m16 Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 Witam :PSprawa wyglada tak.Pewien gosc (nazwijmy go A) mial motocykl ktory regularnie oplacal itp... do chwili gdy sie na nim roztrzaskal. Po wypadku stwierdzil, ze nie oplaca mu sie go robic wiec go sprzedal panu B. Pan A zglosil w ubezpieczalni zbycie motocykla. Pan B go nie rejestrowal (tylko podbil umowe) gdyz motocykl mial sluzyc jako dawca czesci, w zwiazku z tym oczywiscie takrze nie ubezpieczal go. Po jakims czasie motocykl od pana B kupilem ja (w sumie to dostalem ale umowe mam na kupno). Tez go nie rejestrowalem bo po co jesli to tylko kupa czesci. Ostatnio ta kupe czesci sprzedalem znajomemu (pan C :mrgreen:) ktory dolozyl troche i zrobil z tego jezdrzacy motocykl. Teraz chcialby go zarejestrowac ale troche obawia sie, ze bedzie musial uregulowac zalegle OC :/Jak to z tym jest ? Moze go zarejestrowac bez problemu ? Co z oplata za OC z okresu gdy nikt tego nie oplacal (ok 3 lata) ??Z gory dzieki za szybkie info ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 ano bedzie musial przywrocic do ciaglosci wiec czeka go 3 lata oplat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 22 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 bedzie musial przywrocic do ciaglosci wiec czeka go 3 lata oplatNie prawda, Jak go zarejestruje to go oplaci. Moja jawa była nie oplacona przez 15 lat i oplacilem na nastepny rok (całe 38 zł - 95 % znizki :mrgreen: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MARYNA Opublikowano 22 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 Hej, przepisy mówią, że ubezpieczyć pojazd należy najpóżniej w dniu nabycia w/w, tzn. w dniu wystawienia faktury, podpisania umowy kupna sprzedaży i tp. Natomiast , gdy pojazd jest sprowadzony, to najpóźniej w dniu rejestracji pojazdu - ale np. można wcześniej (AC od kradzieży).Pozdrawiam - Maryna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 22 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 a ja jak oplacalem to musialem 3 miesiace wstecz ciaglosc przywrocic :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 22 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 Hej' date=' przepisy mówią, że ubezpieczyć pojazd należy najpóżniej w dniu nabycia w/w, tzn. w dniu wystawienia faktury, podpisania umowy kupna sprzedaży i tp. Natomiast , gdy pojazd jest sprowadzony, to najpóźniej w dniu rejestracji pojazdu - ale np. można wcześniej (AC od kradzieży). Pozdrawiam - Maryna[/quote']Czyli przypiernicza sie do mnie i do pana B ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi