Wojtas Opublikowano 26 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2005 Witam! Proszę o pomoc w dokonaniu wyboru. Potrzebuję motocykl na dojazdy do szkoły. Badnita 600 znam bardzo dobrze i troche smigałem takim, natomiast nie miałem żadnego kontaktu z Monsterem 600. Biorę Ducati rowniez pod uwagę ponieważ bardzo mi sie podoba ten motocykl :) Sądzę że żaden z nich nie będzie dla mnie za mocny, jeździlem mocniejszymi sprzętami. Wiem, że Bandit ma wiecej KM od Monstera, ale jestem ciekawy Waszych opinni i porad więc proszę o podpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 26 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2005 witam, wg mnie - byłego posiadacza trzech monsterów i jednego bandita 1.2, lepszym wyborem (ale tylko ze względu na podstawowy cel - czyli codzienne dojazdy do szkoły) bedzie bandit. Wg mnie jest tańszy w eksploatacji - koszty przeglądów okresowych -ważnych!!! itp. poza tym, bandit jako tzw. typowy model jest łatwiej odsprzedawalny, bardziej uniwersalny -turystyka, jazda we dwoje...Ale to moja, subiektywna opinia!Staszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 26 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2005 a jak chcesz byc indywidualista z moto o pieknym brzmieniu to biez Monstera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerry Opublikowano 26 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2005 hej,z całym przekonaniem polecam GSF'a, będzie klekotał stukał ale nie jest to tylko włoski wygląd. Tak jak wczesniej byłopisane nie będziesz miał kłopotów ze sprzedażą - jest to moto którego spora część już użytkowała jak również spora część chce mieć. Serwis tani, części dostępne. A poza tym od 8000 obrotów jest naprawdę miłą maszyną.polecam pozdro ==========GSF 600S BANDIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 26 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2005 a jak chcesz byc indywidualista z moto o pieknym brzmieniu to biez Monstera. Właśnie to przemawia ZA Monsterem, a jakie on ma osiągi spalanie, jakie są koszty części eksploatacyjnach? Co do GSF to prawda, że można tanio naprawić i szybko sprzedać no i twardy silnik...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 ducati 600 jest na pewno wolniejsza od bandita 600 - max w okolicach 185, 190 km/h, bardziej szarpie łańcuchem, spalanie około 5, 5,5 - to zaleta, przegląd to na przemian: regulacja zaworów - koszt trochę wiekszy niż standardowa regulacja w bandicie i wymiana pasków i tzw. bierzni do nich - to duży koszt, prawdopodobieństwo awaryjności też większe niż w bandicie.Na korzysć ducati na pewno przemawia większa satysfakcja z jazdy, vałka inaczej brzmi, lepiej się zbiera ale ty potrzebujesz uniwersalnego, taniego w eksploatacji moto - czyli jewdnak bandita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejdubis Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 A może jakiś kompromis, czyli włoszczyzna po japońsku?Zastanawiałeś się nad SV650? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek9 Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 A może chcesz Monstera 800 już z kompletem elegancko wypróżnionych wydechów, które załączają alarmy w pobliskich samochodach :) Drugi komplet oryginalnych wydechów gratis :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 no tak, 800 to inna bajka, tu już bandit nie wytrzyma porównania!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Bierz Ducati Monster'a :) Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerry Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 czy bandit wytrzyma ??myślę, że można być spokojnym :) na MIG'u też alarmy się włączają, a piękny basowy szum jest rewelacyjny :)Z tego co piszesz chcesz uniwersalne moto, jedynym i słusznym rozwiązaniem jest GSF, proponuje wersję S milsza jazda na większej prędkości,daj znać jak już dokonasz zakupu i zrobisz pierwsze km po naszych wspaniałych drogach :)pozdro ================GSF 600S BANDIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobra Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 "Właśnie to przemawia ZA Monsterem, a jakie on ma osiągi spalanie, jakie są koszty części eksploatacyjnach?" Ja bezawaryjnie przejeżdziłem sezon 2005 Ducatii SS600. Silnik ten sam co w Monster 600, jednak w jakiś sposób jest szybszy od monstera.Zdjecie możesz zobaczyć tu: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M96468Opinie o wysokich cenach serwisów i części dotyczą raczej współczesnych zaawansowanych Ducatów na wtryskach itp wymagających bardzo dobrych serwisów. Mój jest na gażnikach i nie ma raczej powodu żeby np synchronizacja była droższa od serwisu japoni??? Tym bardziej że to tylko 2 gary. Pali 5-do 6 litrów. Koszty eksploatacyjne tez nie są zabójcze,przykładowo: świeca NGK 12 złotych, simmeringi 40, filtr oleju Champion 30, filtr powietrza 40, pasek rozrządu 80 zeta sztuka, do wymiany co 20000km. Myslę że jakieś wydumane opinie o Ducati biorą się stąd że jest to jednak egzotyczny dla większości sprzęt i nie tak popularny jak japonia, sporo osób w ogóle nie miała styczności z ducati, no ale zdanie o nim ma!heh. Jednak Duc ZAWSZE wzbudza zainteresowanie wyglądem, pracą silnika, no i boskim wydechem :twisted: Moto dla indywidualistów, z Ducati nigdy nie zginiesz w tłumie! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Moto dla indywidualistów' date=' z Ducati nigdy nie zginiesz w tłumie![/quote']a ztym servisem nie jest tak zle :) mi tez kiedys tlumaczyli ,ze marzenia sa wazniejsze :) w koncu to bedzie twoj rumak wiec niech jest najlepszy :D [ Dopisane: 27-09-2005, 14:44 ]ja kiedys kupie Warriora lub MT01 bo onich mysle i nikt mi nie przetlumaczy,ze fazer mniej pali i tanszy w utrzymaniu. [ Dopisane: 27-09-2005, 14:45 ]chlopie zyjesz raz i bierz z zycia garsciami ;) [ Dopisane: 27-09-2005, 14:49 ]a najlepiej jakbys sie przejechal na obydwu i zobaczyl co dla ciebie. i posluchaj co serce ci mowi. [ Dopisane: 27-09-2005, 14:51 ]a nie bedziesz sie musial ogladac potem na ulicy za czyms co mogles miec :) pozdro :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Two beer or not two beer- it's a question. A nie jakaś Suza albo Duka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Suza jest git bo mam :) Ale zamieniam na Honde 8) Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi