Siwy_ Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 WitamWczoraj pojechalem do Borek(120km od Warszawy i tego samego dnia wracalem).W tamtą strone bylo wszystko ''cacy'',przystanki co 50km,prędkość na poziomie 80kmh.Lecz gdy wracalem,jechalem 80,czyli norma w trasie,tylko jechalem 80kilometrów bez przystanku,za Rawą Mazowiecką byl korek jak h*j,więc redukcja...a tu nic!Biegi nie schodzą!Zatrzymalem się,RS'ka wystygla,olej w skrzyni wystygl i zredukowalem,pojechalem 30km i na stacje na krótkiego ''pit stop'a'',zredukowalem do czwórki a dalej nie dawalo rady zbić lecz jakoś mi sie to udalo.Dojechalem do Nadarzyna(coś kolo 20km jazdy od stacji) i światla,redukuje a tu jak za pierwszym razem ''kaputt'',skończylo sie na przyczepce, za co Wielkie Dzięki dla Bartka ;) .Z tego co wiem,to wogule nie moge zbić biegu,przedtem ze skrzynią nic sie nie dzialo,prócz zarżniętego sprzęgla które bylo wymienione 2 miechy temu.Możliwe, że olej gdzieś uciekl? :roll: Ps.Jaki olej mam zalać do skrzyni?Najlepszy jaki może być,i jaką ilość wać do skrzyni? Ps2.Na trasie podjechal jeden motocyklista jak staliśmy na poboczu,a tylu ich przejeżdżalo,i nic.No ale cóż,wspomne slowa Morfiego-"Umiesz liczyć, licz na siebie''Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 Ale zeby Ci tyle oleju ucieklo to bys zobaczyl predzej czy pozniej. Oby nie posypalo sie nic w skrzyni :/, bo nie bedziesz mial za ciekawie. Zlej ten stary olej i zobacz ile go bylo, a jak chcesz nalac to Motul Transoil Expert 2t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 25 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 Dzięki. Zobacze czy jakieś opilki wylecą,ciekawe czy mam śrubkę spustową :roll: Mam nadzieje, że ten olej jest najlepszy z najlepszych bo przy glupiej wymianie tarcz sprzęgla zalali mi jakiegoś zje**nego Lotosa :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 i kontroluj co jakis czas stan oleju spuszczając go i porównując ilosc z danymi katalogowymi. ja miałem simering w aprilce uszkodzony i olej wyciągało do komory spalania Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 25 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 Może wymienić simmering na wale od strony skrzyni na wszelki wypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 jak sobie chcesz . orginał do yamahy to 50 kilka zł +przesyłka do aprili nie pamietam) najpierw zrób tak jak radze i jak sie okaże że bierze olej to wtedy zmieniaj ps. nie kupuj tego scierwa 'na wymiar" za 5 zł w sklepach z łożyskami itd bo są nic nie warte. Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 25 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 Simmering mam,orginalny od Aprilii, bo zmienialem w tym sezonie simmering na wale od strony zaplonu.A co do oleju,musi byc yen Motul co Trajka powiedzial? Bo znalazlem dzisiaj w sklepie samochodowym-Mobil 1 Mobilube 1 SHC Full Syntetyk SAE 75W-90 do skrzyń manualnych,silnie obciążonych,cena-49,99zlotych za litr.Tylko sie zastanawiam czy sprzęglo nie będzie dostawać kota i nie będzie wariować.Jeżeli ma być Motul Transoil Expert 2T to pojade do Larssona i kupie ;) Proszę o porade :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 olej to tylko motul expert, a co do skrzyni to bym ją rozpołowił bo coś mi się wydaje że wyskoczyła taka fikuśna sprężynka przy wałku od biegów Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 daje sobie ch&^a uciac ze to nie wina oleju poprostu posypal ci sie automat albo jakas pierdolka ktora nie pozwala na zmiane biegow, odpisz czy stracilem ch&^a ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 25 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 posypal?ale ja tylko jechalem spokojnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 26 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2005 Ja jechalem spokojnie na swojej ETZ i nagle okazalo sie ze nie moge zmieniac biegow poprawnie bo mi wajcha nie odbija...do domu wroocilem ale jazda byla do bani... Z tego wynika ze nie trzeba jechac jak kretyn zeby sie cos rozsypalo. PozdroMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 a przypadkiem nie masz czegos takiego ze jak lekko uniesiesz dzwignie zmiany biegow do gory to wtedy mozesz zredukwać? Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 27 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 a przypadkiem nie masz czegos takiego ze jak lekko uniesiesz dzwignie zmiany biegow do gory to wtedy mozesz zredukwać?Nie.Kupilem olej tylko ''scooter expert 2T pólsyntetyk'',mówili w larsonie, że tego też można zalać.Zaraz jade do garażu i zaleje.Zobaczymy co bedzie. :) [ Dopisane: 27-09-2005, 20:43 ]Olej wlany :-) Gitara gra,mandolina tańczy :-) Mialem poprstu suchą skrzynie :-/ A,i teraz mi kosz sprzęglowy tak nie klekocze :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 28 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 [ Dopisane: 27-09-2005' date=' 20:43[/i'] ]Olej wlany :-) Gitara gra,mandolina tańczy :-) Mialem poprstu suchą skrzynie :-/ A,i teraz mi kosz sprzęglowy tak nie klekocze :mrgreen: a nie masz takiego 'oczka' do sprawdzania poziomu oleju zeby looknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 28 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 Nie.Niestety,ani bagneciku niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi