awful Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Mam jeszcze jedną prośbę :) Może się znajdzie jakaś mądra głowa, która kuma coś ze słowackiego, albo ma jakiś ichniejszy słowanik w domu i przetłumaczy mi co jest tu napisane: Najbardziej interesuje mnie ostatnie zdanie 8) a jeszcze bardziej co to znaczy "vymahany"?? pzdr @starte wymagany:P og góry: (blabla) wg kodeksu (jak widac numerki i inne) nie mozna sie od niego odowołać.w przypadku zapłacenia kary organowi który ją nałożył nalezy odebrać potweirdzenie wpłaty.jak nie zapłacisz kary organiowi który ją nałożył ani gdzieśtam po 15dniach bedzie rozpoczęte postepowanie prawne celem egzekucji. jak mimo to nie uradzisz pokuty :Pna czas, będzie egzekwowany wyrok z z paragrafu 517.[nie mam pojecia co to znaczy obc.zakonnika:P ]. to tak mniej więcej :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarte Opublikowano 15 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Kurcz, a ja myślałam, że "bude vymahany aj urok" to znaczy, że po roku będzie wymazany :lol: Ale widać naiwna jestem :mrgreen:A tak w ogóle mandaty ulegają przedawnieniu?? ps. a z tym obczajaniem zakonnika to też dziwne :) pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Astarte - jak nie zapłacisz, to siłą wcielą Cię dożywotnio do zakonu pod opiekę starego zboczonego zakonnika :) Tak ja bym to interpretował :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 to siłą wcielą Cię dożywotnio do zakonu pod opiekę starego zboczonego zakonnikaBiedny zakonnik, nawet nie wie co go czeka :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarte Opublikowano 15 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 to siłą wcielą Cię dożywotnio do zakonu pod opiekę starego zboczonego zakonnikaBiedny zakonnik' date=' nawet nie wie co go czeka :mrgreen:[/quote']Niewiedzą co czynią niewierni :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Co do "Obc zakonnika" to przypuszczam że chodzi o Kodeks Cywilny. Po prostu powołali się na konkretny paragraf z tego Kodeksu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi