa? z papierami??ech moze na pw? temat jest o czym innym... sory ze sie wtracam nic nie wnoszac do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 A propos mieszanki : ile dawac oleju 1:.... jesli wymienialem tłok (jak juz wiecie :D w jakim motorku moim ;) ) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Robie mieszanke 1:40 i dzis mojemu tacie zgasł. Okazało sie, ze świeca była zapaćkana i z tłumika lał sie olej.Wydaje mi się że mieszanke jak na dotarcie robisz spoko tylko że za delikatnie docierasz :!: DO speców: Chłopaki powiedzcie jak i przez ile KM docierać RXa na nicasilu po wymianie tłoka, korbowodu i łożysk na wale. Pan w serwisie powiedział że 700km ale czy to nie jest za dużo :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 No napiszcie jaka robicie mieszankie ja robie 1:40!! a jaka powinna byc ???????Pozdro :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
O-L-O Opublikowano 10 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 delikatnie docierasz Mój tatuś go dociera sporo lepiej niz ja, wiec jemu zostawiam to :D ja tylko kilometry bede cykał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Widze,że nie widziałeś jeszcze poważnej awarji. Takie tłoki to ja raz w tygodniu widze. Ciesz sie , że nikasyl masz niereuszony. Ostanio urwana korba znajomemu w WRce naraobiła szkud na ponad 4tyś. Tak czy inaczej poprzedni właściciel sciemniał z całym remontem ale taka jest prawda o sprzedających w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
O-L-O Opublikowano 10 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Tak czy inaczej poprzedni właściciel sciemniał z całym remontem ale taka jest prawda o sprzedających w Polsce Nie do konca z calym remontem, bo cylinder tlok i lozyska byly nowe. To moja pierwsza powazna awaria enduro, mam nadzieje, ze nie bede musial co tydzien ogladac takich tlokow u siebie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 no Marjan tez cos o tym wie... sorry chlopaki ze sie podepne, ale nie chce mi sie zakladac nowego TEMATU, bo sprawa jest pilna otoz nie wiem ktore klocki wybrac, doradzcie tak szybko, http://www.sklep.larsson.com.pl/?a=c3&mymo...a36dedd4bea2543 interesuja mnie te GOLD FRENy ale nie wiem czy nie zabija mi tarczy... przepraszam :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
O-L-O Opublikowano 10 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 przepraszam Nie masz za co, i tak nikt nie pisze jak narazie do tematu i nie odpowiada na pytanie enduroboja :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Chłopaki powiedzcie jak i przez ile KM docierać RXa na nicasilu po wymianie tłokaja swoją 80 ccm po takiej wymianie docierałem 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 No chyba 500 wystarczy, tylko pamietaj nie jezdzij wiecznie na niskich obrotach... ani na za duzych typu 9-10z tego co mi kuba (enduroguy) kiedys mowil to sie powinno tak umiarkowanie jezdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 WitamRobie mieszanke 1:40 i dzis mojemu tacie zgasł. Okazało sie, ze świeca była zapaćkana i z tłumika lał sie olej. Czy nie zrażać się tym, czy może coś trzeba z tym zrobić?z góry dziekuje wszystkimpozdrawiam Jeśli jeździsz na Mixolu to całkiem możliwe. Jeżeli na dobrym oleju się tak stało to szukaj przyczyny w kiepskiej świecy ( nieodpowiednia ciepłota ) lub za wysoko iglica w gaźniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi