gramlin Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 witam, tym razem ja mialem dzwona, > autemmi nic sie niestalo troche obolaly jestem i to wsjojednak jest problem, samochod jest praktycznie nienaprawialny, wina niemoja ale niewtym rzecz, samochod to moje narzedzie pracy a zanim dostane kase z oc czyms musze jezdzic, jest mozliwosc wyporzyczenia sobie jakiegos innego samochodu na koszt winowajcy? albo jakies odszkododwanie bo w tej chwili jestem "bez srodkow do zycia" (niemartwcie sie mam za co jesc :flesje: ).....jak to z tym wypozyczaniem? jak nic z tego niebedzie to bede zmuszony kupic malucha zastepczego zeby polatac kilka tygodni..... aha sory jak czekaliscie na tramwaj ;) zablokowalem z deka ruch w tamtej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 16 lat?? samochodem?? bez środków do życia?? coś mi tu nie pasi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 domyslam sie ze to blad ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 Tak, Michał ma przecież 16 lat. Jezdzi bez prawa jazdy OC i dowodu osobistego. Mow co tam zepsułes młody ;) Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 Jest mozliwosc wypozyczenia pojazdu na koszt sprawcy wypadku, ale musisz spelnic kilka warunkow:- uszkodzony pojazd musial byc wykorzystywany do prowadzenia dzialalnosci zarobkowej (a wiec najlepiej zarejestrowany na firme).- charakter tej pracy musi wskazywac, ze bez samochodu nie da sie pracowac.- wynajety samochod (lub taxi) musi gabarytowo byc podobny do uszkodzonego wlasnego samochodu (a wiec, zeby koszty byly podobne). W swojej karierze prawniczej tylko raz sie spotkalem z zasadzeniem od sprawcy kosztow wynajecia samochodu zastepczego. Trafilo na firme zajmujaca sie koszeniem trawnikow w miescie. Rzeczywiscie samochod byl tak skasowany, ze nie mieli jak jezdzic, a musieli dowozic pracownikow kosiarkami w rozne czesci miasta. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gramlin Opublikowano 17 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 pojazd jest rejestrowany na prywatna osobe, jak przerejestrowywalem go to w ankiecie "czy pojazd bedzie uzytkowany do celow zarobkowych czy prywatnie itd" zaznaczylem ze do celow prywatnych, tak wiec z wyporzyczenia dupa:/co do samochodu to dostalo mu sie troszke....szkoda gadac moze i da rade to ponoaprawiac, ale koszt i godziny pracy przy nim spedzone przekroczylyby wartosc calego samochodu, a pozatym i tak bedzie juz 4ro sladem..... najlepsze bylo to ze zbiegly sie trzy babki przekupki ktore twierdzily ze lecialem 120 a moze i 130km/h i ze na skrzyzowanie wbilem sie na czerwonym swietle...milicjant je splawil ze jak bedzie potzrebna ich pomoc to sie odezwie,spisal dane i prosil zeby sie rozejsc....w kazdym razie wina babki ktora trafilem, skrecala w lewo i bach qrde niewiem jak to bedzie z odszkodowaniem, pewnie i tak bede ostro w plecy :/ szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi