PomyK Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 a do DT80 na tył mitas to moze być spokojnie, nigdy w życiu DT80 nie wyrwie kostki. Do DT spokojnie wrzucaj bo tam zeby Ci kostke urwalo to musisz sie postarac Mi urwało :lol: w DT80 nie całkiem ale poszło większe pół kostki nie licząc małych uszczerbień :roll: PS:Kolega ma CR 250 i kupił sobie MITASA C-12 z żółtym paskiem i ani jeden kostki mi nie wyrwało ani nie uszerbało a daje Cr po pi*dzie ostro.Te paski żółte zaczęli wprowadzać gdzieś jakieś 3 miechy temu dopiero.Na początku były też żółte paski ale to były opony F.I.M ale to nie o te chodzi.Podobne te nowe oponki mitasa crossowe nie usczerbiają sie tak jak te poprzednie czyli czerwone.Możliwe że kupi właśnie tego mitasa na próbe i zdam relacje :-) .Gume w rozmiarze tylko i wyłącznie 100/90/19 wymiot :twisted: ,bierznik C-10,C12 lub C-16 .PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 PS:Kolega ma CR 250 i kupił sobie MITASA C-12 z żółtym paskiem i ani jeden kostki mi nie wyrwało ani nie uszerbało a daje Cr po pi*dzie ostro.Te paski żółte zaczęli wprowadzać gdzieś jakieś 3 miechy temu dopiero.Na początku były też żółte paski ale to były opony F.I.M ale to nie o te chodzi.Podobne te nowe oponki mitasa crossowe nie usczerbiają sie tak jak te poprzednie czyli czerwone.Możliwe że kupi właśnie tego mitasa na próbe i zdam relacje .Gume w rozmiarze tylko i wyłącznie 100/90/19 wymiot ,bierznik C-10,C12 lub C-16 .PZdrJa mysle ze w MX sie nie beda rwaly bo jest inna nawierzchnia, natomiast w lesie jak lecisz slide'am na korzeniach to sie rwa jak glupie (w KDX mam mase uszczerbionych z przodu i z tylu , ale zeby wyrwalo jak z mitasa to nie ma bata :P ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 no najczesciej urywaja sie jak dasz po heblu, kolo sie zablokuje i lecisz po korzeniach, jak nowa i dosc spory bieznik to sie urwie bo guma miekka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 ja mam mitasa EF-05 na przodzie i nie narzekam(2 sezon latam), crosówka mitasa na przód to porażka, na tył praktycznie każda opona na 1 sezon, więc wole kupowac mitasy albo haidenau bo w miare tanie Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubZG Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 ja mam na przód mitasa chyba c11 a tył Dunlop sport cos tam i oponki spisuja mi sie badzo dobrze !! Mitas mi wcale nie ucieka ani szbko sie nie sciera !! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 ja mam z przodu jakas opone Pirelli to zdrowo sie 3ma, a z tylu Trelleborga( nie wiem co to za opona),ale juz troche po urywane zabki i troche zjechana- kiepsko sie trzyma.W nastepnym sezonie na tyl kupie chyba jakaas opone Mitasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 A ja mam z przodu oponę "Made in ZSRR". Nie brakuje żadnej kostki :P Tylko nieco sparciała przez 20 lat. Hahaha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduro-bubbaa Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 Co do mitasa to prawda mialem kiedys mitasa w suzuki i sie porwal pozniej kupilem na tyl dunlop 752 i powim ze super opona i prawie wogole sie nie zuzywala na przod opone 756 i trzymala jak ..... teraz w cr mam pirelli a na tyle cos takiego http://www.pirellimoto.com/en_96/tires/tem...T44_LAGUNACROSS i jezdzi sie kozak !! Generalnie wiem ze mitas kolo 180 kosztuje bez znizek ale decyzje wy podejmujecie czy wydac raz na dunlopa czy 2 razy na mitasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pudzieek Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 Ja mialem C-10 i mi sporo kostek zerwalo i fakt szybko sie zdzieraja bo co z tego ze jest jeszcze troche kostki jak na piasku albo ziemi tyl lata na wszystkie strony ja teraz zamowilem sobie cos takiego: http://www.tiresnstuff.com/mich-m12.html :twisted: Pozdrawiam acha i mitas mi wytrzymal z 2-3 miesiace oczywiscie nie latam codziennie :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość steve Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 Jaka firma robi gumy na tył o szerokosci 100?? Potrzebuje takiej do KDX'a i mam wielki problem z dostaniem jej (nie ma Są takie opony MEFO Juniorcross, opisane 3,50 i 4.10 18" dobre jak myślę do motocykli 50-80cm3, lekkie i o dostatecznej szerokości. Wada - cena ok. 175-180pln Pozdro, Sqra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 ja mam z przodu jakas opone Pirelli to zdrowo sie 3ma' date=' a z tylu Trelleborga( nie wiem co to za opona),ale juz troche po urywane zabki i troche zjechana- kiepsko sie trzyma.W nastepnym sezonie na tyl kupie chyba jakaas opone Mitasa[/quote']Trellborg jest lepszy od Mitasa!!!też czeska guma ten trellborg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 ja mam z przodu jakas opone Pirelli to zdrowo sie 3ma' date=' a z tylu Trelleborga( nie wiem co to za opona)' date='ale juz troche po urywane zabki i troche zjechana- kiepsko sie trzyma.W nastepnym sezonie na tyl kupie chyba jakaas opone Mitasa[/quote'']Trellborg jest lepszy od Mitasa!!!też czeska guma ten trellborg.a dzieki ze mnie uswiadomiles :P bo ja za bardzo nie mam pojecia w oponach,a zabki troche pourywane -ale to pewnie temu ze troche po lasach smigam (korzenie itp. itd. ) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 Kup sobie komplet nówek PIRELLEK za około 450zł.Mitas kosztuje koło 250zł(komplet).Wiec lepiej dać te 200zł więcej niż później kupować opone drugi raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduro-bubbaa Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 sluchaj enduro to nie oto chodzi !! wiadomo ze lepiej kupic raz dunlopa!! chodzi oto ze niektorzy nie maja z czego dolozyc na lepsza opone i wola 2 razy kupic !! to tak jak bys na raty kupowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 W sumie to prawda u mnie Mitas na tył kosztuje 120zł a na przód 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi