Znafca Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Witaj pinek właśnie na ciebie czekałem, po twoich jedynych dwóch postach widać że jesteś tu tylko w celach reklamowych. No cóż jak się chcesz reklamować na forum to się musisz liczyć z każdym firmowym potknięciem i z tym że zostanie ono wypunktowane. :buttrock: Po to właśnie jest między innymi to forum , by uchronić tych trochę mniej oblatanych motocyklistów przed zbyt szybkim pozbyciem się nadwyżek finansowych.JAK CI TO NIE LEŻY TO NIE ZAGLĄDAJ, CZAISZ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinek Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Witaj pinek właśnie na ciebie czekałem, po twoich jedynych dwóch postach widać że jesteś tu tylko w celach reklamowych. No cóż jak się chcesz reklamować na forum to się musisz liczyć z każdym firmowym potknięciem i z tym że zostanie ono wypunktowane. :biggrin: Po to właśnie jest między innymi to forum , by uchronić tych trochę mniej oblatanych motocyklistów przed zbyt szybkim pozbyciem się nadwyżek finansowych.JAK CI TO NIE LEŻY TO NIE ZAGLĄDAJ, CZAISZ ?I TU SIE MYLISZ ZE JESTEM NOWY ALE MNIEJSZA Z TYM BADZ W DOBREJ WIERZE I JESZCZE RAZ MÓWIE ZE NIKOGO NIE REKLAMUJE BO JA NA PRZYKŁAD ROBIE SPRZET W BIELSKU(NIE PISZE U KOGO BO ZNOWU ZARZUCISZ REKLAME) ZASTANAWIA MNIE JEDNO CZEMU NIE CZYTASZ DOKLADNIE POSTÓW I TAK TEZ NA NIE NIE ODPOWIADASZ ZA KAZDYM RAZEM POTRAFISZ SIE TYLKO NASMIEWAC A JAK JUZ KTOS ZADA PROSTE PYTANIE (DO CIEBIE)TO ZMIENIASZ ODP ..CZY TO TAKIE SKOMPLIKOWANE :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 NIE MA WARSZTATOW IDEALNYCH !!! z kazdego wychodza klijenci zadowoleni i nie, wiem to na podstawie wypowiedzi ludzi na roznych forach oraz znajomych i kolegow.Jedni beda chwalic inni przeklinac poprostu trzeba robic tam gdzie najmniej przeklinaja i najwiecej maja kijentow. BENEK14 nie ma obowiazku wypowiadac sie ile wybulil jakie czesci wsadzili jesli nie ma ochoty bo nie cala Polska musi to wiedziec,tez kiedys bedzie chcial sprzedac motocykl i jest to jego sprawa jak i oczym poinformuje kupca.Pozatym jeszcze mu sie nic nie rozlecialo wiec nie dobijajcie chlopaka,ze mu zrobili dziadowsko bo i tak go to juz nerwy i kase kosztowalo .BENEK 14 zycze ci zeby wszystko grało i ciesz sie jazdą bo wiosna idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Znafca Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Niestety tak się złożyło że Benek14, jego motor znalazł się w mało przyjemnej roli królika doświadczalnego i dobrze by było żeby jego wydana kasa nie poszła na marne, jeśli naprawa się powiedzie to będziemy już wiedzieć jak i gdzie naprawiać nasze silniki, jeśli nie to nie wybierzemy tej metody naprawy. I to jest ważne by razem zbierać doświadczenia a nie każdy osobno.pinek przeczytaj jeszcze raz moje posty, jeśli nie zrozumiałeś to jeszcze raz, tam są najprostsze wskazówki czym się kierować przy zakupie dr-y i co robić by jeździła jak najdłużej, wierz mi miałem już kilka takich motocykli a w żadnym z nich nie udało mi się zaciukać silnika ( dbałem o nie, były odpowiednio serwisowane i miały wymieniane odpowiednie częsci w odpowiednim czasie ) a nie stały u mnie w domu w salonie i nie służyły tylko do czyszczenia. Uf ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinek Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 NIE MA WARSZTATOW IDEALNYCH !!! z kazdego wychodza klijenci zadowoleni i nie, wiem to na podstawie wypowiedzi ludzi na roznych forach oraz znajomych i kolegow.Jedni beda chwalic inni przeklinac poprostu trzeba robic tam gdzie najmniej przeklinaja i najwiecej maja kijentow. BENEK14 nie ma obowiazku wypowiadac sie ile wybulil jakie czesci wsadzili jesli nie ma ochoty bo nie cala Polska musi to wiedziec,tez kiedys bedzie chcial sprzedac motocykl i jest to jego sprawa jak i oczym poinformuje kupca.Pozatym jeszcze mu sie nic nie rozlecialo wiec nie dobijajcie chlopaka,ze mu zrobili dziadowsko bo i tak go to juz nerwy i kase kosztowalo .BENEK 14 zycze ci zeby wszystko grało i ciesz sie jazdą bo wiosna idzie.wiecie wsumie to macie racje i mi tez jest zal benka i kazdego kto musi wybierac do kogo ma zawiesc motor przy tak powaznym wydadku,bo kazdy chce zeby było zrobione solidnie,przecez nie kazdy kto zawozi motor do mechanika zna sie i faktycznie mozna komus takiemu wcisnac kit.POZDRAWIAM :bigrazz: Niestety tak się złożyło że Benek14, jego motor znalazł się w mało przyjemnej roli królika doświadczalnego i dobrze by było żeby jego wydana kasa nie poszła na marne, jeśli naprawa się powiedzie to będziemy już wiedzieć jak i gdzie naprawiać nasze silniki, jeśli nie to nie wybierzemy tej metody naprawy. I to jest ważne by razem zbierać doświadczenia a nie każdy osobno.pinek przeczytaj jeszcze raz moje posty, jeśli nie zrozumiałeś to jeszcze raz, tam są najprostsze wskazówki czym się kierować przy zakupie dr-y i co robić by jeździła jak najdłużej, wierz mi miałem już kilka takich motocykli a w żadnym z nich nie udało mi się zaciukać silnika ( dbałem o nie, były odpowiednio serwisowane i miały wymieniane odpowiednie częsci w odpowiednim czasie ) a nie stały u mnie w domu w salonie i nie służyły tylko do czyszczenia. Uf !POWIEM SZCZERZE ZE PRZESLEDZE TWOJE RADY BO SKORO TAK PISZESZ TO PEWNIE SIE ZNASZ JA MAM ZAMIAR KUPIC DR(MOJ KOLEGA MA I JEST ZADOWOLONY) A TROCHE SIE ZDENERWOWAŁEM ZE WZIOŁES MNIE ZA KOGOS KTO REKLAMUJE JAKĄS FIRME :icon_twisted: POZDRAWIAM :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 przegladam ten temat juz przez jakis czas i nie moge znalezc na co zwrocic uwage przy zakupie DR 350 S jade ogladac ten sprzecik i nie wiem co i jakhttp://moto.allegro.pl/item161849655_okazj...egocjacji_.html a moze ktos cos wie na temat tego sprzeta?? Bede wdzieczny za info :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinek Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 przegladam ten temat juz przez jakis czas i nie moge znalezc na co zwrocic uwage przy zakupie DR 350 S jade ogladac ten sprzecik i nie wiem co i jakhttp://moto.allegro.pl/item161849655_okazj...egocjacji_.html a moze ktos cos wie na temat tego sprzeta?? Bede wdzieczny za info :buttrock:kolego z tego co ja wyczytałem i wazne to stuki w silniku JAK COS,STUKA,ODGŁOS ŁANCUSZKA,itp,czy silnik jes suchy a tak wiecej to zapytaj np.ZNAWCE.pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik8888 Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 dr to dziwne moto. u kolegi nic nie stukało jak kupywał a po zdjęciu dekla okazało się ze cała góra jest do wyje*ania.... Tak to podstawowo sprawdź stan napędu, czy ma luzy na łożyskach w kołach , zawieszeniu przód/tył. stan klocków hamulcowych. możesz zobaczyć jaki ma filtr powietrza ( czy jakiś "mądry" człowiek nie wsadził tam stożka) wiadomo że jak kupisz to powinno sie zmienić olej, filtr oleju , świece na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 wlasnie czytalem tez o tych stukach tego jest duzo tutaj w tym poscie dzieki za info :icon_mrgreen: jutro sie okaze czy to jest dobry sprzet czy nie jesli macie jeszcze jakies ciekawostki co do dr na ktore moge zwrocic uwage to dawajcie dzieki z gory i pozdro :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Sprawdz wycieki ;) Moj mial wyciek na takiej rurce metalowej laczacej obie czesci silnika :banghead: W mojej jeszcze byly luzy na tylnym kole (3 lozyska nowe po okolo 10zl i zrobione). Koniecznie sprawdz przed zapaleniem czy silnik jest zimny oraz czy kopci (praktycznie kazda na allegro ma na blotniku tylnym slady po kopceniu). Co do tamtej DR to jak sie nie myle to stoi ona od dluzszego czasu na allegro. Tylko nie wiem czemu :/ POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Znafca Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Nie da się niestety w kilku zdaniach przekazać, co trzeba sprawdzić żeby wybrać dobrą sztukę. Najważniejsze jest doświadczenie, trzeba bardzo dokładnie obejrzeć kilka lub kilkanaście motocykli tego samego modelu żeby mieć jakieś porównanie. A zwracać trzeba uwagę na wszystko, na wycieki z silnika i z zawieszenia , na tłumienie amorów, na luzy zawieszenia, na dźwięki z silnika, na patenty i przeróbki, na dymienie, wolne obroty, zapalanie, jak działa sprzęgło, jak skrzynia biegów, czy są ślady rozbierania silnika ( śrubki, uszczelki, silikon ) po co był rozbierany, słuchać jaką historię opowiada sprzedający, konfrontować ją z tym co widzisz, czy jest w oryginalnym stanie, lakier, czy odnowiony, w jakim stanie jest rama, tłumik ( cichy oryginał czy jakiś wybebeszony złom ) jakie są plastiki, naklejki, wszystko jest ważne.Magik8888 a słyszałeś jak pracowały nowe 350-tki prosto z salonu ? Ta wasza też miała tylko taki szmero-gwizd ? Jest duża szansa że motocykl kupiony jako nowy w Polsce, zadbany z wierzchu, to widać, z cichym silnikiem będzie w dużo lepszym stanie niż większość przywieziona z zagranicy. Trzeba pamiętać że do Polski trafiają prawie same najtańsze sztuki, najczęściej po różnych przygodach. Najlepiej jechać po taki motor z kimś kto jest mocno otrzaskany z tym modelem, wtedy szansa wtopy jest mniejsza choć nie 100%, można trafić na sztukę lekko zaleczoną i przygotowaną tylko na handel. Magik8888 po co ściągaliście pokrywę, z jakiego powodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik8888 Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 A więc tak. jestem uprzedzony co do łańcuszków i jak kolega przywiózł DR to zdjęłem napinacz i sprawdziłem naciąg łańcuszka. co się okazało napinacz już był cały wyciągnięty. więc kupiliśmy nowy łańcuszek i trzeba by było go zamontować. to rozkręciliśmy silnik i zobaczyliśmy to:http://www.bikepics.com/pictures/790163/http://www.bikepics.com/pictures/790164/http://www.bikepics.com/pictures/790138/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Znafca Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 I nadal twierdzisz, że dr-a z takimi uszkodzeniami i luźnym łańcuszkiem rozrządu miała cicho pracujący silnik. Przecież on strasznie hałasował. Nie kupiliście tego moto przypadkiem w Białogardzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik8888 Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 z pod krakowa od forumowicza psa5. i nadal twierdze że dr cicho pracowała :( może jak ją przeorałem po polu to troszeczke dzwonić zaczęła ale i tak to dzwonienie ustało na drugi dzień. nic nie wskazywało na takie uszkodzenia.... :banghead: jedyne co to miała takie odbicia że czasami nie chciała odpalić a to pewnie przez to że luzy pewnie zatracała na takim luźnym wałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek14 Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 z pod krakowa od forumowicza psa5. i nadal twierdze że dr cicho pracowała :icon_mrgreen: może jak ją przeorałem po polu to troszeczke dzwonić zaczęła ale i tak to dzwonienie ustało na drugi dzień. nic nie wskazywało na takie uszkodzenia.... :icon_exclaim: jedyne co to miała takie odbicia że czasami nie chciała odpalić a to pewnie przez to że luzy pewnie zatracała na takim luźnym wałku.O Kolego :buttrock: ta DR chyba co dwa tygodnie zmienia właściciela :D Wcześniej była za 4000 ale tej aukcji już nie mahttp://www.allegro.pl/item146025961_suzuki...50_okazja_.htmlhttp://www.allegro.pl/item156103546_suzuki...50_okazja_.html Zastanawiałem się co w niej siedzi :DForumowicz Psa5 pytał sie mnie co to może hałasować, ale wtedy nie kojarzyłem jej jeszcze więc hałasowało tylko była źle zbadana. Psa5 miałeś nosa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi